Д-р Мирослава Досева-белодробни и сърдечни заболявания

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Мирослава Досева-белодробни и сърдечни заболявания

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 21 Апр 2012, 21:10

kambanka41 написа:Благодаря за бързият отговор и аз мисля така,че са повишени двата хормона,но тогава бях в цикъл възможно ли е от това да са повишени и дано другата седмица ме видят и да почвам лечение

Здравейте "kambanka41",

Съветвам ви да споделите с вашия лекуващ лекар факта, че сте били в цикъл, в момента на провеждане на кръвните изследвания. Ако е възможно, повторeте отново само хормоналните изследвания за потвърждаване на диагнозата.

Успех,
Д-р Мирослава Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 22 Апр 2012, 23:51

Maya написа:Здравейте д-р Досева!

Въпросите ми са около едни болки от неизвестен за сега произход. На 36 години съм.

Първо ще започна с това че имам от доста дълго време след едни инциденти и лекомислени дейности дегенеративни проблеми с гръбначния стълб на L5-S1 и C4-C5-C6.....според някои лекари са и за операция, ..... а може и на други стави да има проблеми.

Принципно имам постоянна кашлица на която не съм обръщала никакво внимание. От ходене по невролози, неврохирурзи, гастроентеролози и други лекари до като си намеря проблема с дисковите хернии, точно на пулмолог не ми е хрумвало да отида....а и съм си мислила че кашлицата ще мине ей така от само себе си.

Тази зима ставните болки станаха по чести и по силни(най точната дума ужасяващи) от всякога. Нещо се влоши и с кашлицата. Забелязвам че усилят ли се проблемите с кашлицата/дишането и всичко от този сорт автоматично ставните болки вземат пиков момент, успокои ли се това с кашлицата остротата на ставните болки се притъпява.
А и усеща се от няколко месеца някаква нова болка/дискомфорт в шията , който се засилва при преглъщане. Но не е отпред, а отзад. Мога да си въртя шията на където и както пожелая, според мен няма как да е от влошаване на дисковите хернии, за съжаление сега 300 лева за ЯМР не мога да отделя за да видя точно.
Ходих на лекар уши-нос-гърло.....след поглеждане с гърлото каза че не било възпалено, .....ако има проблем е за пулмолог.

1. Първият ми въпрос е според Вас може ли да има такава връзка каквата аз наблюдавам. Засилването на проблеми с кашлица/бели дробове и подобни проблеми да предизвиква и довежда до пиков момент съществуващи ставни проблеми.

1. Вторият въпрос. Ако новопоявилите се болки които имам в шията отзад НЕ са от дисковите хернии.... при наличието на упорита кашлица която от 2/3 мецеса не се притъпява за повече от седмица. Има ли вероятност тези болки и дискомфорт в шията да са свързани с нещо от областта на пулмологията. Забравих да кажа че при дишането въздуха от 2/3 месеца е един такъв малко по странен, все едно когато човек е болен.
Нямам температура. От изследванията които съм правила ПКК с утайка, чернодробни ензими, с-реактивен протеин, RF, AST, хламидия, ........само AST е малко над нормата. Правила съм го три пъти последните 3/4 месеца и е било съответно 258, 217, 229 .
Е и хламидията е пожителна, но там аз лично не вярвам много на кръвните тестове.........в едната лаборатория IgM излезе положително, а в другата отрицателно, IgG и в двете лаборатории беше положително. Преди 4/5 години заради тази хламидия която уж съм имала са пити антибиотици и със сигурност няма от кзде пак да се появи.
Утайката е била в нормата, но винаги към горната граница, съответно 15, 16, 10.

Дали може да ме насочите с нещо, каквото и да е то?

Да забравих да кажа че вече ходих на пулмолог, но не ме взе на сериозно

Здравейте Maya,

Моля, да ме извините, че се забавих с отговора, но някак си ми е обягнала вашата публикация с въпроси.
Отговорът на първия ви въпрос: Връзка между клинични симптоми винаги може да има, например инфекция, системно заболяване и др.
На втория въпрос: това, което описвате не е задължително да се дължи на една причина, т.е болките, които имате във врата не означава, че трябва да ги свързвате със абсолютно всичко друго, което усещате. Тази кашлица, която описвате, не ми е ясно кога се е появила, по кое време на деня се появява, от какво се провокира, свързана ли е с промяна на времето, сезоните, отделяте ли храчки, пушите ли, каква е професията ви, приемате ли лекарства, имате ли други заболявания и др. въпроси.
А относно хламидията, независимо че сте приемали антибиотици, ако отново сте се заразили, необходимо е лечение.
Моят съвет към вас е да посетите общопрактикуващият си лекар и да споделите всичко, което ви притеснява и да ви се направи преглед, за да се уточни състоянието ви и ако е необходимо, тогава да се консултирате със съответен специалист.

С пожелание за здраве,
Д-р Мирослава Петрова-Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Maya » 23 Апр 2012, 00:44

Здравейте Maya,

Моля, да ме извините, че се забавих с отговора, но някак си ми е обягнала вашата публикация с въпроси.
Отговорът на първия ви въпрос: Връзка между клинични симптоми винаги може да има, например инфекция, системно заболяване и др.
На втория въпрос: това, което описвате не е задължително да се дължи на една причина, т.е болките, които имате във врата не означава, че трябва да ги свързвате със абсолютно всичко друго, което усещате. Тази кашлица, която описвате, не ми е ясно кога се е появила, по кое време на деня се появява, от какво се провокира, свързана ли е с промяна на времето, сезоните, отделяте ли храчки, пушите ли, каква е професията ви, приемате ли лекарства, имате ли други заболявания и др. въпроси.
А относно хламидията, независимо че сте приемали антибиотици, ако отново сте се заразили, необходимо е лечение.
Моят съвет към вас е да посетите общопрактикуващият си лекар и да споделите всичко, което ви притеснява и да ви се направи преглед, за да се уточни състоянието ви и ако е необходимо, тогава да се консултирате със съответен специалист.

С пожелание за здраве,

Благодаря за отговора, но това е невъзможно да говоря с личния.....общопрактикуващият ми лекар не признава дори мнения на лекари като Габровски, Бусерски, Каракостов(неврохирурзи).
Лично за мен тя признава само един лекар и едни лекарства - психиатър и дрогите(боклуците) които изписва той.........тъй че нищо не мога да говоря с нея и нищо не мога да и искам.......евентуално като е сменя, но това не е гаранция.
Явно ми предстои да се специализирам и в областта УНГ защото проблема със сигурност е там, от снимка на бял дроб ми няма нищо....
Maya

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 23 Апр 2012, 21:55

Maya написа:
Здравейте Maya,

С пожелание за здраве,

Благодаря за отговора, но това е невъзможно да говоря с личния.....общопрактикуващият ми лекар не признава дори мнения на лекари като Габровски, Бусерски, Каракостов(неврохирурзи).
Лично за мен тя признава само един лекар и едни лекарства - психиатър и дрогите(боклуците) които изписва той.........тъй че нищо не мога да говоря с нея и нищо не мога да и искам.......евентуално като е сменя, но това не е гаранция.
Явно ми предстои да се специализирам и в областта УНГ защото проблема със сигурност е там, от снимка на бял дроб ми няма нищо....

Здравейте отново,

Съжалявам, че не сте доволна от вашия ОПЛ! Може да промените това през месец Юни.
Надявам се, след консултацията ви с УНГ специалист, проблемът ви да бъде уточнен.

Бъдете здрава и не губете вяра,
Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Maya » 23 Апр 2012, 23:36

Надявам се, след консултацията ви с УНГ специалист, проблемът ви да бъде уточнен.

Извинявайте доктор Досева не ви познавам, нямам нищо лично към Вас. Просто ми идва спонтанно ей така от въре и не мога да го спра да напиша това което ще напиша по долу......подчертавам НЕ към вас не ви познавам, а по принцип.

Изобщо нямах това предвид да посещавам УНГ, поради причината че съм ги посетила вече такива. Излишни пари за експерименти нямам повече, тоест за спонсориране на лекари срещу НИЩО.
Имах предвид че трябва да се правя п акна доктор Хаус и да си откривам сама това което ме тормози много силно около 3/4 месеца в гърлото или нещо около него. Неврохирург ми заяви днес че дори и да има влошаване на херниите в шията, някои от симптомите няма как да са от тях като много силния странен/неприятен дъх съпътстващ кашлицата.

Вече имам опит в това да се правя на д-р Хаус но с други проблеми. След около 5 невролога които ми казаха че ми няма нищо и нямам нужда от изследвания.....не само че ми имаше нещо, ами и нещото е за две/три операции. Добре че имам силна интуиция и отказах лапароскопията на гинеколога да намира какво ми има повлечен/заблуден от невролозите че ми няма нищо в тяхната област.

На моята лична лекарка вече аз мога да и давам съвети, не тя на мене. Надявам се да успея в начинанието да си открия сама проблема, че вече положението е страшно няма да спа втора вечер.

Извинявам се за спама!
Maya

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 24 Апр 2012, 22:13

Maya написа:

Извинявайте доктор Досева не ви познавам, нямам нищо лично към Вас. Просто ми идва спонтанно ей така от въре и не мога да го спра да напиша това което ще напиша по долу......подчертавам НЕ към вас не ви познавам, а по принцип.

Изобщо нямах това предвид да посещавам УНГ, поради причината че съм ги посетила вече такива. Излишни пари за експерименти нямам повече, тоест за спонсориране на лекари срещу НИЩО.
Имах предвид че трябва да се правя п акна доктор Хаус и да си откривам сама това което ме тормози много силно около 3/4 месеца в гърлото или нещо около него. Неврохирург ми заяви днес че дори и да има влошаване на херниите в шията, някои от симптомите няма как да са от тях като много силния странен/неприятен дъх съпътстващ кашлицата.

Вече имам опит в това да се правя на д-р Хаус но с други проблеми. След около 5 невролога които ми казаха че ми няма нищо и нямам нужда от изследвания.....не само че ми имаше нещо, ами и нещото е за две/три операции. Добре че имам силна интуиция и отказах лапароскопията на гинеколога да намира какво ми има повлечен/заблуден от невролозите че ми няма нищо в тяхната област.

На моята лична лекарка вече аз мога да и давам съвети, не тя на мене. Надявам се да успея в начинанието да си открия сама проблема, че вече положението е страшно няма да спа втора вечер.

Извинявам се за спама!

Съжалявам, че сте така разочарована и огорчена от колеги!
Желая ви здраве, сила и мир!

Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот bobi91 » 01 Май 2012, 21:32

Здравейте д-р Досева,

имам следният проблем от близо 3 седмици,Усещам прескачания на сърцето които са придружени с главоболие понякога,задух,а последните 4 дни и със схващания на лявата страна на рамото и ръката.Бях на преглед при кардиолог при който на ЕХГ-то нямаше нищо,но пък тогава имах високо кръвно.След прегледа си записах час за Кардиография.Вече няколко пъти си измерих кръвното след прегледа вкъщи,нормално е,но пък симптомите не отшумяват.И също така доста бързо се изморявам и след като се затичам не ми достига въздух и прескачанията се увеличават.Наистина съм много притеснен.Благодаря предварително за отговора.
bobi91

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 03 Май 2012, 22:33

bobi91 написа:Здравейте д-р Досева,

имам следният проблем от близо 3 седмици,Усещам прескачания на сърцето които са придружени с главоболие понякога,задух,а последните 4 дни и със схващания на лявата страна на рамото и ръката.Бях на преглед при кардиолог при който на ЕХГ-то нямаше нищо,но пък тогава имах високо кръвно.След прегледа си записах час за Кардиография.Вече няколко пъти си измерих кръвното след прегледа вкъщи,нормално е,но пък симптомите не отшумяват.И също така доста бързо се изморявам и след като се затичам не ми достига въздух и прескачанията се увеличават.Наистина съм много притеснен.Благодаря предварително за отговора.

Здравейте bobi91,

Симптомите, които ми описвате, със сигурност се нуждаят от диагностично уточняване. Правилно сте постъпили като сте потърсили кардиолог.
Прескачането на сърцето е нарушение на сърдечния ритъм, което трябва да се уточни дали е заболяване или временна проява, в резултат на психо-емоционален стрес. За тази цел се прави ЕКГ-запис или Холтер, а също и Ехокардиография. Главоболието, задуха и схващането на лявата ръка, бързата уморяемост също не трябва да се подценяват като оплаквания. Освен посочените по-горе изследвания, добре е да се направят и лабораторни изследвания, например изследване на кръв + липиден профил. Високото кръвно налягане (колко е било то?), което ви е било измерено в лекарския кабинет може да е израз на т.нар. "синдром на бялата престилка" (притеснение от лекаря, който в момента ви измерва артериалното кръвно налягане), щом след това не сте измервали високи стойности.
Не мога да не ви попитам - на колко години сте, имате ли други заболявания, приемате ли някакви лекарства, пушач ли сте, ежедневието ви свързано ли е с много натоварвания, стрес и др.???
Съветвам ви, да се консултирате с кардиолога си, който след извършване на определените лабораторни и образни изследвания, ще ви постави диагноза и ще ви даде съвет за най-подходящото за вас лечение.

С пожелание за здраве,
Д-р М.Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот bobi91 » 05 Май 2012, 11:50

Здравейте отново Д-р Досева

резултатите от ехокардиографията са следните:
АОРТА: 32 мм-интактна
ЛЯВО ПРЕДСЪРДИЕ: 34 мм
ЛЯВА КАМЕРА: ТДР/ТСР46/32 мм ТДО/ТСО-99/40 мл ФИ-59% Запазена кинетика
СЕПТУМ: 11 мм
ЗСЛК:10 мм
МИТРАЛНА КЛАПА: незначителен пролапс на ПМП без регургитация
ДЯСНА КАМЕРА: 30 мм
ТРИКУСПИДАЛНА КЛАПА: регургитация 1 ст
ПУЛМОНАЛНА КЛАПА: б.о
ПЕРИКАРД: б.о
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Запазена помпена ф-ция,пролапс на ПМП без хемодинамична значимост

Относно всичко останало...На 21 години съм,не пуша,нямам и други заболявания освен операцията от Хематоцеле,която ми правиха Октомври миналата година,която не знам дали може да има общо с тези проблеми.
А от симптомите,които изброих главоболието отшумя,задухът се появява на моменти и все още усещам прескачания на сърцето.Колкото до схващането кардиолога,който ми направи ехокардиографията каза,че в моя случай няма общо със сърдечен проблем.Също така ми препоръча да си направя изследвания на хормоните на Щитовидната жлеза и евентуално Холтер.
bobi91

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 05 Май 2012, 21:53

bobi91 написа:Здравейте отново Д-р Досева

резултатите от ехокардиографията са следните:
АОРТА: 32 мм-интактна
ЛЯВО ПРЕДСЪРДИЕ: 34 мм
ЛЯВА КАМЕРА: ТДР/ТСР46/32 мм ТДО/ТСО-99/40 мл ФИ-59% Запазена кинетика
СЕПТУМ: 11 мм
ЗСЛК:10 мм
МИТРАЛНА КЛАПА: незначителен пролапс на ПМП без регургитация
ДЯСНА КАМЕРА: 30 мм
ТРИКУСПИДАЛНА КЛАПА: регургитация 1 ст
ПУЛМОНАЛНА КЛАПА: б.о
ПЕРИКАРД: б.о
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Запазена помпена ф-ция,пролапс на ПМП без хемодинамична значимост

Относно всичко останало...На 21 години съм,не пуша,нямам и други заболявания освен операцията от Хематоцеле,която ми правиха Октомври миналата година,която не знам дали може да има общо с тези проблеми.
А от симптомите,които изброих главоболието отшумя,задухът се появява на моменти и все още усещам прескачания на сърцето.Колкото до схващането кардиолога,който ми направи ехокардиографията каза,че в моя случай няма общо със сърдечен проблем.Също така ми препоръча да си направя изследвания на хормоните на Щитовидната жлеза и евентуално Холтер.

Здравейте bobi91,

Подкрепям мнението на кардиолога за изследвания на хормоните и Холтер. Това е важно, за да се установи дали проблема е от щитовидната жлеза и при необходимост да се започне лечение. Не бива да се подценява и ролята на психогенните фактори (стрес), на които често тялото отреагира с различни симптоми според индивидуалната чувствителност на всеки.

Д-р М.Досева
Dr Miroslava Doseva

ПредишнаСледваща

Назад към Архив