Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Мнениеот ivelin » 05 Юли 2013, 15:45

Здравейте д-р Тулев!Отговорихте ми,че ЗИРИД не действа директно върху червата и по конкретно на дебелото черво.А какъв прокинетик ще ми препоръчате за усилване на моториката на дебелото черво? Поздрави!
ivelin

Мнениеот inkka » 08 Юли 2013, 15:18

Здравейте,
имам син на 4 години от доста време има подут лимфел възел на шията от дястната страна.Личната лекарка го отдава на честото боледуване от вирусни заболявания, настинки.Аз обаче съм силно притеснена при настояване от моя страна пусна изследвания пкк, дкк и суе .Като трябва да се има впредвит, че в момента на изследването не е болен в смисъл настинка или вирус.
Резултати:
HGB 106 при стойности 130 - 180
MCH 20.9 при стойности 26.5 - 32
MCV 62.5 при стойности 82 - 98
LYM 47.2 при стойности 20 - 40
пкк
LY 0.47 при стойности 0.20 - 0.40
написала съм Ви само стойностите който не са в норма всички останали показатели а в норма. СУЕ 8 мм. Въпросът ми е притесненията ми основателни ли са, тези показатели трябва ли да ме притесняват и трябва ли да се консултирам със специалист въпреки мнението на личният лекар?
Предварително Ви благодаря за отговора!
inkka

Мнениеот iliana444 » 13 Юли 2013, 00:39

zdraveite bix iskala da popitam sled kato imam xronologichen apandisit opasnolie i dali 6te se poqvi pak ili trqbva da sa po silni bolkite za pimerno da se operira
iliana444

Мнениеот Ивета » 13 Юли 2013, 12:54

Здравейте ! Искам да попитам какво е лечението при рак на гърлото ! Много е спешнo..........
Ивета

Мнениеот violeta_bogdanova » 16 Юли 2013, 12:52

Здравейте д-р Тулев! Преди 5 дни ми правиха операция за изрязване на туморно образование на гърба. Ходя на превръзка всеки ден. Днес сестрата ми каза, че раната е зачервена и неспокойна. Искам да попитам дали това е нормално?
violeta_bogdanova

Мнениеот ЯГОДА » 18 Юли 2013, 14:51

Здравейте докторе!
От няколко години точно не мога да определя от колко имам едно топче отдясно на седалището. От време на време боли, иначе доколкото мога да определя е капсуловано и подвижно не е зачервено. Наскоро обаче установих, че е пораснало някъде до 3 см. и ширина 1 см., а беше 1х1 см. Несъм ходила на хирург, защото се страхувам. Вие какво ще ме посъветвате? Между другото смятам, че ми е останало от бити инджекции, но пък сега е доста ниско.....
ЯГОДА

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 26 Юли 2013, 14:21

inkka написа:Здравейте,
имам син на 4 години от доста време има подут лимфел възел на шията от дястната страна.Личната лекарка го отдава на честото боледуване от вирусни заболявания, настинки.Аз обаче съм силно притеснена при настояване от моя страна пусна изследвания пкк, дкк и суе .Като трябва да се има впредвит, че в момента на изследването не е болен в смисъл настинка или вирус.
Резултати:
HGB 106 при стойности 130 - 180
MCH 20.9 при стойности 26.5 - 32
MCV 62.5 при стойности 82 - 98
LYM 47.2 при стойности 20 - 40
пкк
LY 0.47 при стойности 0.20 - 0.40
написала съм Ви само стойностите който не са в норма всички останали показатели а в норма. СУЕ 8 мм. Въпросът ми е притесненията ми основателни ли са, тези показатели трябва ли да ме притесняват и трябва ли да се консултирам със специалист въпреки мнението на личният лекар?
Предварително Ви благодаря за отговора!

Здравейте! Отговарям със закъснение, но отпускарски сезон е...

Най-вероятно се касае за лимфоаденопатия характерна за детската възраст. За кръвните изследвания е важно дали кръвта е взета от вената или от пръста. Във вторият случай може да има и грешка поради недостатъчно дълбоко убождане. Повторете изследванията, по добре в друга лаборатория.
Ако лимфният възел е мековат и подвижен - не е опасен, но оставете преценката на специалиста.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 26 Юли 2013, 14:39

iliana444 написа:zdraveite bix iskala da popitam sled kato imam xronologichen apandisit opasnolie i dali 6te se poqvi pak ili trqbva da sa po silni bolkite za pimerno da se operira

Здравейте!

Доколкото мога да дешифрирам написаното, имате хроничен апендицит. Поставянето на тази диагноза е малко общо. Често всяка болка в дясно ниско на корема се кръщава хроничен апендицит. Подобни болки може обаче да са и от яйчника, уретера, колит и т. н. При операция на апендикса не може естествно апендикса да се появи отново, поне така разбрах въпроса ви.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 26 Юли 2013, 14:47

Ивета написа:Здравейте ! Искам да попитам какво е лечението при рак на гърлото ! Много е спешнo..........

Здравейте!

Пиша със закъснение и навярно сте намерили отговора на въпроса.
За лечението е важен стадия на заболяването, хистологичния вид на тумора и точното местонахождение. Така че в зависимост от това лечението може да бъде приоритетно операция, лъчетерапия или химиотерапия или комбинация от тях.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 26 Юли 2013, 14:56

violeta_bogdanova написа:Здравейте д-р Тулев! Преди 5 дни ми правиха операция за изрязване на туморно образование на гърба. Ходя на превръзка всеки ден. Днес сестрата ми каза, че раната е зачервена и неспокойна. Искам да попитам дали това е нормално?

Здравейте!
Предполагам, че вече сте свалили конците и нямате нужда от отговор на въпроса ви!
Съжалявам, но не бях в страната и не можех да пиша във форума.
Dr Rumen Tulev

ПредишнаСледваща

Назад към Архив