Пречистване и детоксикация на организма - често задавани въпроси и отговори

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Как да направим пълна детоксикация на тялото си?

Мнениеот dinkog » 30 Мар 2015, 16:41

renetka написа:Е то пълна ПЪЛНА детоксикация не мисля, че е редно човек на своя глава да си я прави. Аз си я представям с клизми, сол в носа, клизми в носа, очистителни и т.н. Което е драстично и опасно вкъщи да се експериментира...най-малкото след това трябва много внимателно да се приема каквото и да било...

На детоксикацията е най-опасното захранването и изобщо на всеки тип гладуване това е най-трудната част.
Аватар
dinkog

Мнениеот renetka » 31 Мар 2015, 13:15

dinkog написа:
renetka написа:Е то пълна ПЪЛНА детоксикация не мисля, че е редно човек на своя глава да си я прави. Аз си я представям с клизми, сол в носа, клизми в носа, очистителни и т.н. Което е драстично и опасно вкъщи да се експериментира...най-малкото след това трябва много внимателно да се приема каквото и да било...

На детоксикацията е най-опасното захранването и изобщо на всеки тип гладуване това е най-трудната част.

Да, точно. Затова се чудя за това алое...то като че ли си е просто като добавка, а не гладуване, както е примерно с този скъпия кленов сироп (то с него не знам дали се води въобще детоксикация де)...
renetka

Мнениеот Lyomi » 31 Мар 2015, 13:40

renetka написа:
dinkog написа:

Да, точно. Затова се чудя за това алое...то като че ли си е просто като добавка, а не гладуване, както е примерно с този скъпия кленов сироп (то с него не знам дали се води въобще детоксикация де)...

Е, ако става въпрос то има и прочистване с кислородна вода, да, вътрешно прочистване на организма, но аз не бих! ;)
Lyomi

Мнениеот renetka » 31 Мар 2015, 15:59

Е предпочитам алое вера пред кислородна вода или клизма :)
renetka

Мнениеот nadqta » 31 Мар 2015, 16:11

Добре, аз ли съм глупава и не разбирам, как едно алое ще може да прочисти организма от токсини, при положение, че докато пиеш алое, ядеш какви ли не неща, т.е. дори и да си само на плодове и зеленчуци, то те са най-малко нитратни и съответно продължаваш да затлачваш, докато си мислиш, че се прочистваш :!: :!: :!: :evil:
nadqta

Re: Цялостно прочистване или такова на отделните системи е по-добре да се прави?

Мнениеот nadqta » 31 Мар 2015, 16:24

miron написа:E, Лошо няма да се наблегне на някой органи конкретно, но като цяло предпочитам цялостното поддържане на здравето, а не на парче месо :)

Съгласна съм, но мисля, че е добре да се започне от органите, които най-много се затлачват като черен дроб и черва!
nadqta

Re: Цялостно прочистване или такова на отделните системи е по-добре да се прави?

Мнениеот kauda » 31 Мар 2015, 16:31

nadqta написа:
miron написа:E, Лошо няма да се наблегне на някой органи конкретно, но като цяло предпочитам цялостното поддържане на здравето, а не на парче месо :)

Съгласна съм, но мисля, че е добре да се започне от органите, които най-много се затлачват като черен дроб и черва!

Вярно, особено червата милите доста ги тормозим, всичко минава от там :)
Аватар
kauda

Мнениеот renetka » 01 Апр 2015, 12:11

nadqta написа:Добре, аз ли съм глупава и не разбирам, как едно алое ще може да прочисти организма от токсини, при положение, че докато пиеш алое, ядеш какви ли не неща, т.е. дори и да си само на плодове и зеленчуци, то те са най-малко нитратни и съответно продължаваш да затлачваш, докато си мислиш, че се прочистваш :!: :!: :!: :evil:

Стопроцентово изчистване на организма няма как да се случи...Говорим за максималното възможно ;) Освен ако не искаме да живеем на фотосинтеза и да отидем да ни сменят кръвта, трябва да се задоволим с такива продукти :)
renetka

Мнениеот rabotnata pchela » 01 Апр 2015, 13:05

Фотосинтезата е много добър вариант, но е така, че все с нещо ще се затлачваме, въпросът е да изберем по-малкото зло. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот kalinka-kuku » 01 Апр 2015, 13:59

Някой не е ли пробвал да детоксицира на пълнолуние? ")
Аватар
kalinka-kuku

ПредишнаСледваща

Назад към Диети