12 Дек 2011, 17:27
kleo написа:Бих искал да попитам кога се налага оперативно лечение при сърдечен порок - аортна недостатъчност? Кои болници бихте ми препоръчали, където може да се извърши качествено операцията?
18 Дек 2011, 16:03
20 Дек 2011, 00:43
ирина написа:Здравейте майка ми е с диагноза ХОББ. Какво можете да ми кажете за тази болест . Пие новфилин. Какви други лекарства тр да пие тя е на 70 г и има проблеми с сърцето
20 Дек 2011, 18:22
21 Дек 2011, 00:07
ирина написа:Много ви благодаря за изчерпателни отдговор бихте ли ми казали какви лекарства трябва да пие на лични съобщения не мога да я заведа на специалист защото най близката болница е на 150 км а тя не може да пътува тя освен ХОББ смесен тип има и хипертонична сърдечна болест и мозъчно съдова болест благодаря ви предварително
28 Дек 2011, 17:43
01 Яну 2012, 15:43
Радосвета Досева написа:здравейте Д-р Досева
Искам да попитам какви са прогнозите за оперираните от сърце пациенти
На съпруга ми предстои клапно протезиране тази година и незнам какво да очаквам.Много съм притеснена от следоперативния период.Благодаря
конкретният въпрос ми е всъщност колко време издържа тази изкуствена клапа
17 Яну 2012, 22:42
19 Яну 2012, 23:02
nikolov_hristo написа:Здравейте,
аз съм на 20 години. Като се храних онзи ден имах чувството, че вдишах троха, която обаче трябва да е много малка, за да не усетя почти нищо (освен че нещо се докосна съвсем леко до ларинкса). Но оттогава имам странно усещане, все едно имам нещо в гърдите, отдясно и от време навреме като че ли ме пробожда (или гъделичка - почти неусетно е) съвсем леко пак вдясно.
Иначе нямам затруднения с дишането, свирене, нито кашляне. Нещо повече, тъкмо затова говоря в условно наклонение, тъй като нито съм се задавил, нито съм се разкашлял, нито нещо ме е раздразнило. Просто впоследствие усещам леко гъделичкане в точно една определена точка в гърдите, вдясно.
Въпросът ми във връзка с това е - необходимо ли е да търся квалифицирана помощ сега?
Не трябва ли да има кашляне при попадане на чуждо тяло в дроба (или поне задавяне)?
Ако е попаднало все пак нещо, макар и много малко, може ли да предизвика аспирационна пневмония?
Трябва ли да се прави бронхоскопия в такъв случай или това е необходимо в по-сериозни ситуации?
Може ли самият бял дроб да изхвърли попданалото чуждо тяло, щом е малко?
Благодаря за съдействието!
23 Яну 2012, 19:28