26 Авг 2015, 11:29
annamaria написа:MGB написа:annamaria написа:изводът е един.ако видим,че е по-необичайно време и с продължителност трябва да се обърнем към лекар!
Задължително, не трябва да се чака, само по-зле може да стане, съответно се усложнява лечението и възстановяването
определено може да стане и по-сериозно, ако не си обърнем внимание. особено ако инфекцията е ''привнесена отвън''...
28 Авг 2015, 11:24
31 Авг 2015, 14:36
silver933 написа:Абе на такива жени съм попадал.. да знаете - изобщо не се грижат за интимното си здраве..
31 Авг 2015, 14:50
BeenieGal написа:MGB написа:annamaria написа:изводът е един.ако видим,че е по-необичайно време и с продължителност трябва да се обърнем към лекар!
Задължително, не трябва да се чака, само по-зле може да стане, съответно се усложнява лечението и възстановяването
Дори и да не е ''привнесена отвън'', когато тя работи, а ние не си обръщаме необходимото внимание, то това може да ни засегне повече отколкото предполагаме и то от чиста проба глупост
31 Авг 2015, 15:11
31 Авг 2015, 15:29
djudjanka написа:Незнанието може би идва от това, че момичетата започват да водят полов живот все по-рано. Когато са все още непълнолетни (да не кажа малолетни) се притесняват родителите им да не разберат и си траят, чакат проблема да се задълбочи и чак тогава да отидат на лекар. Но по-големи жени и момичета също могат да са безразсъдни, срещала съм такива. Не знам на какво се дължи, глупави ли са, какви са, но момче да ти излезе с номера, че с презервативи не борави и ти да му се вържеш, защото иначе ще те зареже си е голяма глупост и липса на себеуважение! Ако се направи анонимно допитване, вероятно ще се окаже, че повечето жени не са отговорни към собственото си здраве, да не говорим за това на партньора/ите си.
31 Авг 2015, 16:10
01 Сеп 2015, 11:03
Andrey написа:Никога не са ми говорили за интимното здраве, нито на жените нито на мъжете!А за да се обяснява, че на "пишо се слага шапчица" ми звучи сякаш се говори на 3-4 годишно дете, защо му е нужна тази информация на едно бебе?
01 Сеп 2015, 11:10
01 Сеп 2015, 11:39
Pacienti написа:Andrey написа:Никога не са ми говорили за интимното здраве, нито на жените нито на мъжете!А за да се обяснява, че на "пишо се слага шапчица" ми звучи сякаш се говори на 3-4 годишно дете, защо му е нужна тази информация на едно бебе?
Брат ми беше почти на пет и беше намерил кутийка с презервативи, явно баща ми е избрал да му каже истината по детски.
Момичетата е задължително да се подготвят за периода на съзряването си, по - добре в семейството да се провеждат тези разговори, а не да научават нещата от улицата. Колко тревоги и излишни ядове може да си спестим, ако имаме правилно отношение към интимното си здраве, а от там и сексуалното възпитание на децата си.
Ето и мнението на лекар по въпроса, което напълно споделям:
http://www.drkaliasheva.com/articles/se ... ni-bolesti