Пречистване и детоксикация на организма - често задавани въпроси и отговори

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Как да направим пълна детоксикация на тялото си?

Мнениеот renetka » 07 Апр 2015, 12:14

Snejna написа:
renetka написа:kauda, annamaria, почти сигурна съм, че говорите за две различни неща :idea: И тези неща не са сравними - алоето и спазването на лунния календар...

Имаш право, и двете нямат нищо общо, но трябва да има компромис и разбирателство. :)

Да, а те за малко да се хванат за косите :)
Хайде сега и двете, моля, да обясните и за алоето и детоксикацията и за луната и детоксикацията :) Молбата ми е сериозна.
renetka

Re: Цялостно прочистване или такова на отделните системи е по-добре да се прави?

Мнениеот kauda » 07 Апр 2015, 16:02

Slavena написа:Аз не бих почнала да гладувам, за да се пречиствам, абсурд просто :)

Да, но когато се пречистиш, усещаш как нищо не те боли и се чувстваш много по-жизнен :)
Аватар
kauda

Мнениеот kauda » 07 Апр 2015, 16:07

Детоксикацията ми се състои в това, че в трите дни преди пълнолуние (т.е. деня на пълнолунието и предишните 2), хапвам или само плодове или само плодови сокове, като рано сутрин пия по съвсем малко английска сол разредена с малко вода. Това е. :)
Аватар
kauda

Мнениеот Harmony » 08 Апр 2015, 10:40

kauda написа:Детоксикацията ми се състои в това, че в трите дни преди пълнолуние (т.е. деня на пълнолунието и предишните 2), хапвам или само плодове или само плодови сокове, като рано сутрин пия по съвсем малко английска сол разредена с малко вода. Това е. :)

Понеже видях тема за клизмите, не е ли добре вместо английска сол да се направи клизма :roll:
Аватар
Harmony

Мнениеот renetka » 09 Апр 2015, 11:57

kauda, солта ли детоксикира основно? А предполагам, че плодовете и соковете не са на корем? Благодаря ти за инфото.
Чакаме и annamaria или някой друг с алое вера :)

Английска сол = клизма :shock: ?
renetka

Мнениеот kauda » 09 Апр 2015, 21:19

renetka написа:kauda, солта ли детоксикира основно? А предполагам, че плодовете и соковете не са на корем? Благодаря ти за инфото.
Чакаме и annamaria или някой друг с алое вера :)

Английска сол = клизма :shock: ?

Да, идеята на английската сол е да изчистиш наслагванията в червата, затова се разтваря в малко вода, а не да се стигне до положение, че да не се излезе от тоалетната. :) Количествата на сока е различно - аз пия колкото искам, даже над килограм плодове, а лятото хапвам неограничени количества диня, череши, пъпеш. Горе долу всичко се върти до килограм, но 4-5 праскови са килограм, а това е много малко. Разбира се избягвам грозде, банани, а хапвам по-воднисти плодове, любими са ми черешите и засищат и ти е вкусно, а и може и месце да имат! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Сега пропуснах този месец пълнолунието, но мисля да наваксам следващия. :mrgreen:
Аватар
kauda

Мнениеот Monika_Spasova » 13 Апр 2015, 10:22

На мен мис е вижда опасно да се правят такива гладувания, макар че за 2-3 дена сякаш е по-добре. Имам приятелка, която не яде с месеци, вярно, че сваля луди килограми, но ... не мисля, че емного полезно за здравето като цяло.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Lollipop » 14 Апр 2015, 10:32

Monika_Spasova написа:На мен мис е вижда опасно да се правят такива гладувания, макар че за 2-3 дена сякаш е по-добре. Имам приятелка, която не яде с месеци, вярно, че сваля луди килограми, но ... не мисля, че емного полезно за здравето като цяло.

Всяка тийнейджърка е гладувала от време на време, аз като си спомням преди години почти не ядях, само понякога, тъй че не виждам нищо страшно за 3-4 дена, докато е пълнолунието, вече за повече време според мен трябва лекарско наблюдение.
Аватар
Lollipop

Мнениеот renetka » 15 Апр 2015, 10:40

kauda, значи това си е като гладолечението от гледна точка на количеството плодове...При мен е абсурд на едно кило плодове да изкарам...Това са си четири ябълки, и то от средна големина :( А и на мен плодовете ми действат много остъргвашо, т.е след тях огладнявам страшно :roll:
Това с алоето ми звучи интересно, но и там сигурно има схема на прием хранене :roll:

А солта, да не е идентична с тази на йогите? И не е ли опасно да се прави на собствена глава? :roll: Тя дехидратира май?
renetka

Мнениеот annamaria » 15 Апр 2015, 12:11

Ооо, момичета, чак сега виждам питането. Извинявам се :)
Аз реално не знам дали моето се води детоксикация някаква :roll: Аз пия само по две супени лъжици на ден, сутрин, в малко вода и аз. То така пише на шишето...Гледам, че с някакви други алоета май се пие по повече, но не знам...Не гладувам аз...
annamaria

ПредишнаСледваща

Назад към Диети