Mon_ton написа:Много е трудно да се намерят играчки, вчера слушах някакъв репортаж, в който се говореше, че трябва да сме особено внимателни с играчките, които са произведени в Китай, да обаче аз не виждам има играчки, които да не са с китайски произход, как изобщо да се предпазим от опасните играчки?
monito написа:Купувам играчки, на чийто стикер задължително е отпечатан знака на Европейския съюз, а именно ЕС, защото знам че са преминали щателна проверка преди да се пуснат на пазара. Напоследък започна много да се тръби за опасните играчки на българския пазар. Особено внимание трябва да обърнат родителите на деца поз 3-годишна възраст, защото при тях риска от задавяне с част от играчката е по-голям. Много пъти ми се е случвало да купя играчка и докато се приберем до вкъщи, вече да е на съставните си части, затова внимавам да няма дребни частици и да отговаря на възрастта на детето. Не случайно на стикерите има надпис - Внимание! За деца над 3 години! или нещо от сорта. Не бива да пренебрегваме описанието на стикера, защото ни дава важна информация за играчката, която купуваме и даваме в ръцете на нашето дете.
Pipilota написа:Гледам да вземам по-скъпи играчки, направило ми е впечатление, че ако не ми се свидят парите играчките издържат повече, иначе евтиното ми излиза по-скъпо.
rabotnata pchela написа:в сайта на потребителите ли как се води точно, има секция, в която има дълъг списък на опасните стоки, които са намерени по нашия пазар и масово в списъка има играчки.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта