Правила на форума
Добави отговор

Re: Ефектът на пеперудата

31 Май 2012, 08:39

Константин, сега остана да кажеш, че си представяш Вера с външност като на фолк-звезда!!! :D Щото ония, дето си правят "сметките" са обвързани с такъв задължителен имидж.

Нашата героиня в никакъв случай не може да бъде разглезена пикла, чието единствено занимание е да си лакира ноктите и да обикаля по моловете. Вера е не просто добро момиче. Тя е интелигентна, образована, стойностна личност. И не на последно място в случая не са налице абсолютно никакви обективни предпоставки Вера да си търси съпруг по сметка. Забравихте ли, че баща й е гангстер?!

bditranslations , струва ми се, че идеята не кореспондира със сюжетната линия до момента. Иначе е доста шантава. 8-)

Къде е Борис? Според мен Борис е в затвор, но не в Бг, а в страна от третия свят - мизерията отговоря на описанието. Със същия успех може да се намира в някаква забравена от Бога психиатрична клиника. А защо не - военна база?!

31 Май 2012, 15:38

Мисля, че Вера има нужда от време. Да, тя знае, че обича Борис, но в момента не може да бъде с него. Първо е важно сама за себе си да си изясни какво точно иска и по кой път да тръгне. Евентуалната и връзка с Борис означава тя да се отдаде на един несигурен живот. Тя ще трябва да се откаже от много неща - от парите, от лукса, от семейството си. Според мен Вера като характер е изключително колеблива и пасивна. Още като дете е свикнала да се подчинява на волята на баща си и да бъде "момичето на татко". Ето защо тя ще бъде пасивна, макар да обича Борис, тя не може просто така да остави Симеон и да тръгне по неясен път...

31 Май 2012, 15:46

Вера ще отговори, че сте остави Симеон и ще съберат с Борис. Мисля, че ще се опитат да се избягат от досегашния си живот и ще започнат на чисто някъде далеч от всички. Но не вярвам, че всичко ще е толкова просто. Нещо трябва да се случи. Може би Симеон и този Нико ще се опитат да ги спрат. Може би точно така Борис ще попадне в затвора...Но дали е така? :lol:

31 Май 2012, 16:03

Част 7

Борис отвори очи, изправи се, пи вода и пак се строполи на леглото.
- Вера, Вера, в какво те забърках – промълви той – още тогава, още когато разбрах, трябваше да те пратя далеч, далеч и от мен, и от баща ти.
Спомените отново го върнаха в онези дни, когато, заслепен от любовта и от щастливата случайност, срещнала го отново с Вера, не осъзнаваше, че всяко негово действие ще има противодействие. Че разрушаването на нечий рай, би му донесло единствено ад.

Чакаше я в бара много преди уговорения час. Надяваше се, че ще дойде, но и се страхуваше, че няма да го направи. И беше готов да я оправдае.
- Здравей – чу я да казва. Обърна се и я видя. Толкова красива и толкова негова.
- Ти дойде... не очаквах...
- Защо?
- Защото съм никой в живота ти, Вера, а поисках от теб толкова много.
- Ти го каза, Б., „Това, което е между нас, не може да се отлага повече“... Когато е истинско, не можеш просто да си тръгнеш...
- А Симеон?

Част 8 NEW
Вера постави пръста си на устните му.
- Шшшшт. Без въпроси, Борис Каменов! Тук съм... това е отговорът.
Останаха в бара до сутринта. Говореха, мълчаха, пиха, спомняха си...
- Е, Борис Каменов – Камъка...
- Проучила си ме – разсмя се Борис.
- Дааа... Но ако ти си камъкът, аз ще съм...
- Съкровището под камъка...

Разбира се след време Вера му разказа за връзката си със Симеон. Тренирал при баща й, сближили се, той се влюбил, но тя не. Той се надявал, а тя се опитвала. Той се заблуждавал, а тя бягала от истината.

„Това не е любов. Любов е да не можеш да си тръгнеш. Да имаш безброй причини да си тръгнеш, но да не го направиш. Любов е това, което изпитваме ти и аз“, казваше му тогава Вера. Обръщаше му света с думите си, обръщаше му живота, разхвърляше го и го подреждаше по нов начин, направи го неизползваем от друга.

Шумът от отварящата се врата върна Борис в действителността.
- Приготви се за съда, днес е първото ти дело – каза надзирателят.

Въпрос: В какво е обвинен Борис?

BV.jpg
BV.jpg (16.75 KiB) Прегледано 323 пъти

31 Май 2012, 16:10

Супер!!! Стана много интересно. Мисля,че Борис е убил Казийски и е в затвора затова. :shock:

31 Май 2012, 16:12

utro77 написа:Вера не е момиче, което ще си прави сметки за разни "партии". Тя би послушала сърцето си! :)

Това звучи много мелодраматично, нека бъде реалисти!

31 Май 2012, 16:39

The Witch написа:Част 7

Борис отвори очи, изправи се, пи вода и пак се строполи на леглото.
- Вера, Вера, в какво те забърках – промълви той – още тогава, още когато разбрах, трябваше да те пратя далеч, далеч и от мен, и от баща ти.
Спомените отново го върнаха в онези дни, когато, заслепен от любовта и от щастливата случайност, срещнала го отново с Вера, не осъзнаваше, че всяко негово действие ще има противодействие. Че разрушаването на нечий рай, би му донесло единствено ад.

Чакаше я в бара много преди уговорения час. Надяваше се, че ще дойде, но и се страхуваше, че няма да го направи. И беше готов да я оправдае.
- Здравей – чу я да казва. Обърна се и я видя. Толкова красива и толкова негова.
- Ти дойде... не очаквах...
- Защо?
- Защото съм никой в живота ти, Вера, а поисках от теб толкова много.
- Ти го каза, Б., „Това, което е между нас, не може да се отлага повече“... Когато е истинско, не можеш просто да си тръгнеш...
- А Симеон?

Част 8 NEW
Вера постави пръста си на устните му.
- Шшшшт. Без въпроси, Борис Каменов! Тук съм... това е отговорът.
Останаха в бара до сутринта. Говореха, мълчаха, пиха, спомняха си...
- Е, Борис Каменов – Камъка...
- Проучила си ме – разсмя се Борис.
- Дааа... Но ако ти си камъкът, аз ще съм...
- Съкровището под камъка...

Разбира се след време Вера му разказа за връзката си със Симеон. Тренирал при баща й, сближили се, той се влюбил, но тя не. Той се надявал, а тя се опитвала. Той се заблуждавал, а тя бягала от истината.

„Това не е любов. Любов е да не можеш да си тръгнеш. Да имаш безброй причини да си тръгнеш, но да не го направиш. Любов е това, което изпитваме ти и аз“, казваше му тогава Вера. Обръщаше му света с думите си, обръщаше му живота, разхвърляше го и го подреждаше по нов начин, направи го неизползваем от друга.

Шумът от отварящата се врата върна Борис в действителността.
- Приготви се за съда, днес е първото ти дело – каза надзирателят.

Въпрос: В какво е обвинен Борис?
BV.jpg

Хм, интересен развои на събитията. Определено не го очаквах и все пак ще се опитам да предположа. :mrgreen:

Според мен Борис е обвинен за убийството на един от партньорите на Нико - Григор Георгиев - Герето. След като Борис е сигурен, че Вера иска да останат заедно, той решава да излезе от групата на "Спортните". Няколко пъти се опитва да говори с Нико, но е безуспешно. В последствие се среща с Герето и му разказва за него и Вера. Може би тук трябва да спомена, че именно Герето вкарва Борис в групировката на "Спортните". Те се познават от години и дори може да се каже, че са приятели. След като разбира какво се случва Григор обещава, че ще говори с Нико и ще съдейства на Борис да заминат зад граница. Според него ще е най-добре да изчезнат от тук за известно време. Борис се успокоява и се обажда на Вера, за да и разкаже. Малко след тяхната среща Нико се обажда на Борис и иска да се видят лично и да поговорят. Срещат се още същия ден в офиса на Казийски. Борис иска да му каже за връзката си с Вера, но не успява. Казийски му казва, че ще може да си напусне групата, само ако извърши една последна поръчка - убийството на Герето. Първоначално Борис категорично ще откаже, но Нико му дава 2 дни време да помисли. В един момент залогът се оказва много по-голям - или той или Герето. Борис се прибира у дома, там го посреща Вера, но той не и казва за разговора с баща й. През нощта Вера остава да пренощува при него. Борис не може да заспи и мисли как да постъпи. Решава да предупреди Герето за предложението на Нико. Още на другия ден го потърси. Срещат в един изоставен склад, но тук нещата придобиват неочакван обрат. Герето не е сам. С него идват още двама от групата. Борис не знае какво се случва. Опитва да поговори с Герето, но за отрицателно време е повален на земята. До тук са неговите спомени. Няколко часа по-късно той се събужда в апартамента на Герето. Всичко наоколо е в кръв, а в съседната стая е трупът на Герето.... :P :P
The Wich, как ти се струват тези нахвърлени идеи?

31 Май 2012, 19:21

utro77 написа:Константин, сега остана да кажеш, че си представяш Вера с външност като на фолк-звезда!!! :D Щото ония, дето си правят "сметките" са обвързани с такъв задължителен имидж.

Нашата героиня в никакъв случай не може да бъде разглезена пикла, чието единствено занимание е да си лакира ноктите и да обикаля по моловете. Вера е не просто добро момиче. Тя е интелигентна, образована, стойностна личност. И не на последно място в случая не са налице абсолютно никакви обективни предпоставки Вера да си търси съпруг по сметка. Забравихте ли, че баща й е гангстер?!

bditranslations , струва ми се, че идеята не кореспондира със сюжетната линия до момента. Иначе е доста шантава. 8-)

Къде е Борис? Според мен Борис е в затвор, но не в Бг, а в страна от третия свят - мизерията отговоря на описанието. Със същия успех може да се намира в някаква забравена от Бога психиатрична клиника. А защо не - военна база?!

Хахаха, Утро, права си, мислих да предложа Вера да прилича на фолк звезда, даже ако може да е с външността на Андреа, тя ми е фаворит :lol: Всъщност не знам до колко си запозната със затворите в България, но съм чувал, че навсякъде си имат хлебарки и навсякъде са мизерни, така че спокойно може и да е тук, въпреки че предложението за Третия свят също е яко, само дето не знам дали разказвачите ще се справят с превода :lol:

31 Май 2012, 19:28

delinda написа:Мисля, че Вера има нужда от време. Да, тя знае, че обича Борис, но в момента не може да бъде с него. Първо е важно сама за себе си да си изясни какво точно иска и по кой път да тръгне. Евентуалната и връзка с Борис означава тя да се отдаде на един несигурен живот. Тя ще трябва да се откаже от много неща - от парите, от лукса, от семейството си. Според мен Вера като характер е изключително колеблива и пасивна. Още като дете е свикнала да се подчинява на волята на баща си и да бъде "момичето на татко". Ето защо тя ще бъде пасивна, макар да обича Борис, тя не може просто така да остави Симеон и да тръгне по неясен път...

Аз съм против това Вера да чака. Каже ли една жена, че й трябва време, значи, че нищо няма да се получи. По-добре да се харесат и да се вземат :lol:

31 Май 2012, 19:28

Камелия написа:
utro77 написа:Вера не е момиче, което ще си прави сметки за разни "партии". Тя би послушала сърцето си! :)

Това звучи много мелодраматично, нека бъде реалисти!

В живота често се случват и такива истински неща, които не е задължително да наричаме мелодраматични. Това е любов. Само, който не я изпитал, не знае какво е.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24