Свежи идеи за коледно настроение - елха, украса, картички, настроение

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Re: Споделете вашата коледна история...

Мнениеот Burborino » 01 Дек 2014, 15:27

Krum написа:Нямам любима коледна история, май само онази за ... как се казваше, където го посещават духовете от миналата коледа, настоящата и бъдещата :Р Човек трябва да е човечен обаче не само по празниците, макар че и толкова не е малко.

за Ебенизър Скрудж от
Коледна песен на Чарлз Дикенс

Аз ги харесвам всички коледни истории/приказки/филми... много топлина има в тях, много доброта и т.н.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Re: Споделете вашата коледна история...

Мнениеот Kremiliya » 04 Дек 2014, 13:14

Много красива историята за елхата, аз честно да си призная не знам нищо по тази тема :)
Аватар
Kremiliya

Купували ли сте живо коледно дръвче, а как се справяте с отглеждането му?

Мнениеот ramimni » 09 Дек 2014, 17:18

Много ми се искаше да си купим тази година живо коледно дръвче. Преди години се бяхме сдобили с такова, но за съжаление не пожела да живее на двора и загина :| :|
Въобще не ми се иска да похабявам второ живо коледно дръвче, затова реших да поискам съвети от тези, които си имат и успешно си е заживяло на двора им :!: :!:
Christmas-tree.jpg
Christmas-tree.jpg (38.52 KiB) Прегледано 1284 пъти
Вече опитахме и разбрах какво е една истинска Коледа с живо дръвче, ухае невероятно! От друга страна е много приятно да имаш толкова зеленина в дома! :) :)

Много се надявам да ми помогнете в избора на правилното живо коледно дръвче и също в отглеждането му, понеже явно там ми беше основната грешка! :)
ramimni

Re: Купували ли сте живо коледно дръвче, а как се справяте с отглеждането му?

Мнениеот maminka » 09 Дек 2014, 17:20

Тази година май и ние ще си вземем истинско дърво, лошото е, че до другата зима, предполагам вече трябва да сме го посадили и няма да можем да го украсим втори път :roll: още нищо не знам, но имам около седмица, за да се образовам достатъчно добре, а и в разсадника ще попитам! ;)
maminka

Ръчно направена домашна коледна украса - бихте ли се пробвали?

Мнениеот rabotnata pchela » 10 Дек 2014, 10:39

Не знам за вас, но у нас вече коледното настроение се усеща навсякъде! Започнахме да правим елхи и свещи от хартия, купихме филц за нови коледни играчки! Мислим да превърнем цялата къща в една коледна приказка и то ръчно направена :D :)
Дори последното, което си харесахме беше ето тази коледна елха! :mrgreen:

alternative-christmas-trees-handmade-decorations-recycled-crafts-5.jpg
alternative-christmas-trees-handmade-decorations-recycled-crafts-5.jpg (28.61 KiB) Прегледано 1571 пъти

Надявам се, че ще можем да се справим и с нея! :roll: :) :)
Обаче не си мислете, че идеите ми за коледна украса свършват до тук. :!: :mrgreen: Надявам се и от вас да получа вдъхновение и идеи за ръчно направена декорация. Вие правите ли коледна украса у дома, или предпочитате да си купите от магазина? И кое ви е най-любимата коледна украса, която ръчно правите вие самите? :mrgreen: :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Re: Ръчно направена домашна коледна украса - бихте ли се пробвали?

Мнениеот Pipilota » 10 Дек 2014, 11:27

Това беше част от украсата в нашата детска градина, играчките са направени от мен.

599425_616643838399626_865142009_n (1).jpg
599425_616643838399626_865142009_n (1).jpg (45.09 KiB) Прегледано 1566 пъти

Детето оцвети снежинките, разбира се, ако това го върши възрастен с подходящи зимни цветове може да се получи още по-добре! :) Кънките са с кламер в основата, а на камбанката има звънче :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Купували ли сте живо коледно дръвче, а как се справяте с отглеждането му?

Мнениеот Pipilota » 10 Дек 2014, 11:30

Не съм си вземала, много скъпо удоволствие, знам, че такива елхички вървят по около 50лв. което всяка година да го давам за дръвче ми се вижда страшно много. Иначе е супер готино и екологично, но е скъпо. :|
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 10 Дек 2014, 11:46

Много ми харесва, обаче изобщо не ме бива в това нещо, с две леви съм просто! Никакъв шанс да направя каквото и да е било, но поне мога да правя гирлянди с кръгчета, от едно време :lol:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Snejna » 10 Дек 2014, 14:41

Харесвам ги много, но изобщо нямам търпение да се занимавам с такива неща, а и не съм творческа натура, аз съм готова да извадя парите и да ги дам, без да си правя труда да си размърдам мозъка.
Аватар
Snejna

Мнениеот LaCoquine » 10 Дек 2014, 15:48

МНого ми харесва да се занимавам с такива неща, особено със сина ми, но рядко ми остава време за това, апък и таткото все е на път иии... така :|
LaCoquine

ПредишнаСледваща

Назад към Хоби и развлечения