19 Дек 2011, 17:28
babykiss00123 написа:Здравейте, искам да ви попитам нещо.. на 24 години съм и имам мнлечен зъб на който преди доста години мисля че са му вадени нерви (самия зъб стана розов на цвят) и сега усещам че този зъб е започнал да се поклаща и да ми избива вече постоянен.. въпроса ми е когато се извади млечното зъбче какво правим докато излезе постоянния ? има ли някаква възможност за временен изкуствен зъб или знам ли... защото става въпрос за кучешки десен зъб и ме разбирате че няма как да ходя с дупка доакто другия израсне... Благодаря ви предварително))
06 Фев 2012, 15:10
06 Фев 2012, 23:52
Iva76 написа:Здравейте! Искам да попитам нещо и се надявам на отговор.
Искам зъб за вадене и въпроса ми е относно упойката. Имам заболяване тиреотоксикоза. Не пия от месец лекарства, но въпроса ми е, упойката влияе ли на такъв род щитовидни заболявания?
Бях чела нещо на лекарствата, които пиех, че трябва да ги консултирам със стоматолог при нужда от лечение, пропранолол и тирозол, но сега след като не ги пия нужно ли е това?
07 Фев 2012, 09:26
23 Апр 2012, 09:05
06 Май 2012, 21:34
14 Май 2012, 23:53
outis написа:Здравейте д-р Камбов!
В последно време се интересувам от възможността да коригирам предните си зъби с фасети.
Колкото и да ме е срам, реших, че е най-добре да пусна снимка. Съжалявам за качеството, но не си ги харесвам, избягвам да ги показвам и нямам много адекватни снимки. Като бях по-малка не ми пукаше много, но с времето потъмняха и се начупиха и все повече ме притесняват (на 25 съм).
http://img254.imageshack.us/img254/7740/teethh.jpg
Както си личи от снимката, горните ми предни зъби са доста криви, потъмнели и с прекалено слаб емайл, поради което няколко ваши колеги ми казаха, че поставянето на брекети и избелването са противопоказни. Ръбовете им са нарушени и въпреки че нямам пломби, са много крехки и не изглеждат добре, въпреки че винаги съм спазвала добра хигиена и съм ходела на прегледи повече от редовно. Долните са същата работа, само че не са криви.
Знам, че относно кривината, фасетите не могат да направят чудеса. Единият ми кучешки е за вадене (изцяло пред другите е и не служи за нищо), а другите дори и да са криви, мога да ги преглътна. Иска ми се обаче да се възстанови добрата форма - доколкото е възможно, да се изгладят и да се изравнят долните ръбове и поне частично да се коригира кривината. И разбира се, да изсветлеят с няколко тона. Искам да попитам доколко това може да се постигне с фасети и
проблем ли е, че емайлът ми е много слаб?
Много ви благодаря предварително!
15 Май 2012, 00:08
sibelmehmed написа:Здравейте! Искам да попитам за шините дали са подходящи за мен? На 20 години съм и имам леко криви зъби.Искам да си ги оправя,но не искам да нося брекети за постоянно,тъй като се притеснявам от тяхното присъствие денонощно, а и финансовата част също ме вълнува! Възможно ли е шините да ги нося само в нас,докато спя?
10 Окт 2012, 20:14
25 Окт 2012, 19:04