Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 03 Ное 2013, 21:38

popolika написа:Здравейте Д-р Тулев,

Аз съм на 21 години. Не знам дали притесненията, които имам са ненужни, но се притеснявам да отида на лекар, защото според мен просто ще ме отпратят. Преди около 3/4 години имах малък инцидент с домашната ми котка. Докато се преобличах, тя закачи с нокти зърното на лявата ми гърда точно в основата. Получи се рана, но аз не обърнах внимание. Случката обаче стана в най-горещите дни от лятото и явно от изпотяване се е получило възпаление на лимфите и започна да ме боли под мишницата. Веднага потърсих личната си лекарка, тя ми каза да слагам марли с йодасепт докато не зарасте. Така и направих, но веднъж закъснях да сменя марлята, тя беше засъхнала и се беше залепила за зърното. При опита ми да я махна, зърното леко се отлепи, сякаш беше рязнато. Тогава много се уплаших и отидох в спешното, тъй като беше събота и личната ми не работеше. Там ме гледаха много странно, но както и да е промиха раната и казаха да продължавам с марлите. Сега зърното е напълно зараснало, но ареолата на тази гърда видимо е по-малка от тази на дясната. Сякаш от тогава е спряла да расте. Гърдата също е малко по-малка.
Много ще се радвам да се отзовете и да ме посъветвате какво да правя, дали е нещо опасно и какви мерки трябва да предприема.

Благодаря предварително!
Поздрави!

Здравейте!
Няма нищо опасно от това, че котката ви е одраскала. Не може причината за по малката ареола и гърда да е одраскването от котка. На 21 година растежът на гърдите е завършен.Не може да очаквате допълнителен растеж, освен ако не е част от общо напълняване. Най-вероятно при вас се касае за често срещана асиметрия при растежа на гърдите. Почти при всяка жена има известна асиметрия. По рядко тази асиметрия е по голяма. Става въпрос за козметичен дефект и не е свързано със заболяване. Ако асиметрията е голяма може да се коригира с подходящ имплант.
Няма място за притеснение.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот grijina » 30 Ное 2013, 23:29

Доктор Тулев,дъщеря ми е на 21 години и преди около 6 месеца се лекува от менингит.Преди седмица обаче започна едно силно главоболие и след скенера се установи,че има шийно мозъчен синдром и заболяване на главния мозък(киста).Не намирам информация в интернет.Казаха,че може да чакаме 4 месеца за ЯМР.Има ли лечение или хирургическа операция.Благодаря Ви!
grijina

Мнениеот ratoni » 29 Дек 2013, 19:27

Здравейте!Майка ми е на 64 години и е оперирана от хепатоцелуларен карцином на 22 Октомви 2013 година.Болната част от черния дроб е премахната, няма разсейки в други органи.От 22 Ноенври започна лечение с Нексавар.Това ли е единствения възможен вариант?От три дни се чувства много отпаднала.
ratoni

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 02 Яну 2014, 16:09

ratoni написа:Здравейте!Майка ми е на 64 години и е оперирана от хепатоцелуларен карцином на 22 Октомви 2013 година.Болната част от черния дроб е премахната, няма разсейки в други органи.От 22 Ноенври започна лечение с Нексавар.Това ли е единствения възможен вариант?От три дни се чувства много отпаднала.

Здравейте!
Относно лечението на майка ви, това е възможно най-щадящото лечение.Това е и най-съвременното лечение. Консултирайте се с химиотерапевта провеждаш лечението.Той е най запознат със състоянието на майка ви и ще даде адекватни препоръки.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот borislava.kosulieva » 04 Яну 2014, 16:41

Здравейте, д-р Тулев. Баба ми се оплаква от болки в областта на гърдите , ходи по болници, но никой нищо не и обяснява и и казват, че е добре.Прави си мамография.МЛО позиции: Добре изразен паренхим в централните участъци на двете гърди, по-плътен отляво.Уплътнени и калцирани съдове-двустранно.Лимфни възли в двете аксили не се доказват.Единични макрокалцификати в двете млечни жлези.Ту-ядра не се виждат.
Бихте ли ми разяснили и какво трябва да се направи от тук нататък.Благодаря!
borislava.kosulieva

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 09 Яну 2014, 22:46

borislava.kosulieva написа:Здравейте, д-р Тулев. Баба ми се оплаква от болки в областта на гърдите , ходи по болници, но никой нищо не и обяснява и и казват, че е добре.Прави си мамография.МЛО позиции: Добре изразен паренхим в централните участъци на двете гърди, по-плътен отляво.Уплътнени и калцирани съдове-двустранно.Лимфни възли в двете аксили не се доказват.Единични макрокалцификати в двете млечни жлези.Ту-ядра не се виждат.
Бихте ли ми разяснили и какво трябва да се направи от тук нататък.Благодаря!

Здравейте!
Необходимо е да се знае къде точно е болката, в едната двете гърди, изобщо болката в гърдите( млечните жлези) ли е или от ребрата, сърцето, мускулите и т.н. Разбирате,че не може да се даде точен отговор по интернет, без преглед. Нека баба ви отиде при специалист хирург или мамолог, след прегледа ще ви насочат от какво естество е болката.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Dakota » 11 Яну 2014, 16:34

Здравейте!

Няколко дни преди цикъл усетих по-натрапчива болка в лявата гърда. Болката е при натиск или някакво неволно притискане, мести се като започва от долния външен квадрант към зърното или малко над него. В интерес на истината винаги ме е боляла преди цикъл и ме е притеснявало това, но досега не са ме пращали на мамолог включително и последния път, когато отидох при АГ-то си специално по този повод. На 27 години съм, не съм раждала и нямам роднина с рак на гърдата. Нормално преди цикъл и двете гърди да ме наболяват, но усещанията в дясната са пренебрежими в сравнение с лявата. Не напипвам бучки или някакви сериозни неравности, по-скоро при сериозно натискане отстрани мога да напипам мускула от външната страна, което е еднакво и за двете гърди.
Три месеца се опитвах да забременея чрез стимулиране на овулацията с Клостилбегит и Естрофем, последните дни преди новия цикъл приемах и Дуфастон, затова АГ-то ми каза, че болката се е засилила заради хормоните. Действително с появата му болката почти напълно отшумя, както обикновено става. Все пак се притеснявам още, а чакам средата на цикъла, за да се прегледам при мамолог. Появи ми се и болка в гърба и лявата ръка, не е непоносима или постоянна, просто отвреме навреме съм като схваната и в зависимост от положението на тялото ме заболява на различни места, та чак до китката на ръката или кръста. Като бодеж е. Може би съчетано и с леките бодежи отпред и покашлянето е просто настинка, която съм си спечелила като хукнах веднага след горещ душ и стоях на отворен прозорец в колата, но знам ли... Като се поинтересувах повече за рака на гърдата някъде видях, че имал отношение и към болките в гърба, макар и на много късен етап, което за уплашен човек звучи съвсем стресиращо :) Като цяло нямам други оплаквания, не вдигам температура, не ми пречат въпросните болежки. Единствено гърдите ми малко се уголемиха от всички тези хормони, което е странно, защото винаги съм била с малък бюст.
Бих искала да попитам дали имам причина за толкова сериозни опасения и също така да си направя профилактичен преглед. От Асеновград съм, а тук няма такива специалисти. Виждам, че практикувате в Пловдив. Какъв е реда на записване при Вас и къде?

Благодаря Ви предварително и се извинявам за пространния си пост.
Dakota

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 13 Яну 2014, 08:45

Dakota написа:Здравейте!

Няколко дни преди цикъл усетих по-натрапчива болка в лявата гърда. Болката е при натиск или някакво неволно притискане, мести се като започва от долния външен квадрант към зърното или малко над него. В интерес на истината винаги ме е боляла преди цикъл и ме е притеснявало това, но досега не са ме пращали на мамолог включително и последния път, когато отидох при АГ-то си специално по този повод. На 27 години съм, не съм раждала и нямам роднина с рак на гърдата. Нормално преди цикъл и двете гърди да ме наболяват, но усещанията в дясната са пренебрежими в сравнение с лявата. Не напипвам бучки или някакви сериозни неравности, по-скоро при сериозно натискане отстрани мога да напипам мускула от външната страна, което е еднакво и за двете гърди.
Три месеца се опитвах да забременея чрез стимулиране на овулацията с Клостилбегит и Естрофем, последните дни преди новия цикъл приемах и Дуфастон, затова АГ-то ми каза, че болката се е засилила заради хормоните. Действително с появата му болката почти напълно отшумя, както обикновено става. Все пак се притеснявам още, а чакам средата на цикъла, за да се прегледам при мамолог. Появи ми се и болка в гърба и лявата ръка, не е непоносима или постоянна, просто отвреме навреме съм като схваната и в зависимост от положението на тялото ме заболява на различни места, та чак до китката на ръката или кръста. Като бодеж е. Може би съчетано и с леките бодежи отпред и покашлянето е просто настинка, която съм си спечелила като хукнах веднага след горещ душ и стоях на отворен прозорец в колата, но знам ли... Като се поинтересувах повече за рака на гърдата някъде видях, че имал отношение и към болките в гърба, макар и на много късен етап, което за уплашен човек звучи съвсем стресиращо :) Като цяло нямам други оплаквания, не вдигам температура, не ми пречат въпросните болежки. Единствено гърдите ми малко се уголемиха от всички тези хормони, което е странно, защото винаги съм била с малък бюст.
Бих искала да попитам дали имам причина за толкова сериозни опасения и също така да си направя профилактичен преглед. От Асеновград съм, а тук няма такива специалисти. Виждам, че практикувате в Пловдив. Какъв е реда на записване при Вас и къде?

Благодаря Ви предварително и се извинявам за пространния си пост.

Здравейте!
Прекалено много се наблюдавате в детайли, освен това прекалено много четете в нета и се получава в резултат фобии от болести. По описаните симптоми рак нямате. Ако искате да се прегледате в моя кабинет номера ми е 0898447120.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Dakota » 13 Яну 2014, 15:21

Много Ви благодаря! Давам си сметка колко истерично звуча, но понеже досега не съм си правила профилактичен преглед на гърдите, се притесних повече от нормалното. Ще си коригирам грешката в най-скоро време.
Dakota

Мнениеот tag » 21 Яну 2014, 12:33

Здравейте д-р Тулев,
имам въпрос към вас за който предполагам е доста рано да се притеснявам, но ... въпроса е следния- имам дъщеричка, от моя страна няма болни от рак на гърдата, дори от никакъв рак, но свекърва ми е имала, оперирана е, за сега излекувана, но остава притеснението за дъщеря ми. До каква степен е възможно да се онаследи това, и дали я поставя след време в някаква рискова група или всичко е Божа работа. Благодаря Ви.
tag

ПредишнаСледваща

Назад към Архив