Здравословното бързо хранене- мит или реалност?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Здравословното бързо хранене- мит или реалност?

Мнениеот Nightmare » 03 Дек 2014, 16:47

Съгласна съм с Burborino, на всичкото отгоре за вегетарианците нещата стоят още по-лесно за приготвянето на бързо и здравословно хранене, за по-малко от 20 мин. например правя страхотни салата, вкусна и питателна, която можеш да я сложиш в кутия и да обядваш с нея на работа, и освен това да те държи до вечеря! ;)
Nightmare

Мнениеот S_Milenska » 04 Дек 2014, 09:46

Постижимо е, само че според мен бургерите не са точно здравословна храна, но нищо :))) И все пак ако човек има желание може да намери начин как да се храни здравословно :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Kaya » 06 Яну 2015, 11:46

От скоро започнах да си мисля, че е време да променим начина си на хранене, но освен цените които са абсурдни и незнанието ми си мисля, че е по-скоро мит :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Rali_hr » 08 Яну 2015, 14:33

Не е трудно да се храниш здравословно у дома, но ако си забравил да си вземеш храна и те хване гладът на улицата е почти невъзможно да се нахраниш.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот mix_twix » 09 Яну 2015, 11:55

Абсолютен мит, докато не свикнеш, за мен ся ми се вижда мит, хора обаче които така се хранят казват, че е реалност.. спорен въпрос яко :Р
Аватар
mix_twix

Мнениеот Kremiliya » 09 Яну 2015, 17:15

По-бързо от това да си купиш баница няма, но не е невъзможно, само като отделиш 5 минути да си приготвиш здравословна храна.
Аватар
Kremiliya

Какво здравословно обичате да ядете?

Мнениеот Jully » 09 Окт 2015, 14:52

Темата за здравословното хранене все повече ме вълнува, но информацията, която имам не ми е така лесно смелена и поднесена, а и голяма част от нещата за които чувам или чета са трудни за намиране в малкия град. Затова се надявам, че вие може да ми кажете какви здравословни неща обичате да си хапвате. :)
Eто това изглежда наистина божествено:
healthy-eating-weight-loss.jpg
healthy-eating-weight-loss.jpg (49.07 KiB) Прегледано 2671 пъти

Но дори не знам дали би ни се харесало на вкуса. :) затова от вас очаквам да ми кажете вие какво обичате и аз обещавам да пробвам всичко. :mrgreen:
Аватар
Jully

Re: Какво здравословно обичате да ядете?

Мнениеот Lisica » 09 Окт 2015, 15:21

Изглежда вкусно наистина тази салата на снимката. А моето любимо здравословно хапване са яйчени рула със спанак, пристрастена съм! Обещавам да приложа снимка и рецепта след няколко дни :) Не знам всъщност дали влиза в графа супер здравословно, но не мисля, че вреди комбинацията.
Аватар
Lisica

Мнениеот donni » 09 Окт 2015, 15:38

Това е прекрасен вариант, с който можеш да заместиш едно хранене, да се заситиш изцяло и да спестиш доста време, аз само бих прибавила кълнове... а сега ти споделям любимата ми здравословна и ужасно засищаща салата:
Слагаш за около 20 мин в 2 чаши подсолена вряла вода 1 чаша киноа и вариш на тих огън, докато не се абсорбира цялата течност. Реже се 1 манго, 1 авокадо с 1 краставица. В голяма купа се разбъркват със зехтин, чесън - 1 скилидка и лимонов сок, добавя се киноата, заедно с 1/2 чаша нарязана мента, толкова магданоз, както и сол и черен пипер, колкото ти се услади :idea:
donni

Мнениеот Monika_Spasova » 09 Окт 2015, 16:04

donni написа:Това е прекрасен вариант, с който можеш да заместиш едно хранене, да се заситиш изцяло и да спестиш доста време, аз само бих прибавила кълнове... а сега ти споделям любимата ми здравословна и ужасно засищаща салата:
Слагаш за около 20 мин в 2 чаши подсолена вряла вода 1 чаша киноа и вариш на тих огън, докато не се абсорбира цялата течност. Реже се 1 манго, 1 авокадо с 1 краставица. В голяма купа се разбъркват със зехтин, чесън - 1 скилидка и лимонов сок, добавя се киноата, заедно с 1/2 чаша нарязана мента, толкова магданоз, както и сол и черен пипер, колкото ти се услади :idea:

Дозата за колко човека е? Знам, че киноата набъбва доста.. :roll:
Аватар
Monika_Spasova

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене