Добави отговор

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

03 Сеп 2015, 15:17

svetlozara написа:
Pacienti написа:Това имах предвид и аз, децата е нормално да са немарливи и трябва постоянно да им се напомня, докато се превърне в рутина.
Може би защото ги водя на профилактични прегледи и като отидем на лекар не ги е страх. Постепенно ги възпитавам как трябва да се отнасят към здравето си.
Помните ли, че има тема "Може ли да забременея през дрехите", доста се посмяхме, а то си е трагедия!

Не знам кога е времето за първия преглед при гинеколог да речем, но днес си мислих по въпроса и се зачудих с момчетата какво е положението, при тях каква интимна грижа възпитаваме, освен обикновения душ. Май в повечето случаи трябва да мислят за половинката. :roll:

Не е само душ при момчетата, от бебета им се забелва главичката и се почиства, че ако се събере мръсотия под кожичката може да се инфектира. На малкия като му се появи обрив между бедрата си изкарах акъла, оказаха се потенки, но задължително отидохме на дерматолог.
Моя първи гинекологичен преглед беше на 14г., заради апендикс, не беше приятно, но нямаше как...

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

04 Сеп 2015, 08:52

Аз отидох за първи път на преглед доста късно, бях чак на 20г. Смятам го за огромен минус на родителите ми, тогава вече работех и се реших, че е време да ида на преглед.

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

04 Сеп 2015, 10:33

Rali_hr написа:
annamaria написа:
Rali_hr написа:anamaria Права си, но има случаи в които жените почват да виакт на мъжете си заради някакв инфекция, която може и да не е дошла по такъв начин или да наподобява симптомите. ;)

вярно да. по начало нашите женски натури са малко истерични и още преди да има някакъв проблем ние вече сме го създали. :lol: и положението се влошава още повече, когато започнем да си мислим, че мъжа е кривнал нанякъде и трябва да му обясним, че и той трябва да се прегледа. :roll:

Ти остави кривването, ами той човекът, ако не е, ние автоматически му казваме хич не вярвам в тебе говедо такова. :) И така се почват скандали до безкрайност, и той понеже здравната ни култура е супер ниска, почва да твърди, че всъщност ти си кривнала и става страшно! :mrgreen:

ужас, ужас! понякога просто параноясваме и сме склонии да ги утрепем в такива ситуации. човекът наистина може да е не е кривнал обаче в главата ни се разработват такива сценарии, че чак да ги номинираме за Оскар. :lol: :lol:
ама мъжа си е роден ловец,така че винаги има 1 % , с който е възможно да е кривнал.

04 Сеп 2015, 11:04

Andrey написа:
annamaria написа:
svetlozara написа:Това е нещо, което се възпитава от малки, ако момичетата не се научат как да се грижат за хигиената си няма на стари години да си изграждат този навик, като миенето на зъбите е - същата работа.

така е. от мъничка ми беше обяснено как да си вземам интимния душ. има жени,които и в това отношение са супер немарливи. имах едно гадже, което ми беше споделил за две от предишните си приятелки, които в буквалния смисъл смърдели... извинявам се за бруталния и директен изказ, ама ги има и такива от женската аудитория. :twisted:

Леле! :D за какви неща си говорите с гаджетата, аз не съм сподеял какви са ми били предишните пред жената. Вярно е, че има доста вмирисани жени обаче.

Andrey, не си мисли,че ще ти се размине. ;) все някой ден твоята женица ще те притисне да те поразпита за бившите.иначе е срам за самите жени,че допускат такова ниво на лична хигиена. не че няма и такива мъже. една от приятелките ми е споделяла с мен,че мъжа и се подмива с всяко ходене до тоалетна било то и по малка нужда. евала на тоя мъж!

04 Сеп 2015, 11:11

Ако знаете колко сте прави, отидох за обикновена, микробиологична проверка на влагалище, докторката като разбра, че не съм правила изследване за хламиди, ми препоръча да пуснем, за съжаление се оказа положително, хубавата новина е че е в ранен стадий. :roll:

04 Сеп 2015, 12:05

annamaria написа:Andrey, не си мисли,че ще ти се размине. ;) все някой ден твоята женица ще те притисне да те поразпита за бившите.иначе е срам за самите жени,че допускат такова ниво на лична хигиена. не че няма и такива мъже. една от приятелките ми е споделяла с мен,че мъжа и се подмива с всяко ходене до тоалетна било то и по малка нужда. евала на тоя мъж!

Леле, как ли ходи до тоалетната на работа! :mrgreen: Но това не е ли прекалено вече?

04 Сеп 2015, 12:25

Ето, той е добър пример, че не отнема много време това, да бъдеш с идеална хигиена!

04 Сеп 2015, 12:44

Lisandra написа:Ако знаете колко сте прави, отидох за обикновена, микробиологична проверка на влагалище, докторката като разбра, че не съм правила изследване за хламиди, ми препоръча да пуснем, за съжаление се оказа положително, хубавата новина е че е в ранен стадий. :roll:

това значи че е пренесена болестта от някъде? Нали се хващат асмо по полов път?

04 Сеп 2015, 13:37

Такъв мъж не съм срещала все още, може би някой ден ще видя. не знам за мъжете, но при жените положението е трагично, виждам много момичета да идват у нас с мазни коси и мръсни ръце, а представям си какво се случва там, където не се вижда. Културата ни в България по този въпрос е доста ниска.

04 Сеп 2015, 14:41

Kremiliya написа:
Lisandra написа:Ако знаете колко сте прави, отидох за обикновена, микробиологична проверка на влагалище, докторката като разбра, че не съм правила изследване за хламиди, ми препоръча да пуснем, за съжаление се оказа положително, хубавата новина е че е в ранен стадий. :roll:

това значи че е пренесена болестта от някъде? Нали се хващат асмо по полов път?

Охо, Kremiliya абсолютно си права, само по полов път става заразяването... :roll:
Lisandra, не знам кой е виновникът, но идвамата партньори трябва да се лекуват, за да не си го предават един на друг!
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 140