Естетична дерматология - съвети за процедури, които сте опитвали!

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Естетична дерматология - съвети за процедури, които сте опитвали!

Мнениеот Neven498 » 13 Май 2015, 09:49

MerryPop написа:Да ви кажа не е задължително. На мен в пубертета ми се бяха появили стрии по краката, но по време на бременността нито една :idea: Е, мазах се след душ с кокосово масло, но не зная до каква степен е повлияло това :?

Ами логично е кокосовото масло да ти е помогнало. Все пак всякаква допълнителна хидратация е добре дошла, кожата страшно се обтяга.
Аватар
Neven498

Мнениеот red_eyes » 13 Май 2015, 15:31

Neven498 написа:
MerryPop написа:Да ви кажа не е задължително. На мен в пубертета ми се бяха появили стрии по краката, но по време на бременността нито една :idea: Е, мазах се след душ с кокосово масло, но не зная до каква степен е повлияло това :?

Ами логично е кокосовото масло да ти е помогнало. Все пак всякаква допълнителна хидратация е добре дошла, кожата страшно се обтяга.

Това е интересно, при положение, че кожата се обтяга много повече при бременност в сравнение с напълняване, колкото и рязко да е то :o
Аватар
red_eyes

Мнениеот Neven498 » 14 Май 2015, 12:10

red_eyes написа:
Neven498 написа:

Това е интересно, при положение, че кожата се обтяга много повече при бременност в сравнение с напълняване, колкото и рязко да е то :o

Затова и в доста от случаите стриите са неизбежни. ;)
Аватар
Neven498

Мнениеот Gorica23 » 14 Май 2015, 15:30

red_eyes написа:
Neven498 написа:

В повечето случаи стриите по бедрата и дупето се появяват след надебеляване и отслабване, не е необходимо да е рязко, а да се случва периодично.
Зимата се качват колограми, лятото се свалят и така години наред... резултата е стрии.
Мазането е важно, но само то не помага, трябват и процедури... :)
Gorica23

Мнениеот Neven498 » 15 Май 2015, 14:16

Gorica23 написа:В повечето случаи стриите по бедрата и дупето се появяват след надебеляване и отслабване, не е необходимо да е рязко, а да се случва периодично.
Зимата се качват колограми, лятото се свалят и така години наред... резултата е стрии.
Мазането е важно, но само то не помага, трябват и процедури... :)

Не е задължително да се качват килограми. Виждала съм и доста слаби хора, които нямат промяна в теглото, но имат стрии. Просто има типове кожа, които са доста по-податливи и такива, които са по-разтегливи и търпят всякакви промени.
Аватар
Neven498

Мнениеот rose_92 » 15 Май 2015, 22:58

Всичко е генетично заложено. Аз имам стрии по краката и то без да съм напълнявала или отслабвала рязко. Появяват си се ей така без причина, а някои жени 1 стрия нямат дори и след раждане. Хубавото при мен поне е, че не са някакви супер дълбоки и не всички се виждат ако не се загледаш отблизо..Много е неприятно обаче съм се примирила, че такава кожа ми е дал Господ и спасение няма. Единственото, на което се надявам, е някой ден като забременея да не заприличам на зебра - цялата в стрии...Ако след време имам излишни пари за скъпи процедури - бих опитала мезотерапия или нещо такова, но честно казано не вярвам да помогне кой знае колко.
rose_92

Мнениеот Gorica23 » 18 Май 2015, 14:31

Мезотерапията помага много, подхранва и подобрява еластичността на кожата.
Gorica23

Мнениеот lini_leni » 18 Май 2015, 16:46

rose_92 написа:Всичко е генетично заложено. Аз имам стрии по краката и то без да съм напълнявала или отслабвала рязко. Появяват си се ей така без причина, а някои жени 1 стрия нямат дори и след раждане. Хубавото при мен поне е, че не са някакви супер дълбоки и не всички се виждат ако не се загледаш отблизо..Много е неприятно обаче съм се примирила, че такава кожа ми е дал Господ и спасение няма. Единственото, на което се надявам, е някой ден като забременея да не заприличам на зебра - цялата в стрии...Ако след време имам излишни пари за скъпи процедури - бих опитала мезотерапия или нещо такова, но честно казано не вярвам да помогне кой знае колко.

Не е задължително при напълняване да се появят, при по-бърз растеж в юношеска възраст също се появяват, но това е без значение, тъй като е минало, въпросът е от тук нататък да ограничим този проблем.
lini_leni

Мнениеот Neven498 » 19 Май 2015, 17:07

rose_92 написа:Всичко е генетично заложено. Аз имам стрии по краката и то без да съм напълнявала или отслабвала рязко. Появяват си се ей така без причина, а някои жени 1 стрия нямат дори и след раждане. Хубавото при мен поне е, че не са някакви супер дълбоки и не всички се виждат ако не се загледаш отблизо..Много е неприятно обаче съм се примирила, че такава кожа ми е дал Господ и спасение няма. Единственото, на което се надявам, е някой ден като забременея да не заприличам на зебра - цялата в стрии...Ако след време имам излишни пари за скъпи процедури - бих опитала мезотерапия или нещо такова, но честно казано не вярвам да помогне кой знае колко.

Този тип процедури вече не са безбожно скъпи, като едно време. Не са и евтини, де. Но в крайна сметка, ако нещо те кара да се чувстваш дискомфортно в кожата си, и можеш да го промениш, ще намериш начин. ;)
Аватар
Neven498

Мнениеот magda » 20 Май 2015, 10:40

Neven498 написа:

Този тип процедури вече не са безбожно скъпи, като едно време. Не са и евтини, де. Но в крайна сметка, ако нещо те кара да се чувстваш дискомфортно в кожата си, и можеш да го промениш, ще намериш начин. ;)

Добре де, при Каляшева една процедура мезотерапия на каква цена е, че нещо не успях да открия ценоразпис :idea:
magda

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим