Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Anka » 01 Сеп 2015, 11:53

Зависи много в каква среда са децата, ако имат по-големи братя или сестри, които говорят открито и са достатъчно тъпи да говорят пред малките деца за това са наясно от малки. Моят брат знае, че бебето идва от корема на майката, а влиза там когато мъжът и женат амного се прегръщат, на 6 е, когато прояви интерес ще знае. ;)
Аватар
Anka

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот annamaria » 02 Сеп 2015, 10:27

Anka написа:Зависи много в каква среда са децата, ако имат по-големи братя или сестри, които говорят открито и са достатъчно тъпи да говорят пред малките деца за това са наясно от малки. Моят брат знае, че бебето идва от корема на майката, а влиза там когато мъжът и женат амного се прегръщат, на 6 е, когато прояви интерес ще знае. ;)

ха-ха, сладурчета. много са забавни малките деца като вземат да обясняват житейските истории. да,зависи много и от семейната среда.но да не забравяме,че децата са страшно любопитни и за някои неща сами вече се досещат. не е като едно време да има два канала по телевизията, два вестника и всичко да е табу. :lol:
annamaria

Мнениеот Jully » 02 Сеп 2015, 10:40

Да, сега всичко знаят децата, много бързо порастват, влезнат ли в училище до 2-3 клас са наясно как се случват нещата, а и в този ранен пубертет, много момичета в 3 клас вече са с цикъл, така че няма как да не им обясниш за какво става въпрос и то истината. Но хубавото е, че сега родителите говорят, преди наистина беше табу и тези неща се научаваха от приятели.
Аватар
Jully

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот annamaria » 02 Сеп 2015, 11:54

Snejna написа:Трябва се обръща внимание на всичко необичайно, за да не се стига до по-кофти ситуации, а мъжете трябва да проявяват разбиране, искат или не искат. :!:

права си Snejna, относно разбирането на мъжете. като бях при доктор Каляшева ми направи впечатление,че имаше двама мъже, които съвсем открито споделиха за проблемите си. говореха си един с друг. и двамата изглеждаха интелигентни и явно бяха от малцината мъже, които държат на интимната си хигиена.ако бяха всички като тях, ехеее! ;)
annamaria

Мнениеот svetlozara » 02 Сеп 2015, 12:06

Това е нещо, което се възпитава от малки, ако момичетата не се научат как да се грижат за хигиената си няма на стари години да си изграждат този навик, като миенето на зъбите е - същата работа.
svetlozara

Мнениеот Snejna » 02 Сеп 2015, 12:22

annamaria написа:
Snejna написа:Трябва се обръща внимание на всичко необичайно, за да не се стига до по-кофти ситуации, а мъжете трябва да проявяват разбиране, искат или не искат. :!:

права си Snejna, относно разбирането на мъжете. като бях при доктор Каляшева ми направи впечатление,че имаше двама мъже, които съвсем открито споделиха за проблемите си. говореха си един с друг. и двамата изглеждаха интелигентни и явно бяха от малцината мъже, които държат на интимната си хигиена.ако бяха всички като тях, ехеее! ;)

Леле, трябваше да ги снимаш тези мъже! Не съм виждала такива! Разбира се мъжете търсят лекарска помощ, ако усетят нещо необичайно, и тук във форума го виждаме, но все пак лично отношението им към жените, ако се наложи приемането на лекарства става страшно, дори и да не се каже в прав текст, то се подразбира обвинението.
Аватар
Snejna

Мнениеот annamaria » 02 Сеп 2015, 13:52

Snejna написа:
annamaria написа:

Леле, трябваше да ги снимаш тези мъже! Не съм виждала такива! Разбира се мъжете търсят лекарска помощ, ако усетят нещо необичайно, и тук във форума го виждаме, но все пак лично отношението им към жените, ако се наложи приемането на лекарства става страшно, дори и да не се каже в прав текст, то се подразбира обвинението.

ха-ха-ха! щеше да е голяма картинка да ги снимам тия двамата.иначе ако тръгнеш да им обясняваш,че и те трябва да взимат дадено лекарство поради полова инфекция, става наистина лошо... все едно- '' ела ми, ела, къде си кръшкала ти''... :lol:
annamaria

Мнениеот Gorica23 » 02 Сеп 2015, 14:26

annamaria написа:

E, не мога да повярвам, от друга страна явно ги е било страх, може би са си вдъхвали кураж... :roll:
Gorica23

Мнениеот Rali_hr » 02 Сеп 2015, 15:50

anamaria Права си, но има случаи в които жените почват да виакт на мъжете си заради някакв инфекция, която може и да не е дошла по такъв начин или да наподобява симптомите. ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Pacienti » 02 Сеп 2015, 16:24

svetlozara написа:Това е нещо, което се възпитава от малки, ако момичетата не се научат как да се грижат за хигиената си няма на стари години да си изграждат този навик, като миенето на зъбите е - същата работа.

Това имах предвид и аз, децата е нормално да са немарливи и трябва постоянно да им се напомня, докато се превърне в рутина.
Може би защото ги водя на профилактични прегледи и като отидем на лекар не ги е страх. Постепенно ги възпитавам как трябва да се отнасят към здравето си.
Помните ли, че има тема "Може ли да забременея през дрехите", доста се посмяхме, а то си е трагедия!
Pacienti

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология