Ефектът на пеперудата

Re: Ефектът на пеперудата

Мнениеот Nina D » 27 Май 2012, 20:06

The Witch написа:Част 5

С Вера живееха в съседни блокове. Ходиха в едно училище, играеха на една и съща площадка, приятелите им бяха общи, проблемите също. Имаха общо детство. До деня, в който родителите й решиха да се преместят в покрайнините на София. Когато разбра, Борис плака цяла нощ. Беше първата раздяла в живота му. До този момент не знаеше какво е да откъснеш някой от сърцето си. Да не го виждаш – нито в училище, нито на площадката, нито от терасата. И да няма надежда да го видиш. Никога повече.

Срещна я отново след 10 години – тя беше на 24, а той на 25. Тя – красива и нежна, той – силен и нахъсан, двамата – смятаха, че животът е прекрасен. Срещнаха се случайно в един бар. Вера го видя първа. Приближи се бавно до него. Докосна ръката му и каза:

- Познавам те.
- Вера – прошепна той.
- Борис – отговори тя.

И си стояха така - хванати за ръце, без думи, без „Радвам се да те видя”, без „Какво става с теб”. И тогава той се наведе към нея и я целуна по устните. Без страх, че тя ще се отдръпне. Без увертюри, без обяснения. Отдаде се на това, за което беше мечтал, което беше сънувал ден след ден, нощ след нощ. Целуваше я там насред бара и беше толкова неземно щастлив, че му идваше да я вземе на ръце, да си я прибере вкъщи и да не я пусне никога повече. Нито за миг.

- Вера, Вера. Къде беше толкова време? – каза й той.

- Спри, Борисе, приятелят ми е тук – отговори засрамено Вера, без дори да се опита да излезе от здравата прегръдка на Борис.

- Съжалявам – каза Борис и я пусна, а след секунда добави – Съжалявам, Вера, не искам да ти създавам проблеми. Не знам нищо за теб, беше глупаво да ти се нахвърля така.

- Ако не беше толкова хубаво, че отново те срещам, щеше даже да е трагично. Целувам се пред гаджето ми с мъж, когото не съм виждала от години... Но ще мислим после за този абсурд. Кашата вече е забъркана. А, ето ги мама и татко. Тук ще празнуваме рождения ден на баща ми. Ела, сигурно те помнят...

Част 6 NEW

Пред обезумелия поглед на Вериното гадже те тръгнаха към масата, където вече се настаняваха Елеонора и Николай Казийски.

- Мамо, вижте кого срещнах, Борис от Борово, помните ли го? Бяхме неразделни като деца.
- Разбира се, помним Борис – усмихна се майка – Здравей, пораснал си!
- Доста – смути се Борис, ръкува се с нея, после с баща й.
- Помня, че счупи ръката на едно момче заради теб, Вера – засмя се Николай.
- Да, да, имаше такова нещо – потъна още повече Борис. В този момент към тях се приближи гаджето на Вера.
- Добър вечер и честит празник на рожденика! – каза Симеон, като дори не погледна Борис – Вера, чакам те отвън.
- Добре – отговори притеснено Вера – Борисе, сядай, ще празнуваш с нас - Но той тръгна след нея. Ако Симеон само посмееше да й вдигне скандал, щеше да го смачка. Излезе навън и ги видя да се разправят. Дори от разстояние можеше да усети колко уплашена е, колко объркана е Вера от случилото се.

- Не знам как се случи, наистина, Мони, съжалявам – обясняваше Вера.
„Мони, ама че име” – мислеше си Борис.
- Ще продължим по-късно. Виждам, че пак си имаме компания – каза Симеон и тръгна към входа. После промени решението си и се запъти към колата си – ще намина по-късно.

Вера се обърна към Борис. И това, което той видя в очите й, съвсем го подлуди. Хвана ръцете й и й заговори задъхано:

- Вера, трябва да вземеш решение сега. Това, което е между нас..., то... не може да се отлага повече. Повече не. Изгубих те, намерих те, няма да те изгубя пак. Ще те чакам утре вечер тук. Ако не дойдеш, ще знам какво си решила. Утре вечер, Вера, в 9. Тук – каза тъжно Борис и си тръгна.

Прекара най-адската нощ в живота си. Не заспа. Дори не се опита да спи. Наливаше се с водка и потушаваше неизвестността. Убива ни не истината. Убива ни чакането й.

Въпрос: Какво ще е решението на Вера?

Efekt-Peperuda.jpg

Последните изречения направо ми разказаха играта. Абсолютно верни са , истината не убива, убива чакането, съмнението. Велико откритие
Nina D

Мнениеот Stefan » 27 Май 2012, 20:08

Damon написа:Толкова въпроси провокирате с това.. доста мислих и колкото и да ми се иска да го намразя този Борис, толкова и не мога. Не знам дали ще е добре Вера да избере него, всичко зависи от това що за връзка са имали със Симеон, тогава ще мога да кажа

Защо бе, хора толкова се втелявате? Когато срещнеш истинския човек , всичко друго губи смисъл, всички с които си бил просто изчезват като дим. аз съм ЗА Вера да избере Борис
Stefan

Мнениеот Woman » 27 Май 2012, 20:11

И аз съм за това! То това си е като магия, като застрелване, след което наистина нищо друго вече не е важно. Това е любовта - оставя те без дъх, без право да избираш , да решаваш, защото решението е в теб. Супер силен е този момент, в който Борис й казва, че това, което е между тях, вече не може да се отлага. Искам и на мен някой да ми го каже :oops:
Woman

Мнениеот Konstantin » 27 Май 2012, 20:13

Woman написа:И аз съм за това! То това си е като магия, като застрелване, след което наистина нищо друго вече не е важно. Това е любовта - оставя те без дъх, без право да избираш , да решаваш, защото решението е в теб. Супер силен е този момент, в който Борис й казва, че това, което е между тях, вече не може да се отлага. Искам и на мен някой да ми го каже :oops:

Нека бъда аз! Ще те обичам вечно :P

а сега сериозно, не може така бързо да се случват нещата, Борис да я кара малко по-лекичко, не може днес дошъл, утре вече женен, хубавите неща стават бавно, не че бракът е нещо хубаво де ;)
Konstantin

Мнениеот Woman » 27 Май 2012, 20:15

Konstantin написа:
Woman написа:И аз съм за това! То това си е като магия, като застрелване, след което наистина нищо друго вече не е важно. Това е любовта - оставя те без дъх, без право да избираш , да решаваш, защото решението е в теб. Супер силен е този момент, в който Борис й казва, че това, което е между тях, вече не може да се отлага. Искам и на мен някой да ми го каже :oops:

Нека бъда аз! Ще те обичам вечно :P

а сега сериозно, не може така бързо да се случват нещата, Борис да я кара малко по-лекичко, не може днес дошъл, утре вече женен, хубавите неща стават бавно, не че бракът е нещо хубаво де ;)

Доста клиширано изказване, показващо и много комплекси, мисли малко по-освободено и ще си доста по -позитивен!
Woman

Мнениеот Konstantin » 27 Май 2012, 20:17

Сориии, не исках да те засегна!

Защо да имам комплекси, заради думите ми за брака? Не съм чувал до сега мъж да мечтае за сватбения си ден! :lol:
Konstantin

Мнениеот Lolita » 27 Май 2012, 20:20

Konstantin написа:Сориии, не исках да те засегна!

Защо да имам комплекси, заради думите ми за брака? Не съм чувал до сега мъж да мечтае за сватбения си ден! :lol:

Ехооо, забравяте темата :!:

Категорично ми е мнението - Вера трябва да избере Борис. Очевидно е, че Симеон е смотльо, единственото, което той направи е да каже "Ще намина по-късно", ама че решение на проблема. Аз съм МЕРСИ за такъв мъж. Така че - категорично съм за Борис!
Lolita

Мнениеот utro77 » 28 Май 2012, 10:10

Еха, страшно много сте изписали през почивните дни! Супер се получава!

Ето я моята идея :
.........
Симеон така и не се обади. Както винаги, бе прекалено сдържан, прекалено възпитан, за да даде воля на емоциите си. Понякога Вера се чудеше дали изобщо е способен да поеме нещата в свои ръце, да изрази мнение, да се възпротиви на нещо, каквото и да е то. Случката от изминалата вечер само доказваше, че Симеон не е нищо повече от бездушна марионетка, умело спуснат в живота й от собствения й баща.

Вера бе наясно, че родителите й безкрайно го симпатизират. А и как иначе? Понястоящем Симеон бе най-младият сътрудник на БАН - доктор по атомна физика, завършил с отличие един от най-престижните университети в света и не на последно място – наследник на стар софийски род. В началото Вера наистина бе привлечена от външността му. С течение на времето обаче откри, че в действителност Симеон е плах, неуверен в себе си и до такава степен подчинен на консервативното си възпитание и принципи, че някак губеше своята идентичност. Винаги правеха това, което тя искаше, ходеха там, където тя искаше. Което принципно не беше нещо лошо, но постепенно се бе превърнало в бреме. Вера не си спомняше в течение на двугодишната им връзка той някога да бе поел инициативата за нещо. А тази вечер Борис я целуна просто така, насред заведението, без да го е грижа за нищо и за никого.

Борис... Името му изплува сякаш извикано от дълбините на съзнанието й. Спомените я връхлетяха без пощада, неумолимо и неконтролируемо, със силата на природно бедствие. Сякаш тези десет години изобщо не бяха минавали. Сякаш отново бе на четиринайсет – истинска, неразумна, до болка влюбена в най-добрия си приятел. Спомняше си всичко. Всяка усмивка, всяка безценна минута, прекарана заедно с него, неволното докосване на пръстите им по време на лудешките им все още детски игри. Спомняше си и болката, когато се разделиха. Случи се малко след като бе признала на майка си, че изпитва някакво странно,необяснимо чувство към Борис. До ден днешен бе убедена, че се изместиха в друг квартал заради него. Не можеше да си обясни какво толкова имаха против него родителите й, но повече никога не ги чу да споменават името му.

Само че светът е малък, както се казва. Случилото се тази вечер я бе оставило без мисли и без чувства. През всичките тези години се бе опитвала да изтрие образа на Борис от паметта си, да си внуши, че не е бил нищо повече от хубав сън. И почти бе успяла. Но ето го тук – от плът и кръв, със същите зелени очи, със същата по момчешки небрежна усмивка.

Нямаше представа какво ще се случи от тук нататък. Прекалено дълго се бе съобразявала с родителите си. Прекалено дълго не си бе позволявала да бъде себе си. Но животът й даваше втори шанс и тя намеше намерение да го пропилее.
Suffer well!
Аватар
utro77

Мнениеот tweety » 28 Май 2012, 17:14

Нека Вера да се срещне с Борис за да разбере истината!Това е моето предложение! Похвално за добрата идея, ще следя развитието на темата! Хайде продължавайте, дерзайте и пишете, ние ще се включваме ;)
tweety

Мнениеот d_2 » 29 Май 2012, 14:33

Nina D написа:
The Witch написа:Част 5

С Вера живееха в съседни блокове. Ходиха в едно училище, играеха на една и съща площадка, приятелите им бяха общи, проблемите също. Имаха общо детство. До деня, в който родителите й решиха да се преместят в покрайнините на София. Когато разбра, Борис плака цяла нощ. Беше първата раздяла в живота му. До този момент не знаеше какво е да откъснеш някой от сърцето си. Да не го виждаш – нито в училище, нито на площадката, нито от терасата. И да няма надежда да го видиш. Никога повече.

Срещна я отново след 10 години – тя беше на 24, а той на 25. Тя – красива и нежна, той – силен и нахъсан, двамата – смятаха, че животът е прекрасен. Срещнаха се случайно в един бар. Вера го видя първа. Приближи се бавно до него. Докосна ръката му и каза:

- Познавам те.
- Вера – прошепна той.
- Борис – отговори тя.

И си стояха така - хванати за ръце, без думи, без „Радвам се да те видя”, без „Какво става с теб”. И тогава той се наведе към нея и я целуна по устните. Без страх, че тя ще се отдръпне. Без увертюри, без обяснения. Отдаде се на това, за което беше мечтал, което беше сънувал ден след ден, нощ след нощ. Целуваше я там насред бара и беше толкова неземно щастлив, че му идваше да я вземе на ръце, да си я прибере вкъщи и да не я пусне никога повече. Нито за миг.

- Вера, Вера. Къде беше толкова време? – каза й той.

- Спри, Борисе, приятелят ми е тук – отговори засрамено Вера, без дори да се опита да излезе от здравата прегръдка на Борис.

- Съжалявам – каза Борис и я пусна, а след секунда добави – Съжалявам, Вера, не искам да ти създавам проблеми. Не знам нищо за теб, беше глупаво да ти се нахвърля така.

- Ако не беше толкова хубаво, че отново те срещам, щеше даже да е трагично. Целувам се пред гаджето ми с мъж, когото не съм виждала от години... Но ще мислим после за този абсурд. Кашата вече е забъркана. А, ето ги мама и татко. Тук ще празнуваме рождения ден на баща ми. Ела, сигурно те помнят...

Част 6 NEW

Пред обезумелия поглед на Вериното гадже те тръгнаха към масата, където вече се настаняваха Елеонора и Николай Казийски.

- Мамо, вижте кого срещнах, Борис от Борово, помните ли го? Бяхме неразделни като деца.
- Разбира се, помним Борис – усмихна се майка – Здравей, пораснал си!
- Доста – смути се Борис, ръкува се с нея, после с баща й.
- Помня, че счупи ръката на едно момче заради теб, Вера – засмя се Николай.
- Да, да, имаше такова нещо – потъна още повече Борис. В този момент към тях се приближи гаджето на Вера.
- Добър вечер и честит празник на рожденика! – каза Симеон, като дори не погледна Борис – Вера, чакам те отвън.
- Добре – отговори притеснено Вера – Борисе, сядай, ще празнуваш с нас - Но той тръгна след нея. Ако Симеон само посмееше да й вдигне скандал, щеше да го смачка. Излезе навън и ги видя да се разправят. Дори от разстояние можеше да усети колко уплашена е, колко объркана е Вера от случилото се.

- Не знам как се случи, наистина, Мони, съжалявам – обясняваше Вера.
„Мони, ама че име” – мислеше си Борис.
- Ще продължим по-късно. Виждам, че пак си имаме компания – каза Симеон и тръгна към входа. После промени решението си и се запъти към колата си – ще намина по-късно.

Вера се обърна към Борис. И това, което той видя в очите й, съвсем го подлуди. Хвана ръцете й и й заговори задъхано:

- Вера, трябва да вземеш решение сега. Това, което е между нас..., то... не може да се отлага повече. Повече не. Изгубих те, намерих те, няма да те изгубя пак. Ще те чакам утре вечер тук. Ако не дойдеш, ще знам какво си решила. Утре вечер, Вера, в 9. Тук – каза тъжно Борис и си тръгна.

Прекара най-адската нощ в живота си. Не заспа. Дори не се опита да спи. Наливаше се с водка и потушаваше неизвестността. Убива ни не истината. Убива ни чакането й.

Въпрос: Какво ще е решението на Вера?

Efekt-Peperuda.jpg

Аз мисля, че Вера ще избере Симеон. Прекалено лесно е да се съберат с Борис още в началото. Пред Борис и Вера стоят още куп предизвикателства, за да докажат любовта си.
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски