mizzler написа:Dr Rumen Tulev написа:Здравейте!
Хормонотерапията не е алтернатива на химиотерапията особенно във вашия случай, а допълващо лечение, част от комплексното лечение. Такъв тест за който говорите не знам да се прави в България. При тумор, който не е отстранен, наличието или липсата на ефект от дадена химиотерапевтична комбинация, се вижда от промяната на големината на тумора по време на терапията.
Погрешно ви е мнението, че лобуларния карцином не се повлиява от химиотерапия. Във вашия случай - авансирал карцином на гърдата с лимфни метастази, химиотерапията няма алтернатива.
Здравейте Д-р Тулев,
Много Ви благодаря за отговора. Много ценя вашето мнение. От оригиналната биопсия от ноември 2012г. ми направиха IHC Ki-67 тест, който показа 11%.
Казаха ми, че това е ниска стойност и в моя случай химиотерапията няма да има много действие. Продължавам на золадекс и тамоксифен, и съм намалила тумора на под 4см.
Искат да ми вземат нова core biopsy, за да сравнят Ki-67 стойности и да видят има ли промяна в тях.
Казаха ,че и този път ако са ми ниски стойностите на Ki-67 ще остана на ендокринна терапия.
Според Вас достатъчно ли ще бъде само тази терапия и радиация за излекуването ми?
При една нова биопсия има ли риск да се разпространи/метастазира тумора?
Разбрах,че в България се провежда международен trial за трета фаза на:
Efficacy and Safety Study of NeuVax(TM)(Nelipepimut-S or E75) Vaccine to Prevent Breast Cancer Recurrence
Има ли според Вас ефективна ваксина?
С уважение,
Иванова
Здравейте!
Не разбрах вие ли не желаете химиотерапия или такава не ви е предложена. Разберете, има международни стандарти за лечение на рака на гърдата с ясен алгоритъм. Всичко останало са експерименти. Трайлът по същество е експеримент, с който след обстоен анализ се приема или отхвърля терапевтичния ефект на лекарството или ваксината. Така че никой не може да каже за сега ефекта от ваксината!