Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Фейсбук-начин на живот?!

09 Ное 2011, 22:18

Преди имаше mIRC. Спомняте ли си?

11 Ное 2011, 14:50

valiart написа:Преди имаше mIRC. Спомняте ли си?

Голяма работа беше това, и ICQ също....ех, минало.

11 Ное 2011, 18:32

да, даа и ICQ-то, бях го забравила. Много време мина:)

14 Ное 2011, 16:32

на мен ми харесва, не съм съгласна, че забравяме да общуваме. Точно във фейсбук си намерих толкова нови приятели. Но от друга страна наистина ми ограничава времето за други неща

08 Дек 2011, 14:50

Фейсбук е като дрога. Познавам много хора, който живеят с него и чрез него и повярвайте ми много е жалко. Аз лично също имам фейсбук, но го използвам за забавление, не за живот. Никога не бих отказала да изляза с приятели, за да вися в тоя глупав сайт и да си пиша със снимки на хора или тагвам котенца...

08 Дек 2011, 15:30

delinda написа:Фейсбук е като дрога. Познавам много хора, който живеят с него и чрез него и повярвайте ми много е жалко. Аз лично също имам фейсбук, но го използвам за забавление, не за живот. Никога не бих отказала да изляза с приятели, за да вися в тоя глупав сайт и да си пиша със снимки на хора или тагвам котенца...

Наистина е много жалко, голяма част от хората висят във фейсбук общувайки с най-различни хора, а когато им се наложи на същите тези хора да комуникират директно с човека пред себе си не могат да кажат нито дума. Защо хората се крият зад виртуална идентичност, къде отидоха откритите полемики, директната комуникация, езика на тялото? В какво превърнахме сами живота си?

08 Дек 2011, 16:21

Finger написа:
delinda написа:Фейсбук е като дрога. Познавам много хора, който живеят с него и чрез него и повярвайте ми много е жалко. Аз лично също имам фейсбук, но го използвам за забавление, не за живот. Никога не бих отказала да изляза с приятели, за да вися в тоя глупав сайт и да си пиша със снимки на хора или тагвам котенца...

Наистина е много жалко, голяма част от хората висят във фейсбук общувайки с най-различни хора, а когато им се наложи на същите тези хора да комуникират директно с човека пред себе си не могат да кажат нито дума. Защо хората се крият зад виртуална идентичност, къде отидоха откритите полемики, директната комуникация, езика на тялото? В какво превърнахме сами живота си?

Хората се крият зад измислени снимки, за да избягат сами от себе си, за да бъдат такива каквито никога няма да бъдат в реалния живот и най-вече, за да се впишат в цялата тази фалшива и измислена фантазия, наречена фейсбук. Откритите полемики вече не се говорят, а се пишат по стените. Езикът на тялото се изразява чрез опцията "РОКЕ", която се намира в дясно на екрана. Комуникацията става по-директна от всякога, особено чрез лайкване на снимки и постове. Животът ни се превърна в една социална помия, фейс помия, която "разбъркваме" всеки ден, влизайки във фейсбук.

09 Дек 2011, 16:58

Имам "Фейсбук", затова ми се струва лицемерно да го отрека. Истината е, че той е по-малко натоварващия начин за общуване поне за мен. Удобно е, защото не прекратявам контактите си с хора, на които не държа особено, но пък могат да бъдат полезни в даден момент. Не ме съдете сега, всички сме хора и се случва да се употребяваме взаимно.
Който не го прави, нека хвърли първия камък ;)

09 Дек 2011, 17:16

paterica написа:Имам "Фейсбук", затова ми се струва лицемерно да го отрека. Истината е, че той е по-малко натоварващия начин за общуване поне за мен. Удобно е, защото не прекратявам контактите си с хора, на които не държа особено, но пък могат да бъдат полезни в даден момент. Не ме съдете сега, всички сме хора и се случва да се употребяваме взаимно.

Да ти кажа фейсбук имам от около 2 години и за толкова кратко време съм натрупала страшно много приятели. Повечето покани за приятелство ги отхвърлям и въпреки това са много. Но знаеш ли кое най-много ме изненада, че все още има хора, които нямат профил, явно има начин да се устои на това изкушение! :lol: :lol:

09 Дек 2011, 17:35

Bella написа:
paterica написа:Имам "Фейсбук", затова ми се струва лицемерно да го отрека. Истината е, че той е по-малко натоварващия начин за общуване поне за мен. Удобно е, защото не прекратявам контактите си с хора, на които не държа особено, но пък могат да бъдат полезни в даден момент. Не ме съдете сега, всички сме хора и се случва да се употребяваме взаимно.

Да ти кажа фейсбук имам от около 2 години и за толкова кратко време съм натрупала страшно много приятели. Повечето покани за приятелство ги отхвърлям и въпреки това са много. Но знаеш ли кое най-много ме изненада, че все още има хора, които нямат профил, явно има начин да се устои на това изкушение! :lol: :lol:

Хора аз също ползвам фейсбук, но въпреки всичко мога да си позволя да кажа, че доста обсебващо и лично мен ме натоварва. Използвам своя акаунт предимно за игри, като от време на време си позволявам да поразгледам какво се случва с приятелите ми. :lol: Това лято бях доста ангажирана и може би около 2 месеца не бях влизала в социалната мрежа. Един ден влязох и бях зашеметена, някакви хора се оженили, сгодили, разделили...други си сложили странни снимки и уникално тъпи статуси...трети поствали песни и си изливали в едни огормни и безсмислени тиради мъката...УЖАС!!!Това вече е болест. Извинете ме, ама не може така! Това не е нормално!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6