Фейсбук-начин на живот?!

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Фейсбук-начин на живот?!

Мнениеот Ariana » 11 Дек 2011, 12:08

Запознах се с много важен за мен човек, посредством фейсбук. Не съм фен на този тип комуникация, но понякога просто няма как. Има хора, които използват социалната мрежа, за да покажат себе си, за да се снимат с големи очила и намусени устни....НО има и хора, за които това е единствената алтернатива за общуване. Не може да ги съдим и не трябва
Понякога намираме другите в този мрак, а понякога ги губим в него.
Аватар
Ariana

Мнениеот hera_00 » 13 Дек 2011, 11:23

Честно казано, аз предпочитам скайп. Използвам фейсбук, за да разглеждам снимки на приятели. Не мисля, че може да доведе до пристрастяване поне при мен ;) Има обаче много хора, които пренасят целия си личен живот в социалната мрежа, което не смятам, че е особено нормално, но всичко е въпрос на избор... :)
Съветът е форма на носталгия. Даването му е начин да извадиш миналото от отпадъчните води, да го избършеш внимателно, да добоядисаш по-грозните му части и да го възстановиш за повече, отколкото то струва.
Аватар
hera_00

Мнениеот pasta » 13 Дек 2011, 12:24

Ползвам Фейсбук ежедневно :), но най-вече з ада разглеждам снимки на приятели и познати :)
pasta

Мнениеот Marianne » 18 Дек 2011, 00:18

Всяка жаба да си знае профила. ;)

Вълкът профилната снимка си мени, но нравът — никога. ;)

Гладна кокошка Фармвил сънува. ;)

Да би мирно седяло, не би рипорт видяло. ;)

Един линк пролет не прави. :)

И сам потребителят е потребител. ;)

Покажи ми списъка с приятелите ти за да ти кажа какъв си. ;)

Който рипорт прави, от рипорт умира. ;)

Краставото куче всички го сръчкват. ;)

Лоша рана заздравява, хейтърска дума не се забравя. ;)

Фармвил не ще молитва, а цъкане. ;)

Фенове за страница с трици не се ловят. ;)

Малкият коментар профил закрива. ;)

Мижи да те тагна. ;)

По профилната снимка посрещат, по ума изпращат. ;)

Рибата още в морето, той драска на стената. ;)

Сърдит Петко, празна му стената. ;)

Тихият профил е най-дълбок. ;)
Аватар
Marianne

Мнениеот delinda » 19 Дек 2011, 10:46

Глобалната, социална мрежа вече владее света. Безброй хора разчитат на нея за общуване помежду си, за прекарване на работното и свободното време. А други, вероятно не много по-малко, залагат на нея, за да събират информация за останалите. Списание Time дори определи за Личност на годината, основателя на Фейсбук-един, симпатичен, леко пъпчив младеж – Марк Цукърбърг (26 г.).
Той вероятно е много щастлив от този факт. Със сигурност обаче е още по-доволен от друг факт. Неговата фирма в момента има над 550 милиона души. Началото е поставено през 2004 г. в Харвард, Станфорд и Йейл-т.нар. „Бръшлянова лига”. През 2005 г. ползвателите на Фейсбук достигат завидната бройка от 800 колеги. От средата на 2008 г. числото на активните членове започва да нарства главоломно и експоненциално. Очаква се през втората половина на 2012 г. да достигнат заветния първи милиард.
Изображение
Най-активни са в САЩ, Австралия, Скандинавия, Нова Зеландия, Великобритания, Канада, Чили и Исландия. Липсват данни как е положението в някои държави, фенки на Кристалина Георгиева, като например: Судан, Либерия, Бирма, Иран, Сирия, Косова, Северна Корея, Куба. Разгледано в цифри, с днешна дата, това би изглеждало по следния начин:
САЩ – 145 331 600 души;
Индия – 16 509 680 души

Колумбия (това е родината на Пабло Ескобар, а не Окръгът във Вашингтон) 11 627 920 души
Бразилия – 8 176 820 души
Русия – 2 915 060 души
Япония – 1 773 640 души
Исландия 265 420 души
Хаити 119 600 души
Китай 92 540 души
(това не може да бъде! Вероятно това е броят на дежурните, китайски офицери, бдящи за сигурността на ФБ)
Афганистан 88 200 души (вероятно по-голямата част от тях са сформирани от контингетите на Коалицията на Желаещите, т.е. не си представяме брадати, смръдливи талибани с пушки, които да чатят по Фейса, но…кой знае)…
България – между 20 и 39 % от населението, т.е. между 1 и 2 милиона, че и отгоре ??? Нищо чудно! И без това самите шефове на Фейсбук признават, че най-много хора са активни в мрежата през работно време, именно от Източна Европа.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
Аватар
delinda

Мнениеот deva » 19 Дек 2011, 21:10

Не мисля че ние завладял,това че влизаш да видиш някой приятел дали е качил снимка или ти е пратил съобщение не е нищо по различно от мобилните комуникации.Просто получаваш информация и нищо повече.По скоро интернет ни завладя и ни прави зависими.
Аватар
deva

Мнениеот Bella » 25 Дек 2011, 18:59

deva написа:Не мисля че ние завладял,това че влизаш да видиш някой приятел дали е качил снимка или ти е пратил съобщение не е нищо по различно от мобилните комуникации.Просто получаваш информация и нищо повече.По скоро интернет ни завладя и ни прави зависими.

За съжаление голяма част от хората по света не посещават фейсбук само за да позяпат нечия снимка, на голяма част от хората, които ни заобикалят фейсбук се е превърнал в част от ежедневието. Най-простия тест, който бихте могли да си направите е да отидете на почивка някъде далеч в планината без интернет връзка, е колко дена ще издържите...? Да си призная, не повече от 5 :)
Аватар
Bella

Мнениеот Cuddy » 27 Дек 2011, 10:59

Не ми е чак такава мъка, ако не си погледна фб 5 дни. От около година не поствам нови снимки по различни съображения, но с удоволствие зяпам приятелски такива. :lol:
Cuddy

Мнениеот valiart » 30 Дек 2011, 20:12

Ами да - начин на живот е Фейсбук! Няма какво да си кривим душата :!:
Аватар
valiart

Мнениеот Даниела Танева » 02 Яну 2012, 22:34

Смятам, че FACEBOOK трябва да се използва за развлечение, а не да се превръща в мания- както е за повечето тинейджъри(и не само)! Аз лично го използползвам за разтуха след натовареното ежедневие, но не всеки ден и на всяка цена.
Даниела Танева

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси