Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 20 Авг 2013, 18:08

dimovieli написа:здравей те , искам да попитам как мога да намеря лекарство с това име Bicnu

Здравейте!
Обърнете се към най близкия онкологичен център и попитайте химиотерапевтите. Всички химиотерапевтични препарати са по държавна поръчка и не могат да се намерят свободно в аптечнята мрежа.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот ivelin » 20 Авг 2013, 20:17

Здравейте д-р Тулев!Можете ли да ми кажете ако имате опит с ФЛОРАЖИН ЕВА Q СУПОЗИТОРИИ?Може ли да се ползват тези свещички за хора в напреднала възраст с лениви черва?Изобщо как действат тези свещички ако знаете?Пище че действат като омекотяват изпражненията и действат на ректума?Какво означава това?Благодаря ви предварително.Поздрави!
ivelin

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 20 Авг 2013, 20:27

ivelin написа:Здравейте д-р Тулев!Можете ли да ми кажете ако имате опит с ФЛОРАЖИН ЕВА Q СУПОЗИТОРИИ?Може ли да се ползват тези свещички за хора в напреднала възраст с лениви черва?Изобщо как действат тези свещички ако знаете?Пище че действат като омекотяват изпражненията и действат на ректума?Какво означава това?Благодаря ви предварително.Поздрави!

Здравейте!
Обърнете се към гастроентеролог. Нямам опит с тези супозитории.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Vera_D » 07 Окт 2013, 15:10

Добър ден, д-р Тулев,
Миналият месец ми отстраниха дермоидна киста на яйчника и след излизане на хистологията имам притеснения по отношение на находката. Освен стандартните плосък епител, потни жлези, космени фоликули, се наблюдават и тиреоидни фоликули. Не успях да открия информация по въпроса и ме интересува, дали това може да се счита за нормално или води до съмнение на злокачественост.
С уважение,
Вера
Vera_D

Мнениеот mizzler » 13 Окт 2013, 18:26

Здравейте Д-рТулев,

Благодарна съм Ви за всички Ваши отговори.

Предстои ми операция. При последният магнитен резонанс, който ми правиха се оказа,че

тумора в най-дългата част 5см, неправилна форма, тънък и плосък

в най-широката част 2 см, позиция около 9 часа.

Бюста ми е сравнително голям, чашка D.

Въпросът ми е според Вас може ли да ми се направи лампектомия и да ми се запази част от гърдата?

Ако не, Вие практикувате ли техника мастектомия със запазване на кожата и поставяне на имплант?

С уважение,

Иванова
mizzler

Мнениеот valka100 » 24 Окт 2013, 14:46

Здравейте,
На баща ми откриха след гастроскопия, карцином на стомаха-4 степен с метастази в черния дроб.
Има ли смисъл от онко терапия?
На 75 години е.Няма други стари диагнози.
valka100

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 28 Окт 2013, 17:55

Vera_D написа:Добър ден, д-р Тулев,
Миналият месец ми отстраниха дермоидна киста на яйчника и след излизане на хистологията имам притеснения по отношение на находката. Освен стандартните плосък епител, потни жлези, космени фоликули, се наблюдават и тиреоидни фоликули. Не успях да открия информация по въпроса и ме интересува, дали това може да се счита за нормално или води до съмнение на злокачественост.
С уважение,
Вера

Здравейте!

По отношение на дермоидните кисти, може да се намерят зачатъци на всякакви органи, дори и зачатъци на зъби са намирани. Наличието на тиреоидни фоликули не може да бъде свързано със злокачествено заболяване. При съмнение за злокачественост хистологът изрично би трябвало да го отбележи в заключението си.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 28 Окт 2013, 18:05

mizzler написа:Здравейте Д-рТулев,

Благодарна съм Ви за всички Ваши отговори.

Предстои ми операция. При последният магнитен резонанс, който ми правиха се оказа,че

тумора в най-дългата част 5см, неправилна форма, тънък и плосък

в най-широката част 2 см, позиция около 9 часа.

Бюста ми е сравнително голям, чашка D.

Въпросът ми е според Вас може ли да ми се направи лампектомия и да ми се запази част от гърдата?

Ако не, Вие практикувате ли техника мастектомия със запазване на кожата и поставяне на имплант?

С уважение,

Иванова

Здравейте!
Съжалявам за късния отговор, но обикновенно получавам e-mail когато има запитване от форума. Този път не съм получил и затова ви пиша чак сега.
Предполагам, че вече сте оперирана, но все пак отговарям. Лъмпектомия в никакъв случай при толкова голям тумор. Запазването на кожа и най вече на ареолата за реконструктивна операция зависи от местоположението на тумора и отстоянието от кожата. Да, аз правя субкутанна мастектомия с последващо поставяне на имплант, в случаите когато е възможен разумен компромис. Всеки случай е индивидуален и изисква индивидуална преценка.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 28 Окт 2013, 18:17

valka100 написа:Здравейте,
На баща ми откриха след гастроскопия, карцином на стомаха-4 степен с метастази в черния дроб.
Има ли смисъл от онко терапия?
На 75 години е.Няма други стари диагнози.

Здравейте!
В напреднал стадий на рак на стомаха, лечението не води до излекуване, а евнтуално, но не сигурно, до забавяне на процеса. Лечението е палиативно. Ако е затруднен пасажа от запушване от тумора, се правят палиативни операции, за да се заобиколи тумора.
Излекуване на този етап на медицината е невъзможно.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот popolika » 02 Ное 2013, 15:13

Здравейте Д-р Тулев,

Аз съм на 21 години. Не знам дали притесненията, които имам са ненужни, но се притеснявам да отида на лекар, защото според мен просто ще ме отпратят. Преди около 3/4 години имах малък инцидент с домашната ми котка. Докато се преобличах, тя закачи с нокти зърното на лявата ми гърда точно в основата. Получи се рана, но аз не обърнах внимание. Случката обаче стана в най-горещите дни от лятото и явно от изпотяване се е получило възпаление на лимфите и започна да ме боли под мишницата. Веднага потърсих личната си лекарка, тя ми каза да слагам марли с йодасепт докато не зарасте. Така и направих, но веднъж закъснях да сменя марлята, тя беше засъхнала и се беше залепила за зърното. При опита ми да я махна, зърното леко се отлепи, сякаш беше рязнато. Тогава много се уплаших и отидох в спешното, тъй като беше събота и личната ми не работеше. Там ме гледаха много странно, но както и да е промиха раната и казаха да продължавам с марлите. Сега зърното е напълно зараснало, но ареолата на тази гърда видимо е по-малка от тази на дясната. Сякаш от тогава е спряла да расте. Гърдата също е малко по-малка.
Много ще се радвам да се отзовете и да ме посъветвате какво да правя, дали е нещо опасно и какви мерки трябва да предприема.

Благодаря предварително!
Поздрави!
popolika

ПредишнаСледваща

Назад към Архив