04 Юли 2012, 07:33
мимилина написа:Здравейте Д-р Тулев , моля ви да ми отговорите на вероятно за вас глупав въпрос , но важен за мен отговор .
На 38 г.
Имам от почти 10 месеца образувание в гърдата ( около 1 см ПРИНЦИПНО СПОРЕД МЕН НЕ РАСТЕ НА ПАПЛАЦЕЯ подвижно е ., но всеки лекар го мери различно - 0.95 ;0.86 ;1,5; 12.0 и т.н ) всеки различно го И определя - фиброденом , киста ,липом , стара киста .Една от лекарките каза , че за нея това не е нито киста нито ФА тъй като образуванието било пихтиесто ( така се изказа ) което ме притесни - ЛОШО ЛИ Е КОГАТО ОБРАЗУВАНИЕТО Е ПИХТИЕСТО И СЕ НАБЛЮДАВА С ДОПЛЕР ПЕРИФЕРЕН КРЪВОПОТОК и еденици в образуванието ???
мамографията от м.ноември показва фиброаденом ИЛИ стара киста - съветват ме да се следя , но на мен ми е притеснено да не би това да е рак на гърдата и да не закъснея с интервенцията
моля за вашето мнение .
това че е пихтиесто значи ли че е лошо ??? Благодаря !
04 Юли 2012, 08:37
Dr Rumen Tulev написа:Здравейте! Извинявам се за късния отговор, но съм извън България и рядко влизам в форума! На вашият въпрос , мога да отговоря така - потърсете и друго мнение от добър специалист в тази област. Ако се притеснявате направете контрола на 3ти и 6ти месец. Ако сте от Пловдив, заповядайте в моя кабинет.
11 Сеп 2012, 23:53
12 Сеп 2012, 18:52
Коди Мартин написа:Здравейте, д-р Тулев!
Искам да Ви попитам- от вече два месеца майка ми много силно я боли главата. Явно е някаква остра болка, която се повтаря горе-долу по едно и също време.
Болките са наистина много силни, затова исках да ви питам има ли някаква вероятност да е рак? Наистина сме притеснени, пък няма други оплаквания, само понякога казва, че чак я боли до едното око.
Възможно ли е и да е на нервна почва?
Благодаря Ви предварително!
12 Сеп 2012, 19:30
Dr Rumen Tulev написа:Коди Мартин написа:Здравейте, д-р Тулев!
Искам да Ви попитам- от вече два месеца майка ми много силно я боли главата. Явно е някаква остра болка, която се повтаря горе-долу по едно и също време.
Болките са наистина много силни, затова исках да ви питам има ли някаква вероятност да е рак? Наистина сме притеснени, пък няма други оплаквания, само понякога казва, че чак я боли до едното око.
Възможно ли е и да е на нервна почва?
Благодаря Ви предварително!
Здравейте!
Най вероятно се касае за мигрена. Обърнете се към невролог, необходимо е и КАТ или по добре ЯМР на главата.
05 Окт 2012, 12:03
10 Окт 2012, 18:55
13 Окт 2012, 15:32
msms написа:Здравейте Д-р Тулев. Искам да ви попитам нещо, че от нпколко дни съм малко притеснена...в едната си гърда, в горната част напипвам нещо по твърдо и различно от другата гърда, не е топче...но ме плаши. Незнам какво е, но се плаша от най-страшното, в момента съм в чужбина и за момента не мога да се прегледам. Само да кажа, че съм преди цикъл....но май съм го напипвала и когато не съм в цикъл.
Правила съм си ехография последно в началото на годината. Какво мислите че е и какво ще се посъветвате. Благодаря ви.
13 Окт 2012, 15:47
15 Окт 2012, 02:15
Dr Rumen Tulev написа:msms написа:Здравейте Д-р Тулев. Искам да ви попитам нещо, че от нпколко дни съм малко притеснена...в едната си гърда, в горната част напипвам нещо по твърдо и различно от другата гърда, не е топче...но ме плаши. Незнам какво е, но се плаша от най-страшното, в момента съм в чужбина и за момента не мога да се прегледам. Само да кажа, че съм преди цикъл....но май съм го напипвала и когато не съм в цикъл.
Правила съм си ехография последно в началото на годината. Какво мислите че е и какво ще се посъветвате. Благодаря ви.
Здравейте!
Трудно мога да квалифицирам, какво разбирате под нещо твърдо? Наблюдавайте го известно време, променя ли се след цикъл-намалява ли по размери и плътност. Без преглед не мога да дам мнение. Ако не се променя и има склонност към нарастване в следните месеци, трябва да се прегледате при специалист!