Безопасни играчки за нашите деца

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Re: Безопасни играчки за нашите деца

Мнениеот rabotnata pchela » 25 Ное 2014, 10:27

Много е трудно да се намерят играчки, особено с този внос. А по-сносните играчки имат неоправдано високи цени и се получава така, че трябва да си играят в обикновени играчки на прилични цени:(
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 02 Дек 2014, 15:53

Много е трудно да се намерят играчки, вчера слушах някакъв репортаж, в който се говореше, че трябва да сме особено внимателни с играчките, които са произведени в Китай, да обаче аз не виждам има играчки, които да не са с китайски произход, как изобщо да се предпазим от опасните играчки?
Аватар
Mon_ton

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Дек 2014, 17:34

Mon_ton написа:Много е трудно да се намерят играчки, вчера слушах някакъв репортаж, в който се говореше, че трябва да сме особено внимателни с играчките, които са произведени в Китай, да обаче аз не виждам има играчки, които да не са с китайски произход, как изобщо да се предпазим от опасните играчки?

да, няма как да се намерят некитайски играчки, от къде?! :shock:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Kaya » 15 Дек 2014, 13:20

И аз това питам има ли играчки, които не са китайско производство, може би някоя друга дървена играчка от България със зверски висока цена... :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Rali_hr » 16 Дек 2014, 11:07

monito написа:Купувам играчки, на чийто стикер задължително е отпечатан знака на Европейския съюз, а именно ЕС, защото знам че са преминали щателна проверка преди да се пуснат на пазара. Напоследък започна много да се тръби за опасните играчки на българския пазар. Особено внимание трябва да обърнат родителите на деца поз 3-годишна възраст, защото при тях риска от задавяне с част от играчката е по-голям. Много пъти ми се е случвало да купя играчка и докато се приберем до вкъщи, вече да е на съставните си части, затова внимавам да няма дребни частици и да отговаря на възрастта на детето. Не случайно на стикерите има надпис - Внимание! За деца над 3 години! или нещо от сорта. Не бива да пренебрегваме описанието на стикера, защото ни дава важна информация за играчката, която купуваме и даваме в ръцете на нашето дете.

как изглежда този стикер?
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Pipilota » 16 Дек 2014, 12:21

Гледам да вземам по-скъпи играчки, направило ми е впечатление, че ако не ми се свидят парите играчките издържат повече, иначе евтиното ми излиза по-скъпо. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 16 Дек 2014, 12:53

Pipilota написа:Гледам да вземам по-скъпи играчки, направило ми е впечатление, че ако не ми се свидят парите играчките издържат повече, иначе евтиното ми излиза по-скъпо. :mrgreen:

То май само цената остава да бъде критерий, иначе по нищо не можем да разберем качествено ли е или не е, от друга страна китайските евтини стоки на външен вид изглеждат много добре. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Krum » 16 Дек 2014, 15:24

Когато правя подаръци на племенниците и аз гледам да са на по-високи цени, иначе ей сега взех един подарък и не виждам да има нещо свързано с Европата. :roll:
Аватар
Krum

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Дек 2014, 11:36

в сайта на потребителите ли как се води точно, има секция, в която има дълъг списък на опасните стоки, които са намерени по нашия пазар и масово в списъка има играчки. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Lollipop » 17 Дек 2014, 12:08

rabotnata pchela написа:в сайта на потребителите ли как се води точно, има секция, в която има дълъг списък на опасните стоки, които са намерени по нашия пазар и масово в списъка има играчки. :roll:

Не знаех, че има и такива списъци, което е много добре де.
Но като цяло е трудно да се намерят играчки, дори и дървените могат да бъдат опасни, за мен дори са си доста плашещи като знам колко са тежки и колко болят ;)
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Здравето на децата