03 Ное 2013, 21:38
popolika написа:Здравейте Д-р Тулев,
Аз съм на 21 години. Не знам дали притесненията, които имам са ненужни, но се притеснявам да отида на лекар, защото според мен просто ще ме отпратят. Преди около 3/4 години имах малък инцидент с домашната ми котка. Докато се преобличах, тя закачи с нокти зърното на лявата ми гърда точно в основата. Получи се рана, но аз не обърнах внимание. Случката обаче стана в най-горещите дни от лятото и явно от изпотяване се е получило възпаление на лимфите и започна да ме боли под мишницата. Веднага потърсих личната си лекарка, тя ми каза да слагам марли с йодасепт докато не зарасте. Така и направих, но веднъж закъснях да сменя марлята, тя беше засъхнала и се беше залепила за зърното. При опита ми да я махна, зърното леко се отлепи, сякаш беше рязнато. Тогава много се уплаших и отидох в спешното, тъй като беше събота и личната ми не работеше. Там ме гледаха много странно, но както и да е промиха раната и казаха да продължавам с марлите. Сега зърното е напълно зараснало, но ареолата на тази гърда видимо е по-малка от тази на дясната. Сякаш от тогава е спряла да расте. Гърдата също е малко по-малка.
Много ще се радвам да се отзовете и да ме посъветвате какво да правя, дали е нещо опасно и какви мерки трябва да предприема.
Благодаря предварително!
Поздрави!
30 Ное 2013, 23:29
29 Дек 2013, 19:27
02 Яну 2014, 16:09
ratoni написа:Здравейте!Майка ми е на 64 години и е оперирана от хепатоцелуларен карцином на 22 Октомви 2013 година.Болната част от черния дроб е премахната, няма разсейки в други органи.От 22 Ноенври започна лечение с Нексавар.Това ли е единствения възможен вариант?От три дни се чувства много отпаднала.
04 Яну 2014, 16:41
09 Яну 2014, 22:46
borislava.kosulieva написа:Здравейте, д-р Тулев. Баба ми се оплаква от болки в областта на гърдите , ходи по болници, но никой нищо не и обяснява и и казват, че е добре.Прави си мамография.МЛО позиции: Добре изразен паренхим в централните участъци на двете гърди, по-плътен отляво.Уплътнени и калцирани съдове-двустранно.Лимфни възли в двете аксили не се доказват.Единични макрокалцификати в двете млечни жлези.Ту-ядра не се виждат.
Бихте ли ми разяснили и какво трябва да се направи от тук нататък.Благодаря!
11 Яну 2014, 16:34
13 Яну 2014, 08:45
Dakota написа:Здравейте!
Няколко дни преди цикъл усетих по-натрапчива болка в лявата гърда. Болката е при натиск или някакво неволно притискане, мести се като започва от долния външен квадрант към зърното или малко над него. В интерес на истината винаги ме е боляла преди цикъл и ме е притеснявало това, но досега не са ме пращали на мамолог включително и последния път, когато отидох при АГ-то си специално по този повод. На 27 години съм, не съм раждала и нямам роднина с рак на гърдата. Нормално преди цикъл и двете гърди да ме наболяват, но усещанията в дясната са пренебрежими в сравнение с лявата. Не напипвам бучки или някакви сериозни неравности, по-скоро при сериозно натискане отстрани мога да напипам мускула от външната страна, което е еднакво и за двете гърди.
Три месеца се опитвах да забременея чрез стимулиране на овулацията с Клостилбегит и Естрофем, последните дни преди новия цикъл приемах и Дуфастон, затова АГ-то ми каза, че болката се е засилила заради хормоните. Действително с появата му болката почти напълно отшумя, както обикновено става. Все пак се притеснявам още, а чакам средата на цикъла, за да се прегледам при мамолог. Появи ми се и болка в гърба и лявата ръка, не е непоносима или постоянна, просто отвреме навреме съм като схваната и в зависимост от положението на тялото ме заболява на различни места, та чак до китката на ръката или кръста. Като бодеж е. Може би съчетано и с леките бодежи отпред и покашлянето е просто настинка, която съм си спечелила като хукнах веднага след горещ душ и стоях на отворен прозорец в колата, но знам ли... Като се поинтересувах повече за рака на гърдата някъде видях, че имал отношение и към болките в гърба, макар и на много късен етап, което за уплашен човек звучи съвсем стресиращоКато цяло нямам други оплаквания, не вдигам температура, не ми пречат въпросните болежки. Единствено гърдите ми малко се уголемиха от всички тези хормони, което е странно, защото винаги съм била с малък бюст.
Бих искала да попитам дали имам причина за толкова сериозни опасения и също така да си направя профилактичен преглед. От Асеновград съм, а тук няма такива специалисти. Виждам, че практикувате в Пловдив. Какъв е реда на записване при Вас и къде?
Благодаря Ви предварително и се извинявам за пространния си пост.
13 Яну 2014, 15:21
21 Яну 2014, 12:33