Пречистване и детоксикация на организма - често задавани въпроси и отговори

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Пролетна трапеза

Мнениеот oho-boho » 25 Апр 2012, 10:09

И от мен един бърз и разхладителен десерт ;)

Парфе

Необходими продукти
3 кофички кисело мляко
200г сметана за разбиване
1 ванилия
захар, желатин, плодове по желание

yagodovo-parfe.jpg
yagodovo-parfe.jpg (30.49 KiB) Прегледано 1959 пъти

Приготвяне
Киселото мляко се овкусява с ванилията и 4-5 лъжици захар. Сметаната също се разбива с 4-5 лъжици захар. Желатина се оставя в студена вода докато омекне и се поставя на котлона, за да се разтопи. Прибавя се млякото, като непрекъснато бъркате и след това сметаната по същия начин. На дъното на формата, която сте избрали се нареждат плодове по желание и отгоре се разпределя сместа. Така приготвеното парфе се оставя в хладилника, за да стегне, след което се обръща в подходяща чиния.
oho-boho

Re: Пролетна трапеза

Мнениеот monito » 11 Май 2012, 10:10

Хайде да побутна малко темичката, че нещо се отказахте да пишете по нея :mrgreen: То не че аз съм писала, де, но сега ще се отчета какво сготвих снощи - бърза, лесна и вкусна мусака от тиквички :)
Бях купила тиквички с идеята да ги изпържа, но така и не им дойде реда. Снощи реших да ги метна във фурната, за да не стоя 2 часа на котлона и направих постна мусака - голяма вкусотия. Обелих тиквичките и ги нарязах на малки кубчета, обелих и 3-4 средно големи картофа и също ги нарязах на кубчета. Във фризера имам една смес от зеленчуци за супа, която свекърва ми прави, а аз я слагам в почти всяко ястие - нарязани морков, чушка, магданоз и лук. Хайде и те в тавичката, и последно добавих зелен лук, овкусих с олио и зеленчуков бульон и сложих мусаката да се пече, като честичко разбърквах. След като зеленчуците бяха готови, разбих 4 яйца, добавих към тях прясно мляко и залях мусаката. Накрая поръсих с настърган кашкавал и магданоз... Приятен апетит и от мен ;)

musaka s tikvichki.jpeg
musaka s tikvichki.jpeg (5.47 KiB) Прегледано 1934 пъти
monito

Пролетта е най - добрият сезон за промяна

Мнениеот ninars » 16 Апр 2013, 12:32

spring-season.jpeg
spring-season.jpeg (28.11 KiB) Прегледано 2474 пъти
Искате промяна? Психолозите смятат пролетта за един от най – подходящите сезони да започнем начисто. Цветните дрехи, дългите разходки и пресните плодове ни зареждат с усмивки, енергия и добро настроение. Добре е да се възползваме от него, за да постигнем желаната промяна, защото щедрата природа ни изпраща импулс за това. През пролетта организмът ни претърпява трансформации – променя се хормоналния статус, настроението, а с тях и стремежите ни. Това е оптимистичен сезон, през който мечтите ни се струват по - възможни от преди. Психолозите напомнят, че през март можем да се срещнем с проблема на дезадаптацията. Тя обаче не продължава дълго – най - много две седмици, за което време се адаптираме към новия сезон. Април е най - доброто време за планиране на пътувания отпуски, ремонти и др. Този месец е подходящ за първата крачка към здравословен начин на живот, след дългата зима – промяна в менюто, чести разходки на открито, ударна доза грижа – хидратиращи и подхранващи маски за кожата, внасяне на яркост в гардероба и нова концепция в стила на обличане. Съгласни ли сте, че за да усетим пролетта е нужно да внесем промени? Освежаване на интериора, промяна във външния вид...кои би отказал? Какво ще кажете да заменим осветлението у дома с по-ярко? Идеи за положителна промяна колкото ви душа иска. Ще споделите ли някои от тях?
ninars

Re: Пролетта е най - добрият сезон за промяна

Мнениеот BRI » 16 Апр 2013, 13:19

Така е . Сега е моментът да засилим организма си със силна храна, витамини и позитивно настроение. Сезонът на салатите е все пак. А и разходките никак не са за подценяване...Тъй като работя в офис, задължително намирам време за разходка след работа. Доказано е, че светлината прави човек по-продуктивен и повишава вниманието му.
BRI

Пречистване и детоксикация на организма - често задавани въпроси и отговори

Мнениеот BRI » 17 Апр 2013, 10:15

Здравните съвети, които се стараем да спазваме и приемаме за абсолютна истина много често се оказват напълно грешни и ни объркват безкрайно.Това се случва, когато поредното изследване разбие на пух и прах някое доскоро догматично твърдение и принуди лекарите да променят мнението си на 180 градуса. И все пак – кои са нещата, за които не трябва да се тревожим?
Късното хранене води до затлъстяване
night eating.jpg
night eating.jpg (7.2 KiB) Прегледано 1233 пъти

Според статистиката всеки четвърти жител на голям град работи до късно или кара нощни смени, което пък предполага късно хранене. Оказва се обаче, че ако не преяждаме и не прехвърляме дневната норма калории, късното хранене по никакъв начин не влошава фигурата. Дали е така? Можем само да гадаем...Факт е обаче, че когато прибягваме до любимата си храна вечер, смятайки, че след стресиращ ден заслужаваме да си угодим (обикновено посягаме към сладолед или бира с чипс)...ето я причината за затлъстяването. Явно проблемът не касае въпросът „кога”, а е нужно да се запитаме “какво” и “колко”.
Колкото повече спим, толкова повече дебелеем
sleeping.jpg
sleeping.jpg (4.96 KiB) Прегледано 1233 пъти

Това твърдение звучи напълно логично, защото по време на сън обмяната на веществата се забавя и така изразходваме по-малко енергия. Следователно, ако спим по-малко, топенето на мазнините ще е по-бързо. Да, ама не. Нещата стоят точно обратното. Ако мислите, че недоспиването ще ускори стопяването на излишните мазнини, сте в дълбока заблуда. Учените смятат, че добрият сън е съществено необходима част от една програма за отслабване. Учени от Чикагския университет са изследвали състоянието на здрави хора, лишени от нужната доза сън и са стигнали до извода, че ако спим и час по - малко, отколкото ни е нужно, това може да доведе до хормонален дисбаланс. Тогава нивото на хормона лептин, който сигнализира на мозъка за ситост, намалява, а нивото на хормона грелин, който сигнализира за глад, се увеличава. Изводът е напълно очевиден: колкото повече спим, толкова по-малко тежим.
Яйцата повишават холестерола.
eggs.jpg
eggs.jpg (18.21 KiB) Прегледано 1233 пъти

Наситените мазнини в месото и млечните продукти са много по тревожни, отколкото тези в яйцата. Хората с нормални нива на холестерол спокойно могат да си хапват поне по 7 яйца на седмица...Е какво смятате? Да се доверим ли на догматичните твърдения или да повярваме на новите изследвания? Да поразсъждаваме или дори поспорим...
:arrow: Защо не мога да отслабна?
:arrow: Диетите – за, против, как – една жена разказва
:arrow: Всичко за диетите във framar.bg
BRI

Re: Митовете за здраве и добра фигура - развенчани или не...

Мнениеот spring » 17 Апр 2013, 13:22

Явно проблемът не касае въпросът „кога”, а е нужно да се запитаме “какво” и “колко”.
Така е, но все пак смятам, че късното хранене не е полезно. Все пак, ако се храним преди сън, натоварваме организма си с преработването на храната...
spring

Мнениеот spring » 17 Апр 2013, 13:33

Taka e! Това е сезонът, в който лековитите сили на природата са най - силни, тъй като може да се снабдим с всякакви полезни билки като женшен, ехинацея, мента, жълт кантарион и много други. Освен това, вече може да си похапваме вкусни салати и пресни плодове...
spring

Мнениеот ninars » 17 Апр 2013, 14:04

Аз пък съм съгласна с казаното за яйцата. Една приятелка спазваше една диета, включваща по 2 яйца на ден плюс зелена салата и свали много...и то трайно ;)
ninars

Мнениеот Dior » 18 Апр 2013, 16:40

Да, така е! И замириса на люляк :P
Dior

Мнениеот IVRO » 19 Апр 2013, 11:36

Много вярно! Няма значение кога ядем, а дали се тъпчем излишно. Аз си хапвам и в 02.00 часа, но не страдам от проблеми с теглото.
IVRO

ПредишнаСледваща

Назад към Диети