Естетична дерматология - съвети за процедури, които сте опитвали!

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Естетична дерматология - съвети за процедури, които сте опитвали!

Мнениеот moni.sparrow » 28 Сеп 2015, 15:16

annamaria написа:
Pacienti написа:
annamaria написа:Gorica23,много съм стриктна по отношение на това кога ходя на плаж. не прекалявм със слънцето. не съм от онези жени-гущери,които по цял се пекат на плажа. :lol: сутрин отивам към 9 до 12 и следобяд от 4 до към седем часа.със сигурност има връзка това колко време прекарваш изложен на слънце, но въпреки че се пазя пак ми излиза тази алергия.

annamaria, както писах имунната система е от голямо значение при алергиите, посъветвай се със специалист.
Това е статия на моята лекарка по въпроса, мисля че ще ти е полезна, самото заглавие е показателно "Кошмарът слънчева алергия":
http://www.drkaliasheva.com/articles/ko ... a-alergiya

благодаря Pacienti. честно казано не съм допускала,че подобна алергия е въпрос на имунна система.ще прочета статията, да натрупам малкж повечко опит.и да взема мерки за догодина. :)

Всяка година по докато съм на море ми се появяват обриви именно от слънцето, но никога никакви мерки не съм предприемала, тъй като докато се прибера до вкъщи и вече са отминали, какво смятате, че е редно да се направи, аз в някои по-кошмарни моменти се доверявам на Алергозан, но нищо друго не съм предприемала до този момент :idea:
moni.sparrow

Мнениеот annamaria » 29 Сеп 2015, 11:34

Moni, мисля,че алергозана няма да ти свърши работа. В повечето случаи такива алергии са вътрешни и си трябват по-силни средства,за да се справим с проблема. нещо по-силно антихистаминово. при всички случаи трябва да започнеш от причината за подобна алергия,което означава час за преглед. :)
annamaria

Мнениеот moni.sparrow » 29 Сеп 2015, 12:10

annamaria написа:Moni, мисля,че алергозана няма да ти свърши работа. В повечето случаи такива алергии са вътрешни и си трябват по-силни средства,за да се справим с проблема. нещо по-силно антихистаминово. при всички случаи трябва да започнеш от причината за подобна алергия,което означава час за преглед. :)

Ами тази алергия ми е от тийн годините още и да ти кажа, въпреки че е простичко лекарство, Алергозана си върши работа, а и не мисля, че е вътрешна, напротив, поражда се само и единствено от слънцето и то, когато съм под него се възпламенява, а по-късно отново стихва :idea:
moni.sparrow

Мнениеот annamaria » 30 Сеп 2015, 16:37

moni.sparrow написа:
annamaria написа:Moni, мисля,че алергозана няма да ти свърши работа. В повечето случаи такива алергии са вътрешни и си трябват по-силни средства,за да се справим с проблема. нещо по-силно антихистаминово. при всички случаи трябва да започнеш от причината за подобна алергия,което означава час за преглед. :)

Ами тази алергия ми е от тийн годините още и да ти кажа, въпреки че е простичко лекарство, Алергозана си върши работа, а и не мисля, че е вътрешна, напротив, поражда се само и единствено от слънцето и то, когато съм под него се възпламенява, а по-късно отново стихва :idea:

moni, въобще недей да си мислиш,че ката алергията ти е само с външна проява,затова няма вътрешна причина. и на мен подобни алергии са ми излизали. по седмица съм била с пъпчици причинени от слънчевата алергия,но причината за това е вътрешна.даже има хора, които преди да отидат на море известно време пият противоалергични, чрез които да подготвят организма за излагането му на слънце.
annamaria

Мнениеот Gorica23 » 30 Сеп 2015, 17:14

moni.sparrow написа:
annamaria написа:
Pacienti написа:
annamaria, както писах имунната система е от голямо значение при алергиите, посъветвай се със специалист.
Това е статия на моята лекарка по въпроса, мисля че ще ти е полезна, самото заглавие е показателно "Кошмарът слънчева алергия":
http://www.drkaliasheva.com/articles/ko ... a-alergiya

благодаря Pacienti. честно казано не съм допускала,че подобна алергия е въпрос на имунна система.ще прочета статията, да натрупам малкж повечко опит.и да взема мерки за догодина. :)

Всяка година по докато съм на море ми се появяват обриви именно от слънцето, но никога никакви мерки не съм предприемала, тъй като докато се прибера до вкъщи и вече са отминали, какво смятате, че е редно да се направи, аз в някои по-кошмарни моменти се доверявам на Алергозан, но нищо друго не съм предприемала до този момент :idea:

На мен спря да ми помага алергозана преди години, но моята е комбинирана алергия не е само към слънцето, защото на планина не ми излиза, щом на теб ти помага го ползвай. Съгласна съм, че имунната система е от значение, вече не ми се появява всяка година, явно съм засилила имунитета. :)
Gorica23

Мнениеот annamaria » 01 Окт 2015, 13:38

аз си оставам на мнение,че алергозана е в състояние временно да потуши дадена алергия,но не и да я излекува. при всички случаи си трябва специалист. дерматолог, имунолог трябва да се види при специалист.
annamaria

Мнениеот exotic » 01 Окт 2015, 16:41

annamaria написа:аз си оставам на мнение,че алергозана е в състояние временно да потуши дадена алергия,но не и да я излекува. при всички случаи си трябва специалист. дерматолог, имунолог трябва да се види при специалист.

Алергиите няма как да бъдат лекувани, единствено симптомите могат да бъдат потушени, относно подсилването на имунитета, да, вариант е, но това не е лечение, то е както да отидеш при личната си, когато си настинала и тя ти изписва антибиотик и витамин С, но ако не си вземеш антибиотика, няма как витаминът да те излекува :idea:
exotic

Мнениеот annamaria » 02 Окт 2015, 10:29

exotic написа:
annamaria написа:аз си оставам на мнение,че алергозана е в състояние временно да потуши дадена алергия,но не и да я излекува. при всички случаи си трябва специалист. дерматолог, имунолог трябва да се види при специалист.

Алергиите няма как да бъдат лекувани, единствено симптомите могат да бъдат потушени, относно подсилването на имунитета, да, вариант е, но това не е лечение, то е както да отидеш при личната си, когато си настинала и тя ти изписва антибиотик и витамин С, но ако не си вземеш антибиотика, няма как витаминът да те излекува :idea:

неслучайно се назначава имунотерапия, когато има установена алергия. тоест все пак те подлежат на лечение, естествено придружени с адекватния режим.
annamaria

Мнениеот Gorica23 » 02 Окт 2015, 14:30

exotic написа:

exotic и аз мисля така, според мен мутират, или се проявяват в по-лека форма. Въпреки всичко трябва да се взимат мерки защото много отслабват организма. :)
Gorica23

Мнениеот Doktoricata » 02 Окт 2015, 15:34

Алергиите може и да не се лекуват, но при обрив се ходи при дерматолог. Еин приятел така си мислеше, че има алергия, а се оказаха някакви лишеи по кожата, които си ги влачеше с години... :idea:
Doktoricata

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим