Правила на форума
Добави отговор

Re: Какво предпочитате за празниците, подарък или пари?

24 Ное 2015, 16:19

Разбира се, че пари, много често изхвърлям нещата, които не ми харесват, което е доста по-тъпо, отколкото да дадат някой лев. :)

24 Ное 2015, 18:23

fawla написа:Разбира се, че пари, много често изхвърлям нещата, които не ми харесват, което е доста по-тъпо, отколкото да дадат някой лев. :)

Рядко и близки хора могат да нацелят вкуса ти, така че е кофти да се подаряват такива неща и аз предпочитам да заделя нещо, което той да си избере, а мен всичко ме радва... :lol:

24 Ное 2015, 22:23

Винаги съм предпочитала подаръците.
Пари - само от мама и тате навремето. Никога не съм си представяла, че мъжът ми ще ми подари пари :), предпочитам да си представям как се е гърчил, докато ми избере подходящото нещо :evil: Пък то понякога е толкова "подходящо", че се чудя как да не се разхиля с цяло гърло :smile: Но пък това са прекрасни спомени...
Иначе моите принципи за подаряване са - на малки деца нося подарък,на тийнове - пари. За сватби - само пари в красив, ръчно изработен плик и картичка в комплект с плика.
С роднините нямаме навици да си подаряваме нищо за празниците, твърде много сме. Само на дечицата по нещо. Големите си разменяме вина и други консумиращи се благини :)

25 Ное 2015, 10:52

Yunona, и ние горе долу сме така, на децата играчки, на тийновете наистина пари, защото най-много им се радват, на сватба да подариш друго, освен пари е глупост. :mrgreen: С роднините не си подаряваме никога нищо. :)

25 Ное 2015, 12:22

Pipilota написа:Yunona, и ние горе долу сме така, на децата играчки, на тийновете наистина пари, защото най-много им се радват, на сватба да подариш друго, освен пари е глупост. :mrgreen: С роднините не си подаряваме никога нищо. :)

Дори и с мъжа ти ли не си подарявате... това ми е доста странно :roll:

02 Дек 2015, 11:46

Подарък, защото остава за спомен, а с парите...я си купиш нещо, я не...и със сигурност не помня кое от на кого парите съм си купила.

03 Дек 2015, 15:34

happy_life написа:Подарък, защото остава за спомен, а с парите...я си купиш нещо, я не...и със сигурност не помня кое от на кого парите съм си купила.

Е, ако искаш нещо по-голямо като телефон, или друго, което струва повече пари няма как да ангражраш някой да ти го купи, а да се вземат безсмислени подаръци, при положение, че за тези пари може да се купи нещо по-голямо.. ще е яко :)

03 Дек 2015, 16:07

Предпочитам подарък, всичко останало мога да си го купя сам, подаръка показва жест, който иначе е тъп - в плик.

03 Дек 2015, 16:20

Alex_mor написа:Предпочитам подарък, всичко останало мога да си го купя сам, подаръка показва жест, който иначе е тъп - в плик.

И ти си прав, но всеки се простира според чергата си. Ако имаш възможност по такъв начин да дотикаш някой лев отгоре за това, което искаш, защо да не?

03 Дек 2015, 17:20

dinkog написа:
Alex_mor написа:Предпочитам подарък, всичко останало мога да си го купя сам, подаръка показва жест, който иначе е тъп - в плик.

И ти си прав, но всеки се простира според чергата си. Ако имаш възможност по такъв начин да дотикаш някой лев отгоре за това, което искаш, защо да не?

Не разбрах особено логиката на dinkog, но съм съгласна с Алекс, понеже подаръка наистина значи нещо, независимо дали е символичен, чрез който искаш да покажеш, че познаваш човека и интересите му, или от другия тип - нещо необходимо, за което човекът не е успял да отдели средства!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7