Ефектът на пеперудата

Re: Ефектът на пеперудата

Мнениеот Pretty_liar » 31 Май 2012, 20:30

Първо да ви поздравя за идеята. Много е интересно. аз прочетох почти цялата история и смея да кажа, че сюжетната линия е много интригуваща. Моето мнение е по последния въпрос е, че Борис е натопен за убийство. Дори съдейки по спомените му мога да предположа дори, че е обвинен в убийството на Вера. Да, защо не? Така звучи интересно. Естествено акцента пада върху неговите страдания от това, че е загубил голямата си любов и най-вече въпросът "Кой го е натопил?" - не му дава мира...
Аватар
Pretty_liar

Мнениеот utro77 » 01 Юни 2012, 09:23

Борис със сигурност е обвинен в тежко умишлено престъпление, което се наказва с дълги години лишаване от свобода. Най-подходящо за случая престъпление е убийството - предвиденото в НК наказание е от 10 до 20 години. Престъпленията против Републиката са дори още по-тежко наказуеми. За предателство и шпионство наказанието е от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Кой го е натопил? - Няма съмнение, че това е бащата на Вера - Казийски.

Между другото съм юрист, ако се налагат някакви юридически разяснения!
Suffer well!
Аватар
utro77

Мнениеот d_2 » 01 Юни 2012, 13:39

Аз лично не мога да отхвърля и хипотезата, че наистина Борис може да е виновен. Според мен също ще става въпрос за убийство, но може би с цел да спаси Вера или да я предпази. :shock: :shock: :shock: По начина, по който си спомня за отминали неща, някак ми изглежда, че с Вера не са заедно...все едно не са близки или са разделени. Дали е възможно това, което е извършил някак да я е отдръпнало от него? :geek:
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2

Мнениеот utro77 » 01 Юни 2012, 13:53

Според мен ще е по-интересно да е несправедливо обвинен.
Suffer well!
Аватар
utro77

Мнениеот Pretty_liar » 01 Юни 2012, 14:42

utro77 написа:Според мен ще е по-интересно да е несправедливо обвинен.

Споделям мнението ти, но освен това според мен трябва дори той самия не трябва да знае кой е извършил убийството. Освен това може да вкарате още персонажи, около Борис и Вера, които да са обвързани със събитията. Така ще стане по-заплетено. Например Вера може да се е омъжила докато Борис е в затвора. Борис може да излезе на свобода и да срещне друга жена. Това са само традиционни примери, които може да вие да развиете някак по-интересно.
Аватар
Pretty_liar

Мнениеот The Witch » 01 Юни 2012, 15:54

utro77 написа:Борис със сигурност е обвинен в тежко умишлено престъпление, което се наказва с дълги години лишаване от свобода. Най-подходящо за случая престъпление е убийството - предвиденото в НК наказание е от 10 до 20 години. Престъпленията против Републиката са дори още по-тежко наказуеми. За предателство и шпионство наказанието е от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Кой го е натопил? - Няма съмнение, че това е бащата на Вера - Казийски.

Между другото съм юрист, ако се налагат някакви юридически разяснения!

Утро, благодарим за предложението, със сигурност ще имаме нужда от помощ! ;)
The Witch

Мнениеот The Witch » 01 Юни 2012, 16:02

delinda написа:
The Witch написа:Част 7

Борис отвори очи, изправи се, пи вода и пак се строполи на леглото.
- Вера, Вера, в какво те забърках – промълви той – още тогава, още когато разбрах, трябваше да те пратя далеч, далеч и от мен, и от баща ти.
Спомените отново го върнаха в онези дни, когато, заслепен от любовта и от щастливата случайност, срещнала го отново с Вера, не осъзнаваше, че всяко негово действие ще има противодействие. Че разрушаването на нечий рай, би му донесло единствено ад.

Чакаше я в бара много преди уговорения час. Надяваше се, че ще дойде, но и се страхуваше, че няма да го направи. И беше готов да я оправдае.
- Здравей – чу я да казва. Обърна се и я видя. Толкова красива и толкова негова.
- Ти дойде... не очаквах...
- Защо?
- Защото съм никой в живота ти, Вера, а поисках от теб толкова много.
- Ти го каза, Б., „Това, което е между нас, не може да се отлага повече“... Когато е истинско, не можеш просто да си тръгнеш...
- А Симеон?

Част 8 NEW
Вера постави пръста си на устните му.
- Шшшшт. Без въпроси, Борис Каменов! Тук съм... това е отговорът.
Останаха в бара до сутринта. Говореха, мълчаха, пиха, спомняха си...
- Е, Борис Каменов – Камъка...
- Проучила си ме – разсмя се Борис.
- Дааа... Но ако ти си камъкът, аз ще съм...
- Съкровището под камъка...

Разбира се след време Вера му разказа за връзката си със Симеон. Тренирал при баща й, сближили се, той се влюбил, но тя не. Той се надявал, а тя се опитвала. Той се заблуждавал, а тя бягала от истината.

„Това не е любов. Любов е да не можеш да си тръгнеш. Да имаш безброй причини да си тръгнеш, но да не го направиш. Любов е това, което изпитваме ти и аз“, казваше му тогава Вера. Обръщаше му света с думите си, обръщаше му живота, разхвърляше го и го подреждаше по нов начин, направи го неизползваем от друга.

Шумът от отварящата се врата върна Борис в действителността.
- Приготви се за съда, днес е първото ти дело – каза надзирателят.

Въпрос: В какво е обвинен Борис?
BV.jpg

Хм, интересен развои на събитията. Определено не го очаквах и все пак ще се опитам да предположа. :mrgreen:

Според мен Борис е обвинен за убийството на един от партньорите на Нико - Григор Георгиев - Герето. След като Борис е сигурен, че Вера иска да останат заедно, той решава да излезе от групата на "Спортните". Няколко пъти се опитва да говори с Нико, но е безуспешно. В последствие се среща с Герето и му разказва за него и Вера. Може би тук трябва да спомена, че именно Герето вкарва Борис в групировката на "Спортните". Те се познават от години и дори може да се каже, че са приятели. След като разбира какво се случва Григор обещава, че ще говори с Нико и ще съдейства на Борис да заминат зад граница. Според него ще е най-добре да изчезнат от тук за известно време. Борис се успокоява и се обажда на Вера, за да и разкаже. Малко след тяхната среща Нико се обажда на Борис и иска да се видят лично и да поговорят. Срещат се още същия ден в офиса на Казийски. Борис иска да му каже за връзката си с Вера, но не успява. Казийски му казва, че ще може да си напусне групата, само ако извърши една последна поръчка - убийството на Герето. Първоначално Борис категорично ще откаже, но Нико му дава 2 дни време да помисли. В един момент залогът се оказва много по-голям - или той или Герето. Борис се прибира у дома, там го посреща Вера, но той не и казва за разговора с баща й. През нощта Вера остава да пренощува при него. Борис не може да заспи и мисли как да постъпи. Решава да предупреди Герето за предложението на Нико. Още на другия ден го потърси. Срещат в един изоставен склад, но тук нещата придобиват неочакван обрат. Герето не е сам. С него идват още двама от групата. Борис не знае какво се случва. Опитва да поговори с Герето, но за отрицателно време е повален на земята. До тук са неговите спомени. Няколко часа по-късно той се събужда в апартамента на Герето. Всичко наоколо е в кръв, а в съседната стая е трупът на Герето.... :P :P
The Wich, как ти се струват тези нахвърлени идеи?

Delinda, благодарим и за личното съобщение, което си ни пратила! Извиняваме се на теб и на всички, които ни пишат за късните ни отговори! това не е, защото нямаме желание, просто сме заети и с официалната си работа ;)
Идеите, които предлагате всички са страхотни, изобщо не очаквахме да се включат толкова хора! Стараем се да включваме колкото се може повече предложения, но понякога е невъзможно, защото те са страшно разнородни - един предлага Борис да е хомо и връзката му с Вера да е просто параван, а друг - той да има невероятна любов с нея и т.н. Двете неща няма как да станат в една история. Така че просто се налага да изберем единия вариант. Не се сърдете!

Продължавайте да пишете, страхотно е и мислим, че и вие се забавлявате!
The Witch

Мнениеот boncho green » 02 Юни 2012, 00:12

Ехааа, това е най-якото четиво, написано от хора, които очевидно не са професионални писатели (но по нищо не отстъпват на професионалните такива)... Даже се вдъхнових! (а аз се вдъхновявам много рядко :lol: )

Вижте какво, според мен, Борис е толкова загазил, че сега, в каквото и да е обвинен, едва ли има пари за свестен адвокад. Аз на негово място не знам какво бих правил. Може би му липсва малко кураж, малко решителност, сила. Изпадъл съм в подобни "дупки" на депресия и никак не е розово положението. Изходът е човек да се стегне и да си даде сметка, че няма време за губене. Борис трябва да прояви качествата, които предполага прякора му и то по най-бързия начин. Трябва да измисли нещо, трябва да се измъкне. Не може да се разчита на правосъдието да го оправдае. Влязал ли си веднъж в лапите на престъпността, няма измъкване, няма хепи енд. Свободата му не може да бъде в ръцете на друг, освен в собствените му. Мисля, че сега мислите за Вера го правят още по-уязвим. Трябва да се съвземе, особено, ако е обвинен в най-тежкото престъпление, както сочат всички описания на ситуацията досега.
boncho green

Мнениеот The Witch » 02 Юни 2012, 17:31

Част 8
Вера постави пръста си на устните му.
- Шшшшт. Без въпроси, Борис Каменов! Тук съм... това е отговорът.
Останаха в бара до сутринта. Говореха, мълчаха, пиха, спомняха си...
- Е, Борис Каменов – Камъка...
- Проучила си ме – разсмя се Борис.
- Дааа... Но ако ти си камъкът, аз ще съм...
- Съкровището под камъка...

Разбира се след време Вера му разказа за връзката си със Симеон. Тренирал при баща й, сближили се, той се влюбил, но тя не. Той се надявал, а тя се опитвала. Той се заблуждавал, а тя бягала от истината.

„Това не е любов. Любов е да не можеш да си тръгнеш.Да имаш безброй причини да си тръгнеш, но да останеш.Това е любов. Любов е това, което изпитваме ти и аз“, казваше му тогава Вера. Обръщаше му света с думите си, обръщаше му живота, разхвърляше го и го подреждаше по нов начин, направи го неизползваем от друга.

Шумът от отварящата се врата върна Борис в действителността.
- Приготви се за съда, днес е първото ти дело – каза надзирателят.
Въпрос: В какво е обвинен Борис?

Част 9 NEW

Всичко мина като сън, като задъхващ кошмар, като нещо, от което искаш не само да се събудиш, мина като нещо, от което искаш да не излезеш жив.

Обвиняваха Борис в убийството на Симеон Ноев... някогашното гадже на Вера, мизерникът, който посвети целия си живот, за да му отмъсти, че му беше отнел Вера.

Докато го извеждаха от залата, чу виковете на жена:
- Убиец, убиец!Как можа да убиеш детето ми! Какво ти стори!Убиец!

Зави му се свят, догади му се, едва вървеше, не виждаше нищо, никой. Не мислеше, не чувстваше... Докато не я видя. И тогава, когато сълзите му започнаха да се стичат в отговор на нейните, разбра, че какво и да са й казали, в каквато и истина да е повярвала, не е загубил дори частица от нея.
- Обичам те – прочете той по устните й. За първи път от случилото се онази нощ си пое дълбоко въздух и надеждата отново потече във вените му. Вече имаше смисъл да се бори.

Въпрос: Борис ли е убиецът на Симеон?
379278_3596305178513_1997525109_n.jpg
379278_3596305178513_1997525109_n.jpg (25.76 KiB) Прегледано 221 пъти
The Witch

Мнениеот utro77 » 04 Юни 2012, 09:17

Аз си мисля, че не е Борис убиецът на Симеон. Според мен Борис не би бил способен на подобно нещо, каквито и неприятности да му е създавал Симеон. А и Вера не би могла да "преглътне" убийство", извършено от любимия й, колкото и да е свикнала с гангсетрските среди.
Suffer well!
Аватар
utro77

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски