Пречистване и детоксикация на организма - често задавани въпроси и отговори

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Как да направим пълна детоксикация на тялото си?

Мнениеот Bass » 24 Апр 2015, 14:14

Snejna написа:
donni написа:
renetka написа:Bass, изчистването на организма от токсини не би трябвало да е само женска практика :roll:

Напълно съгласна съм и после защо мъжете умирали по-млади, ами никак не се грижат за здравето си, особено по-възрастните, но виждам промени и в съзнанието на мъжете, което ме радва, та наред с големите мускули е добре да имате и здрав организъм, а не само да давате такъв вид с напомпани ръце :idea: :)

А, сещат се, много малко са мъжете, които се замислят за детоксикация или за здравословен начин на живот, по-скоро са единици, има една част която е чувала че съществува такова нещо и една част, която изобщо не мисли че това е истина. :| Аз лично не мога да убедя мъжа си дори за седмица на лека и свежа храна...

Дами, прави сте. Само че при мъжете всички тия очистителни процеси, диети и какво ли още не, се възприемат по по-различен начин. При мен, например, си е нещо като начин на живот. Ям си нормално, не преяждам, спортуавм, пия вода и не се напрягам излишно. ;)

Добре де, дайте съвет. Как да се пречистя, без това да ми налага досадни диети и гладуване с месеци? Това с кленовия сироп съм го правил и не ме кефи. С алоето какъв е филмът?
Аватар
Bass

Мнениеот kauda » 24 Апр 2015, 16:34

Bass написа:Дами, прави сте. Само че при мъжете всички тия очистителни процеси, диети и какво ли още не, се възприемат по по-различен начин. При мен, например, си е нещо като начин на живот. Ям си нормално, не преяждам, спортуавм, пия вода и не се напрягам излишно. ;)

Добре де, дайте съвет. Как да се пречистя, без това да ми налага досадни диети и гладуване с месеци? Това с кленовия сироп съм го правил и не ме кефи. С алоето какъв е филмът?

Аз си правя една детоксикация, и като не ѝ се филмирам много става много добре. Вярно, има малко кофти положение, когато трябва да ядеш 2-3 дена само плодове, но не е болка за умиране, повярвай ми, а и скоро като можеш да ядеш по една огромна диня на ден или пъпеш в общо казано неограничени количества не си мисли, че ще ти е зле. :mrgreen: Идеята е да се пие английска сол, но аз пропускам напоследък, защото имам много раздразнени черва и ме е страх да не се втасам яко. :oops: И това е като цяло, 3 дни асмо на плодове и чай, вода, а да ти кажа и бира съм пила, но като ме хване от половин бира ми става много тъпо. :mrgreen: И това се случва веднъж в месеца, а всяка седмица един ден ям пак само плодове. Не знам колко пречиства, имах тежест в корема, главоболие, пъпки по лицето, сега нямам и спомен за тези неща. Не знам алоето как действа, не знам какъв ефект са постигнали с него. Така и отслабнах и подобрих здравето си. :!: :!: :!:
Аватар
kauda

Мнениеот Bass » 27 Апр 2015, 10:53

kauda написа:
Bass написа:Дами, прави сте. Само че при мъжете всички тия очистителни процеси, диети и какво ли още не, се възприемат по по-различен начин. При мен, например, си е нещо като начин на живот. Ям си нормално, не преяждам, спортуавм, пия вода и не се напрягам излишно. ;)

Аз си правя една детоксикация, и като не ѝ се филмирам много става много добре. Вярно, има малко кофти положение, когато трябва да ядеш 2-3 дена само плодове, но не е болка за умиране, повярвай ми, а и скоро като можеш да ядеш по една огромна диня на ден или пъпеш в общо казано неограничени количества не си мисли, че ще ти е зле. :mrgreen: Идеята е да се пие английска сол, но аз пропускам напоследък, защото имам много раздразнени черва и ме е страх да не се втасам яко. :oops: И това е като цяло, 3 дни асмо на плодове и чай, вода, а да ти кажа и бира съм пила, но като ме хване от половин бира ми става много тъпо. :mrgreen: И това се случва веднъж в месеца, а всяка седмица един ден ям пак само плодове. Не знам колко пречиства, имах тежест в корема, главоболие, пъпки по лицето, сега нямам и спомен за тези неща. Не знам алоето как действа, не знам какъв ефект са постигнали с него. Така и отслабнах и подобрих здравето си. :!: :!: :!:

А после захранване? Не знам как би ми се отразило да карам само на плодове. Пък и сезона на дините още не е официално в разгара си, малко трудно :D
Аватар
Bass

Мнениеот annamaria » 27 Апр 2015, 10:57

Алоето просто го пия всеки ден без някакъв определен режим на хранене. Сега съм на второ шише и май може да си се пие постоянно.
annamaria

Мнениеот kauda » 27 Апр 2015, 16:57

Bass написа:
kauda написа:

А после захранване? Не знам как би ми се отразило да карам само на плодове. Пък и сезона на дините още не е официално в разгара си, малко трудно :D

Да, разбира се има и захранване. По принцип, при захранването е най-добре колкото дни си бил на диетата (Т.е. на гладуване ли как да го наречем), толкова дни да се и захраниш, но аз се захранвам за 1 ден, както е по принцип за тази детоксикация. Сутринта на 4-тия ден не ядеш нищо, освен плодове, на обяд порция варен картоф, за вечеря можеш да включиш млечи продукти, като сирене, на другия ден вече можеш да се храниш нормално, като спазваш правилото за закуската да е от плодове, или ако си много гладен 2-3 с.л. овесени ядки накиснати с вода и мед :mrgreen: Ако има мераклии, началото на май, когато се пада пълнолунието да действаме! :!:
Аватар
kauda

Мнениеот annamaria » 28 Апр 2015, 10:35

А някой да е правил някаква пълна детоксикация с алое? Ще ми е интересно :roll:
annamaria

Мнениеот Monika_Spasova » 28 Апр 2015, 11:22

annamaria написа:Алоето просто го пия всеки ден без някакъв определен режим на хранене. Сега съм на второ шише и май може да си се пие постоянно.

Усетила ли си някакъв положителен ефект? Изчистване на кожата, подобряване на общото ти състояние, спадане на отоци по тялото? Нещо? :roll:
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот fawla » 28 Апр 2015, 11:51

kauda , не умираш ли от глад така? :roll:
Аватар
fawla

Идеи за пролетна детоксикация за пречистване и отслабване?

Мнениеот donni » 28 Апр 2015, 12:19

Решила съм с да започна по-здравословен начин на живот, че тази зима беше тежка :lol: Приятелите все ме повеждат насам и натам, разни чипсове и пуканки у дома носят, та много се изложих, че на всичко отгоре съм качила някои килограм, след като свалих тези от бременността!

Решила съм за тонус, настроение и самочувствие да направя една пролетна детоксикация, с която да успея и да отслабна.
Green-Vegetables.jpg
Green-Vegetables.jpg (79.95 KiB) Прегледано 6586 пъти
Най-неприятното ми е, че всъщност като им дойде времето на тези зелении, то те са тъпкани с нитрати и какви ли не странични ефекти получавам от тях, но не и желаното - да се детоксикирам и отслабна! :evil:

Какви идеи можете да ми дадете, възможно ли е да детоксикирам първо зеленчуците и плодовете, а след това те мен? Каква пролетна диетка да си измисля, с която мога да се пречистя и в същото време да отслабна по този начин :?:
donni

Мнениеот Yarost » 28 Апр 2015, 12:19

Много съм изпуснала в темата.

fawla написа:kauda , не умираш ли от глад така? :roll:

Аз имам същия въпрос?
Това не е ли взето от режимите на Емилова малко или много?
За съжаление, не е за мен. При такива ограничения ще мисля само за храна и супер ще се изнервя.

annamaria написа:Алоето просто го пия всеки ден без някакъв определен режим на хранене. Сега съм на второ шише и май може да си се пие постоянно.

Та не разбрах, не сменяш нищо в храненето, просто като добавка взимаш алое вера? Това води ли се детоксикация?
Yarost

ПредишнаСледваща

Назад към Диети