Стари, неактуални, заключени теми.
18 Авг 2013, 11:58
broadminded написа:Забравих да отбележа че нямам сливици от 9 месеца. Към симптомите добавям и вариации на гласа. Не става въпрос за загуба, а за загрубяване, заглъхналост и подобни....
Здравейте
"broadminded",
Извинете ме за късния отговор!!!
До колкото разбирам, вие сте направили много изследвания, от които излиза, че всичко е нормално?! Защо се тревожите напразно?
Може да се консултирате и с УНГ, и с пулмолог, няма значение. Сигурно е, че имате хроничен проблем, щом ежедневно отхрачвате секрети. Пушите ли, работите ли във запрашена или вредна среда???
Д-р Досева
18 Авг 2013, 12:09
pepism58 написа:zdrte doktor Doseva parvo iskam da vi blagodaria za toa che neste me zabravili i ste mi pisali/ az hodih na kardiolog slojiha mi holter otcheti malki i leki preskachania no nishto opasno kazaha sled kato edna sedmica parvo pih betalok zok no tozi pat ot 50 mg i magnerot betalok vednaj edno a magnerota tri pati po edno zasga mi namaliaha preskachaniata ne sa kakto predi daje doktora mi se skara zashtoto az mu kazah che dosega pieh 25 mg betalok i pulsa mi pada na 60 i ne eli po dobre da pia ot 25 i magnerota zashtoto vecher imam edni nepriatni stiagania krakakat i toi kaza che e lipsata na magnezii i az kazah che ot kakto pia magnrota sam po dobre no toi kaza da pia i betaloka ot 50 men me pritesniava i oshte neshto ot vreme na vreme me stiaga pod gardata ot liavo kam sredata i otzad na garba ot liavo niakoi pat trae chasove stiaganeto niakoi pat barzo minava tova me trevoji i kaerdiograma mi praviha kazaha niama nishto ne sa bili strashni tezi leki preskachania koito sa izlzli na holtera / iskam da pia niakoga edna dve birichki v kompania ili 50 gr uiski no se strahuvam danestane neshto az nesam piach nepia no mi se iska poniakoga daje malko ei taka za kompania vredili na hapchetata deto gi vzimam e da pushach sam pusha mnogo no tova e ot stres a za kravnoto doktora nishto nekaza hem mu kazah che poniakoga riadko go digam nemi predpisa nishto samo go izmeri beshe 140 - 90 mislia togava neznam kakvo da pravia da naistina nego vdigam samo kato se stresiram ili pretisnia no zasega sam dore sas kravnoto zatova moliavi pak da mi pishete ako iskate niakakvi dani ot isledvaniata mi kajete a zabravih da vi kaja che otnachalo nishto ne e otchel holtera chak sledobet e pochnal da otchita zashto taka neznam i doktorkata se uchudi no za tova vreme deto e otchel vi kazah che nishto trevojno niamalo izviniavaite che tolkova mnogo vi zanimavam s men blagodaria i za vnimanieto i chakam vashiat odgovor
Здравейте
"pepism58",
Моят съвет към вас е - ПРИЕМАЙТЕ ЛЕКАРСТВАТА ТАКА, КАКТО ГИ Е ПРЕДПИСАЛ ЛЕКУВАЩИЯТ ВИ ЛЕКАР!!! НЕ ПРОМЕНЯЙТЕ НАЗНАЧЕНОТО ВИ ЛЕЧЕНИЕ!!! Опитайте се да бъдете спокойна и се доверете на специалиста до вас!!!
Що се отнася до употребата на алкохол, минимални количества, не биха ви навредили.
Д-р Досева
18 Авг 2013, 12:22
Тони232 написа:Здравейте д-р Досева,
Аз съм момче на 16 години, не пуша, кафе не пия, алкохол пия рядко и умерено. От около 2 месеца имам екстрасистоли. На ЕКГ всичко е точно. Искам да попитам дали са опасни на период 1-2 пъти седмично и на къкво се дължат.
Здравейте
"Тони232",
Екстрасистолите са вид ритъмно нарушение на сърдечната дейност (преждевременно съкращение на сърцето, което се усеща като прескачане). Те са предсърдни (наблюдават се често в млада възраст и обикновено не са свързани със сериозна патология) и камерни (дължат се на подлежащо сърдечно заболяване). Причините могат да бъдат различни. Най-често са резултат от физическа и емоционална преумора или стрес, при ендокринни (хормонални) нарушения, при някои заболявания - инфекции, при предозиране на лекарства и др.
Във вашия случай, това е нормално и не бива да се тревожите.
Ако все пак у вас се "настани" съмнение за здравословен проблем, се консултирайте със кардиолог!!!
Д-р Досева
18 Авг 2013, 12:29
DreaMaX написа:Здравейте, Д-р М. Досева. Имам задух при физически натоварвания и се надявам да ми помогнете. На 20 години съм не пуша и не пия, спортувам плуване/бягане. И при двата спорта след като определено време съм държал умерено темпо и се опитам да мина на спринт, се уморявам много бързо, дишането ми се променя, като при издишане е все едно имам дрезгава кашлица, след като спра усещам чувство на иглички по цялото тяло, причернява ми за момент(все едно ще припадам) и ми прималява и дори при дълбоко вдишване и дрезгаво издишване, усещам задух и бавно възстановяване на сърдечен ритъм и дишане. Дали проблемът е в белите ми дробове(като бебе съм имал пневмония, на 10 год- двустранна бронхопневмония, последните 2 години често боледуване зимата/наличие на мухал в стаята в която спях/ или в сърцето ?
Какво да предприема, защото ми се явява постоянен проблем при спортуване, а мисля да карам и курс за водолаз?
Здравейте
"DreaMaX",
Моят съвет към вас е да се консултирате със специалист КАРДИОЛОГ! Добре би било да ви се направят изследвания - ЕКГ, Ехокардиография и Стрес тест, ако се наложи и Холтер-ЕКГ, за да се направи пълна оценка на сърдечната функция.
Д-р Досева
23 Авг 2013, 11:53
Zdr predi godina i 4 meseca-2012 se lekuvah s hapcheta za tuberkuloza na grabnachen stalb 3 i 4 preshlen qnuari 2013 mi prikluchi lechenieto obache avgust mesec sega me nakaraha da napravq kvantiferonov test za da vidim tuberkulozata kak e obache pak beshe polojitelno mnogo sam pritesnena kakvo shte pravq pak i mi predstoi operaciq zashtot sam s stabilizachiq na grabnaka imam vintove koito sa mi schupeni i taka daite mi nqkakav savet zashto testa e pak polojitelen 6 pozitiv mi pokazva.Minalata godina pravih tozi test predi operaciqta i beshe otricatelen v varna hodih da go pravq testa i me operiraha i se okaza histologichno che sam s tuberkulin vaspalenie na gabnaka s tuberkuloza nz pak sichko se povtarq strah me e mnogo kakvo shte stane shte se otarva li ot tazi gadna bolest
30 Авг 2013, 16:16
Здравейте д-р Досева ще се радвам на вашия професионален отговор, жена съм на 31год. имах няколко дни силно главоболие, но вече почти отмина /боли ме малко/. В петък ходих на друг невролог прати ме веднага на скенер, а после на ямр- всичко нормално, ходих и на кардиолог ЕКГ е добре, но сега съм силно притеснена, защото имам от 2 дни изтръпване от лявата страна на устните и бузата/ изтръпнала ми е и понякога го усещам като бодежи с иглички/,а от вчера ми е изтръпнала брадичката и ме боде като с иглички. Моля ви кажете дали е нещо сериозно? БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРИТЕ.
08 Сеп 2013, 12:28
D-r Doseva iskam da vi popitam neshto,znachi napravih si kvantiferonov test koito beshe 6 pozitivn a se lekuvah 10 meseca minalata godina vazmojno li e da sam pak bolna i da se razvie bolesta koga shte se otarva ot tova nz strah me e mnogo i sega me karat pak 3 meseca da piq izonid i go pochnah no zaashto testa mi e tolkova visok a moito zabolqvane e tuberkuloza spolondilid na grabnachni preshleni i nqma razrushavane no imam edno vazpalenie tam kato tuberkulin taka kazaha koeto te nesa otstranili na operaciqta mi minalata godina molqvi daite mi savet
11 Сеп 2013, 15:10
Здравейте, на 33г. съм от София,пиша ви с молба за съвет и насоки към специалист,имам сериозен проблем от доста години ,съпроводен с много и разнообразни симптоми,изразени предимно със грипохремави,разстройство,болки в мускулите чести главоболия отпадналост,и треперене на краката и ръцете а понякога цялото тяло както и обилно потене,също имам задух,не рядко и учестено сърцебиене, правил съм доста изследвания за момента безуспех,единствено е установено наличието на инфекция но не е уточнен характера и снимки и скенер на бял дроб се виждат стри калцификати,замалко да забравя имам гъбички в устата виждат се с просто око налепи,и при направена на скоро бронхоскопия при оглед на бели дробове и прилежащите органи се установи наличие на секрет неспицифичен, които аз го виждам и с просто око,защото отделям храчки,направени изследвания до момента,пълни кръвни картини,имунология,хепатити,туберколоза,основните венерически и паразитологични изследвания,Благодаря предварително:)
23 Сеп 2013, 14:37
Здравейте д-р Досева,пише ви една майка на 17 годишен син,който трети месец вече кашля,ходихме на 4-ма специалисти,педиатър и пулмолог,2 пъти му е правена рентгенова снимка,която не показва признаци на бронхит,чисти да му гърдите ,направен му е гърлен секрет,след което поставено лечение с медикаменти спрямо бактерията,пак няма положителен резултат,кашлицата му е суха,дори понякога кашля от дъно както се казва,ако трябва да ви напиша всичко което е пил до момента,за да прецените,благодаря ви предварително.
03 Окт 2013, 11:39
angelche92 написа:Zdr predi godina i 4 meseca-2012 se lekuvah s hapcheta za tuberkuloza na grabnachen stalb 3 i 4 preshlen qnuari 2013 mi prikluchi lechenieto obache avgust mesec sega me nakaraha da napravq kvantiferonov test za da vidim tuberkulozata kak e obache pak beshe polojitelno mnogo sam pritesnena kakvo shte pravq pak i mi predstoi operaciq zashtot sam s stabilizachiq na grabnaka imam vintove koito sa mi schupeni i taka daite mi nqkakav savet zashto testa e pak polojitelen 6 pozitiv mi pokazva.Minalata godina pravih tozi test predi operaciqta i beshe otricatelen v varna hodih da go pravq testa i me operiraha i se okaza histologichno che sam s tuberkulin vaspalenie na gabnaka s tuberkuloza nz pak sichko se povtarq strah me e mnogo kakvo shte stane shte se otarva li ot tazi gadna bolest
Здравейте angelche92,Квантифероновият тест за доказване на туберкулозната инфекция е съвременен и нов метод, който е изключително чувствителен и точен. Това е най-сигурният метод до момента. Положителният тест показва, че все още инфекцията при вас не е излекувана и трябва да проведете отново лечение. Обърнете се отново към наблюдаващият ви специалист.
Д-р Досева