Свежи идеи за коледно настроение - елха, украса, картички, настроение

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Re: Елха в саксия - перфектната еко алтернатива

Мнениеот denkaruseva » 21 Дек 2012, 14:33

И аз се спрях на естествена елхичка, засадена в саксия.Така няма да дойде тъжният момент, в които ще я изхвърлим повяхнала и ненужна след празника
denkaruseva

Re: Свежи идеи за коледно настроение

Мнениеот valiart » 25 Дек 2012, 22:08

Бутилка уиски;) И коледното настроение е тук :D
Аватар
valiart

Re: Споделете вашата коледна история...

Мнениеот rossitta » 27 Дек 2012, 10:59

Моята любима коледна история е приказката ,,Малката кибритопродавачка"...По празниците не всичко е розово и за съжаление има и хора които страдат, но много често си затваряме очите за жестоката действителност...
rossitta

Мнениеот bojo_kolev » 01 Окт 2013, 13:16

Това е много добра идея, на приятелката ми обаче не и вървят цветята, дано не я умори!
bojo_kolev

Мнениеот niya_mazova » 02 Окт 2013, 16:14

rossitta написа:Моята любима коледна история е приказката ,,Малката кибритопродавачка"...По празниците не всичко е розово и за съжаление има и хора които страдат, но много често си затваряме очите за жестоката действителност...

Там се присъединяват и благотворителните дейности :)
niya_mazova

За Коледа – естествена или изкуствена елха?

Мнениеот moni.sparrow » 02 Дек 2013, 12:15

Децата вече са пощурял коледен дух, та ме замислиха, каква елха да избера – изкуствена или естествена?

И двете имат своите преимущества – естествената създава уют, а и мириса й ми напомня за Kоледите от детството ми! Миналата година имахме естествена, но много бързо изкапаха игличките, а и тя не беше съвсем прясно отсечена. Децата много се радват на естествената елха и искам да им създам спомени за Коледа като моите!

От друга страна много ми е мъчно, като виждам отсечени елхички на всеки ъгъл и алчните търговци, които се опитват да си ги пробутат. Децата много се натъжават, когато разваляме украсата, а това се случва бързо с естествените елхи, докато с изкуствените стои повече от месец!

А знаете ли нещо повече за елхите, които се отглеждат в саксия? Това е трети вариант, с който не зная дали бих се справила успешно, ами през лятото?
Имате ли някакви по-специални предпочитания за украсата на дома? Дайте ми идеи покрай децата и в мен се събужда коледното вълнение!
moni.sparrow

Re: За Коледа – естествена или изкуствена елха?

Мнениеот Lyomi » 02 Дек 2013, 12:19

Много по-добре е с изкуствената, вярно е, че естествената има един особен чар, но е доста тъжно да виждаш как умира пред теб това дръвче, изкапват му игличките и т.н.
От дете не помня да сме купували естествена елха, ако толкова държиш, можеш да си вземеш борови клонки ;)
Lyomi

Re: За Коледа – естествена или изкуствена елха?

Мнениеот annydance » 03 Дек 2013, 12:23

Определено заставам "за" изкуствената - най-доброто решение! Що се отнася до аромата на Коледа, може да се направи коледен ароматизатор с канела и портокал, не е необходимо да вехнат клонки в къщата!
annydance

Мнениеот Krum » 27 Ное 2014, 12:28

Нямам любима коледна история, май само онази за ... как се казваше, където го посещават духовете от миналата коледа, настоящата и бъдещата :Р Човек трябва да е човечен обаче не само по празниците, макар че и толкова не е малко.
Аватар
Krum

Мнениеот Snejna » 27 Ное 2014, 14:25

Красиво е, но пък от друга старана през останалото време тази елха какво се прави, трябва да я засадиш на село да речем и си идва доста сериозен разход - всяка година еко елха ;)
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Хоби и развлечения