Пречистване и детоксикация на организма - често задавани въпроси и отговори

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Как да направим пълна детоксикация на тялото си?

Мнениеот magda » 20 Апр 2015, 15:52

annamaria написа:За тази концентрация навсякъде се споменава. Аз нещо не съм наясно :roll:
Аз за втори път си взимам гел, но на различна марка, за да разнообразя :) На геловете, които разгледах в Ремедиум, пише на всички да се пие по две лъжици, всички са идентично количество и подобна горе-долу цена. Виждам, че има някакви много по-малки грамажи, от които май трябва да се пие по много - примерно по 8 супени лъжици, и в същия момент са много по-скъпи :shock:

Така или иначе повечето хранителни добавки са с нищожна концентрация, за да може да изпиеш възможно повече и в това няма нищо чудно, де, а и в крайна сметка ако е по-силно може да ти дойде прекалено :idea:
magda

Мнениеот renetka » 21 Апр 2015, 11:09

kauda написа:
Не знам с каква сол се солят йогите :mrgreen: но английската сол, както написах ако се прекали с водата може да те вкара в тоалетната за ден, тъй че нормално това да доведе до дехидратация. В този случай водата е не повече от 100мл. и през останалото време се пие много вода или чай, отделно плодовете, които за предпочитане трябва да са на сок, но не е задължително. ;)

Ми сол ли, соли ли ползват за изчистване на черва, нос, на всичко :mrgreen: И аз не съм много запозната, май не е достъпно за простосмъртните, а и било опасно вкъщи май да си го причиняваш... :mrgreen:

Казваш ако се прекали с водата - т.е. едно и също количество сол може да се слага в много или малко вода ли? :roll:
Тази сол ли се дава преди операции или манипулации?
И това като го правиш все пак те "прокарва" предполагам :)?

Filipa написа:Тази английска сол е голяма беля! По-добре нещо по-леко. Зелен чай или течно алое. Да ви е мирна главата :)

Да ти кажа, зеленият чай може да е доста драстичен и хич не лекичък ;) От собствен опит.

За алоето тепърва се запознавам и не мога да дам мнение.
renetka

Мнениеот Rali_hr » 21 Апр 2015, 11:20

Аз съм пила и зелен чай, който е абсурден просто :))
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Bass » 21 Апр 2015, 12:37

Krum написа:Няма ли по-лесни начини да се почиства организма, ами трябва алое и какви ли още неща?! :roll: :roll:

Има, с глад. Лекар ми го е казвал. Ама си трябва и контрол. Иначе алоето по-скоро не е за слабителен ефект, а баш си прочиства. Не съм пил, но всички жени около мен по цял ден говорят за диети и то в един момент май и ти почваш да поприхващаш. :lol:
Аватар
Bass

Мнениеот Filipa » 21 Апр 2015, 14:47

Bass написа:
Krum написа:Няма ли по-лесни начини да се почиства организма, ами трябва алое и какви ли още неща?! :roll: :roll:

Има, с глад. Лекар ми го е казвал. Ама си трябва и контрол. Иначе алоето по-скоро не е за слабителен ефект, а баш си прочиства. Не съм пил, но всички жени около мен по цял ден говорят за диети и то в един момент май и ти почваш да поприхващаш. :lol:

Ако хубавеят, да ги послушаш! ;)
annamaria написа:За тази концентрация навсякъде се споменава. Аз нещо не съм наясно :roll:
Аз за втори път си взимам гел, но на различна марка, за да разнообразя :) На геловете, които разгледах в Ремедиум, пише на всички да се пие по две лъжици, всички са идентично количество и подобна горе-долу цена. Виждам, че има някакви много по-малки грамажи, от които май трябва да се пие по много - примерно по 8 супени лъжици, и в същия момент са много по-скъпи :shock:

Ако продуктът е с по-висока концентрация, то би следвало да пиеш по-малко. Иначе ми се струва, че ефектът ще е негативен. По-силното мисля, че се води "сок от листата на алое" и е в по-мъничка опаковка.
Filipa

Мнениеот annamaria » 21 Апр 2015, 15:21

Filipa, но мисля, че на малките пише да се пие повече, а са по-малки и по-скъпи.

Имаше същата разфасовка, т.е голяма, и juice и gel от листа...
annamaria

Мнениеот Локумът » 21 Апр 2015, 16:02

Не е ли по-лесно да си вземете едно алое и да си пиете? :) То не са сокове, то не са чайове, много знаете и вие какво сте почнали да пиете ;)
Аватар
Локумът

Мнениеот Filipa » 22 Апр 2015, 11:58

annamaria написа:Filipa, но мисля, че на малките пише да се пие повече, а са по-малки и по-скъпи.

Имаше същата разфасовка, т.е голяма, и juice и gel от листа...

Като минавам покрай аптека, ще погледна, че ми стана интересно. Може просто продуктът да е по-качествен, затова да е по-скъп.

Локумът написа:Не е ли по-лесно да си вземете едно алое и да си пиете? :) То не са сокове, то не са чайове, много знаете и вие какво сте почнали да пиете ;)

Е, това да не са семки за чоплене :lol: Ако беше толкова лесно, предполагам нямаше да го продават по аптеките :D
Filipa

Мнениеот annamaria » 22 Апр 2015, 15:03

Filipa написа:Като минавам покрай аптека, ще погледна, че ми стана интересно. Може просто продуктът да е по-качествен, затова да е по-скъп.

Ако ми остане време ще се зачета в нета...Иначе исках да разпитам тази в аптеката, но съботно беше доста пълно и не можа да ми обърне внимание... Мисля, че не е разликата в качеството, защото има на една и съща фирма и гел, и сок и тези малките...няма логика :roll:
annamaria

Мнениеот kauda » 22 Апр 2015, 15:25

renetka написа:
kauda написа:
Не знам с каква сол се солят йогите :mrgreen: но английската сол, както написах ако се прекали с водата може да те вкара в тоалетната за ден, тъй че нормално това да доведе до дехидратация. В този случай водата е не повече от 100мл. и през останалото време се пие много вода или чай, отделно плодовете, които за предпочитане трябва да са на сок, но не е задължително. ;)

Ми сол ли, соли ли ползват за изчистване на черва, нос, на всичко :mrgreen: И аз не съм много запозната, май не е достъпно за простосмъртните, а и било опасно вкъщи май да си го причиняваш... :mrgreen:

Казваш ако се прекали с водата - т.е. едно и също количество сол може да се слага в много или малко вода ли? :roll:
Тази сол ли се дава преди операции или манипулации?
И това като го правиш все пак те "прокарва" предполагам :)?

Filipa написа:Тази английска сол е голяма беля! По-добре нещо по-леко. Зелен чай или течно алое. Да ви е мирна главата :)

Да ти кажа, зеленият чай може да е доста драстичен и хич не лекичък ;) От собствен опит.

За алоето тепърва се запознавам и не мога да дам мнение.

Има разлика много в пиенето на английската сол. Ако искате да прекарате дните в тоалетната, може да изпиете една супена лъжица с пълна чаша вода и за по-сигурно, след това изпийте чаша кафе. :mrgreen: Аз я правя в съвсем малко количество вода - в 1 пръст вода (легнал пръст :mrgreen:, не в литър!), дори мога да кажа, че никога не ми е действала, въпреки че я пия 3 поредни дни.
Аватар
kauda

ПредишнаСледваща

Назад към Диети