Грижа за дамската кожата вкъщи! 35+

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Грижа за дамската кожата вкъщи! 35+

Мнениеот annamaria » 12 Фев 2016, 16:42

изборът на добър дерматолог е ключов момент. и не само добър, но и коректен. такъв, който правилно да те посъветва за нещата. какво точно да си направиш,дали е подходящо за теб и т. н. доколкото съм запозната доктор Каляшева има такъв подход.
annamaria

Мнениеот Pacienti » 15 Фев 2016, 16:32

pravilno написа:Проблемът е да намериш наистина добър дерматолог. Например ако досега не си ходил как да се ориентираш?

По - добър начин от личния контакт няма, т.е. отиваш на преглед и по начина, по който протече, може да се ориентираш дали лекаря е отговорен. Да отдели достатъчно време за да обясни какво представляват процедурите, дали са подходящи за теб и да не ти спести негативите, ако има такива.
Pacienti

Мнениеот Leonora » 07 Мар 2016, 17:16

Абсолютно споделям двете горни мнения! И аз имах добри отзиви, когато тръгнах да си търся дерматолог, но чак когато отидох и усетих докторското отношението при консултацията се убедих, че ще ми помогне.
Аватар
Leonora

Мнениеот rabotnata pchela » 07 Мар 2016, 17:39

По големите градове ясно и лесно. :) не знам дали питах все си мисля, че в някоя друга тема видях този въпрос, но все пак - дерматолог, който се занимава активно с лечение на кожни проблеми, извършва ли козметични манипулации или се търси друг вид дерматолог?
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Leonora » 08 Мар 2016, 14:02

А пък аз май писах и там, но щом питаш - и тук ще кажа :) За козметичните манипулации е добре дерматологът, при който отидеш да си има отношение и към естетичната дерматология. Той, освен за лечение, има по-специализирани умения и познания за козметичните продукти, за ефекта, за извършване на процедурите и тн
Аватар
Leonora

Мнениеот Elica » 08 Мар 2016, 15:07

Ако се търси добър козметичен дерматолог, ако мога да го нарека така, то трябва да се избира в големите градове - София, Варна, Пловдив, по другите места, не мисля, че имат почва такива дерматолози.
Аватар
Elica

Мнениеот Gorica23 » 09 Мар 2016, 14:32

rabotnata pchela написа:По големите градове ясно и лесно. :) не знам дали питах все си мисля, че в някоя друга тема видях този въпрос, но все пак - дерматолог, който се занимава активно с лечение на кожни проблеми, извършва ли козметични манипулации или се търси друг вид дерматолог?

Според мен не трябва да се делят двете неща, защото кожния ми лекар е запознат със здравословното ми състояние, имам ли заболявания, алергична ли съм и т.н. и следователно знае кои е удачно за мен като разкрасителни процедури.
Gorica23

Мнениеот Monika_Spasova » 09 Мар 2016, 15:09

Gorica23 написа:
rabotnata pchela написа:По големите градове ясно и лесно. :) не знам дали питах все си мисля, че в някоя друга тема видях този въпрос, но все пак - дерматолог, който се занимава активно с лечение на кожни проблеми, извършва ли козметични манипулации или се търси друг вид дерматолог?

Според мен не трябва да се делят двете неща, защото кожния ми лекар е запознат със здравословното ми състояние, имам ли заболявания, алергична ли съм и т.н. и следователно знае кои е удачно за мен като разкрасителни процедури.

Но ако той самия не разполага с възможности да прилага такива козметични процедури, или няма таква възможност?!
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Leonora » 10 Мар 2016, 15:45

Monika_Spasova аз точно това исках да кажа. Че ако искаш някаква естетична процедура при дерматолог, трябва да избереш такъв, който се занимава и с естетична, освен лекуването на заболявания. Те си имат и уменията и апаратурата.
Аватар
Leonora

Мнениеот Pacienti » 04 Апр 2016, 15:45

Monika_Spasova написа:
Gorica23 написа:

Но ако той самия не разполага с възможности да прилага такива козметични процедури, или няма таква възможност?!

Значи няма опита да прилага тези процедури, защото освен знания си трябва и опит. Аз се доверявам на лекари, които инвестират време и пари за да се развиват.
Pacienti

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим