Ако имате възможност да НЕ внасяте осигуровки, бихте ли го правили?

Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.

Re: Трябва ли да бъдат наказвани хората, които не плащат здравни осигуровки?

Мнениеот Rali_hr » 24 Фев 2015, 13:30

Това са глупости, но промените които се готвят в здравното осигуряване наистина са големи и сериозни..
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Andrey » 24 Фев 2015, 14:08

Нека да ги тормозят, все пак всеки, който има здравни претенции трябва да има здравни осигуровки, затова съм "ЗА" налагането на глоби :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Kremiliya » 24 Фев 2015, 14:38

Andrey написа:Нека да ги тормозят, все пак всеки, който има здравни претенции трябва да има здравни осигуровки, затова съм "ЗА" налагането на глоби :)
много ти е крайно мнението, все пак има и много хора, които просто нямат финансовата възможност да си плащат осигуровките, но се налага да го направят, ако искат да имат право на лекарска помощ.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Локумът » 24 Фев 2015, 15:36

Направо да ги бием с камъни предлагам ;) Големи са идиоти, това предложение не вярвам да мине.
Аватар
Локумът

Мнениеот Slavena » 24 Фев 2015, 17:05

Никога не съм плащала здравни осигуровки и не мисля да ги плащам изобщо, да си гледат работата а после да ме наказват както си поискат, нямам пари да си позволя този лукс.
Slavena

Мнениеот Lollipop » 26 Фев 2015, 11:04

Andrey написа:Нека да ги тормозят, все пак всеки, който има здравни претенции трябва да има здравни осигуровки, затова съм "ЗА" налагането на глоби :)

Работата е там, че българите нямаме здравни претенции, защото като нямаме осигуровки, нямаме и пари за лекарите ;)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 26 Фев 2015, 12:22

Според мен е ясно, че ще има големи санкции за здравно неосигурените, просто Москов иска да събере едни пари, за да има за източване, за облаги по високите етажи на властта, а от къде да дойдат, ако не от българските граждани?
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот S_Milenska » 26 Фев 2015, 13:32

НАП дано да даде по-голям гратисен период на хората да си внесат здравните осигуровки, иначе много хора ще останат без никакъв шанс за здравна помощ
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Pipilota » 27 Фев 2015, 18:21

Несериозно е да се твърди, че хората трябва да бъдат наказвани, айде сега, глупости излишни! Министъра да измисли по друг начин да си пълни касата, които лекари "приятели" източват! :evil:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Работодателят ми не ми заплаща осигуровките, какво мога да направя?

Мнениеот varlam » 22 Фев 2016, 21:57

Здравейте!
Изглежда, че и аз съм попаднал в типичната за много българи ситуация - работодателят ми не ми заплаща осигуровките за пенсия и здраве. И това е вече пореден месец.
Плаща ми се /горе-долу /редовно, в размера, който е уговорен преди започването на работа. Но освен първия месец, вече почти половин година нямам данни за заплатени здравни и пенсионни осигуровки. Бях в болнични и естествено, нищо не получих.
През цялото време ме уверяват, че нещата ще се получат, че ще заплатят.
С кого мога да се консултирам, ако работодателят не е коректен. Ако се оплача, няма ли да ме уволнят и от там - на борсата и заплата няма.
Някой попадал ли е в проблемно положение като моето?
varlam

ПредишнаСледваща

Назад към Социални дейности