Истории от живота вкъщи :)

Re: Истории от живота вкъщи :)

Мнениеот S_Milenska » 12 Сеп 2015, 12:38

Кажете ми как да постъпя у нас започват да злоупотребяват с добрината ми просто. Свекър ми се прибра от път и е у нас, неизвестно до кога. Мъжът ми се приучи от него и оставя всичко по масата, всеки цапа, никой нищо не вдига, чакат вечерта на готово вечерята, а свекър ми по цял ден стои у нас и тършува из хладилника. Вечерта се прибирам в 19ч и започвам да готвя и да чистя да мия чинии, кой каквото ял захвърлил където свари, или в най-добрия случай оставено в мивката. Не знам вече как даим обясня че не съм слугиня, иска ми се да избягам направо! :x
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Lisandra » 15 Сеп 2015, 11:24

S_Milenska написа:Кажете ми как да постъпя у нас започват да злоупотребяват с добрината ми просто. Свекър ми се прибра от път и е у нас, неизвестно до кога. Мъжът ми се приучи от него и оставя всичко по масата, всеки цапа, никой нищо не вдига, чакат вечерта на готово вечерята, а свекър ми по цял ден стои у нас и тършува из хладилника. Вечерта се прибирам в 19ч и започвам да готвя и да чистя да мия чинии, кой каквото ял захвърлил където свари, или в най-добрия случай оставено в мивката. Не знам вече как даим обясня че не съм слугиня, иска ми се да избягам направо! :x

Свекърите го приемат за даденост да се въртим около тях, едиственият ти вариант е да говориш с мъжът си, помоли го да ти помага, ако трябва разиграй и сцена, че ти е лошо и си преуморена. :)
Lisandra

Мнениеот annydance » 15 Сеп 2015, 13:01

Lisandra написа:
S_Milenska написа:Кажете ми как да постъпя у нас започват да злоупотребяват с добрината ми просто. Свекър ми се прибра от път и е у нас, неизвестно до кога. Мъжът ми се приучи от него и оставя всичко по масата, всеки цапа, никой нищо не вдига, чакат вечерта на готово вечерята, а свекър ми по цял ден стои у нас и тършува из хладилника. Вечерта се прибирам в 19ч и започвам да готвя и да чистя да мия чинии, кой каквото ял захвърлил където свари, или в най-добрия случай оставено в мивката. Не знам вече как даим обясня че не съм слугиня, иска ми се да избягам направо! :x

Свекърите го приемат за даденост да се въртим около тях, едиственият ти вариант е да говориш с мъжът си, помоли го да ти помага, ако трябва разиграй и сцена, че ти е лошо и си преуморена. :)

Защо да постъпваш по подобен безумен начин, вместо да се застъпиш за себе си и да поставиш фактите такива каквито са, на никого от тях, все пак не е длъжна S_Milenska, така че вместно да разиграва сцени, смятам е доста по-лесно да седне и да се говори по възможно най-сериозния начин с тези хора, колкото и да не е приятно на нея, мъжа и натрапниците :!:
annydance

Мнениеот Локумът » 15 Сеп 2015, 13:07

Няма какво да се занимаваш с такива ;) И у нас се е случвало някой да дойде и да забрави да си ходи, е няма как да стане тая работа. ;) Ние си решихме малко нагло и тактично проблема, заминахме на почивка няколко дена и оставихме натрапника без храна у нас :lol: А когато се върнахме започнахме да излизаме по-често на вечери, за 2 седмици беше дигнал гълъбите. :)
Аватар
Локумът

Мнениеот Fancy » 15 Сеп 2015, 13:36

Локумът написа:Няма какво да се занимаваш с такива ;) И у нас се е случвало някой да дойде и да забрави да си ходи, е няма как да стане тая работа. ;) Ние си решихме малко нагло и тактично проблема, заминахме на почивка няколко дена и оставихме натрапника без храна у нас :lol: А когато се върнахме започнахме да излизаме по-често на вечери, за 2 седмици беше дигнал гълъбите. :)

Аз не виждам никакъв такт в това, как така ще си оставя къщата на подобен човек, да не съм луда, кой знае какво е ставало там, направо ме е страх да си помисля... :|
Fancy

Мнениеот svetlozara » 16 Сеп 2015, 16:28

Е,а ко е роднина надали ще се засили да краде, тъй че колко ли зле може да бъде :mrgreen:
svetlozara

Мнениеот Gorica23 » 17 Сеп 2015, 16:58

Fancy написа:
Локумът написа:Няма какво да се занимаваш с такива ;) И у нас се е случвало някой да дойде и да забрави да си ходи, е няма как да стане тая работа. ;) Ние си решихме малко нагло и тактично проблема, заминахме на почивка няколко дена и оставихме натрапника без храна у нас :lol: А когато се върнахме започнахме да излизаме по-често на вечери, за 2 седмици беше дигнал гълъбите. :)

Аз не виждам никакъв такт в това, как така ще си оставя къщата на подобен човек, да не съм луда, кой знае какво е ставало там, направо ме е страх да си помисля... :|

Това с излизането вечер ми допада. :mrgreen:
Gorica23

Мнениеот Pipilota » 18 Сеп 2015, 06:54

Оф, S_milenska какво да ти кажа, гостите си отиват, но някои хора не го правят това нещо.. :lol:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Mon_ton » 18 Сеп 2015, 14:11

Pipilota написа:Оф, S_milenska какво да ти кажа, гостите си отиват, но някои хора не го правят това нещо.. :lol:

Някои забравят, че са на гости, да! И такива ги има и хич не е лесно с тях.. :(
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Ваня Стойчева » 18 Сеп 2015, 15:44

Не знам какви са тези хора да не се усещат, че се натрапват в чужда къща... Но какво да ти акжа, няма как да ги изгониш роднините сит..
Аватар
Ваня Стойчева

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски