Добави отговор

Re: Лъжата като болест

10 Дек 2015, 17:26

Mon_ton написа:Аз пък смятам, че има значение какви са лъжите. :))) Затова дали да ги простим, или не. :) Дали да им се "вържем" или да не го направим. :)

Това означава, че и ти лъжеш, когато виждаш смисъл в това, когато можеш да се оправдаеш за лъжата си, така ли? Е, всеки лъже, но не и за дреболии... :idea:

18 Дек 2015, 10:52

Mon_ton написа:Аз пък смятам, че има значение какви са лъжите. :))) Затова дали да ги простим, или не. :) Дали да им се "вържем" или да не го направим. :)

Може, разбира се! :mrgreen: Но в повечето случаи аз лично смятам, че лъжите не са хич за добро, ако може без тях по-хубаво. Но ако излъжеш нещо от типа "да да, сутринта изхвърлих боклука", а той стои още на терасата не мисля, че е кой знае колко фатално. :mrgreen:

18 Дек 2015, 11:34

Pipilota написа:

Може, разбира се! :mrgreen: Но в повечето случаи аз лично смятам, че лъжите не са хич за добро, ако може без тях по-хубаво. Но ако излъжеш нещо от типа "да да, сутринта изхвърлих боклука", а той стои още на терасата не мисля, че е кой знае колко фатално. :mrgreen:

Мога да простя, стига като се прибере да изхвърли боклука. :lol:

29 Дек 2015, 12:21

Mon_ton написа:
Pipilota написа:

Мога да простя, стига като се прибере да изхвърли боклука. :lol:

Ама на мен ми е интересно защо да го правиш, защо да лъжеш за дреболии, когато е по-лесно да си признаеш и да го направиш няколко часа по-късно?!

Re: Познавате ли патологични лъжци и как се справяте с тях?

08 Яну 2016, 16:50

Fancy написа:
Локумът написа::roll: Затова е най-добре да не се доверявате много на хората, винаги като си имате едно на ум, няма да ви дреме особено кой какъв лъжец го играе ;)

Какво означава да се довериш на някого, да имаш очаквания от него? Ами май е по-лесно да нямаш от никого, независимо дали ти е близък или човек, който си срещнал току-що, а защо да не си открит и честен пред хората, толкова ли е страшно?

Ти от коя планета падаш? :) Едно е ти да не си лъжец, друго е да вярваш като глупак на всяка дума и да се доверяваш... сякаш ти да милваш някой, който те бие, абсурдно е.

Re: Познавате ли патологични лъжци и как се справяте с тях?

08 Яну 2016, 18:08

Искаме да стане бой най-накрая в тоя форум.
ПО другите отдавна се бият хахахах :)
Fancy написа:
Локумът написа::roll: Затова е най-добре да не се доверявате много на хората, винаги като си имате едно на ум, няма да ви дреме особено кой какъв лъжец го играе ;)

Какво означава да се довериш на някого, да имаш очаквания от него? Ами май е по-лесно да нямаш от никого, независимо дали ти е близък или човек, който си срещнал току-що, а защо да не си открит и честен пред хората, толкова ли е страшно?

Сега да ти обясня, аз лично не си падам много по идеята да се разкривам пред някой, кво значи честен, да не го излъжа с рестото или ад седна да му обяснявам и за майчиното ми мляко. Доверието не трявбва да се пилее ей така и ти да си мил, добър и честен, оня да те прави на глупак и да ти приказва насам натам разни тъпотии и ти да му се връзваш.

25 Яну 2016, 16:09

Има и мъже, които са сърдят, ако някое задължение се е забавило, затова може да се слъгва по малко. :) Зависи кой лъжеш. :) На ме ми се случва да лъжа майка ми, че съм яла, пила и спала нормално. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

25 Яну 2016, 16:33

Е те мъжете сякаш малко лъжат, обикновено това, което те е трябвало да свършат се свършва само на приказки. :mrgreen:
Обаче когато става въпрос за болестно състояние е нещо друго, въпросът е там, че не вярвам някой да е предприел лечение и какво ли може да е то, терапия от психолог?

25 Яну 2016, 16:35

svetlozara написа:Има и мъже, които са сърдят, ако някое задължение се е забавило, затова може да се слъгва по малко. :) Зависи кой лъжеш. :) На ме ми се случва да лъжа майка ми, че съм яла, пила и спала нормално. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ами естествено, като се знаем какви сме е по-добре да ги успокоим, че всичко е наред, а не, че от 3 дни се мъчим да се възстановим след онзи зловещ купон! :lol: :lol:

16 Фев 2016, 17:42

Който каже, че никога през живота си не е лъгал, не му вярвам! Няма начин! Дори и безобидна лъжа да е, пак е лъжа. Но при някои си болестно състояние. Ако не излъже нещо, няма да е той! :mrgreen:
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16