здравейте,на 21 години съм и днес ми поставиха диагноза фиброаденом .преди месец си напипах малко топче колкото грахово зърно в дясната гърда изчаках да ми мине менструацията та и няколко дни след това и чак тогава отидох при личния си лекар,който ми даде направление директно за мамограф(попитах го не съм ли млада за мамограф,но тои ме увери че е наи-добре така).отидох на мамограф преди 4 дни,но тъй като той не показа нищо защото цитирам:ПОРАДИ НАЛИЧИЕТО НА ЗАПАЗЕН ЖЛЕЗИСТ ПАРЕНХИМ ИНФОРМАТИВНОСТТА НА ГРАФИИТЕ Е МАЛКА;ме посаветваха да отида при хирург.днес бях при хирург който ме прегледа и каза че няма нищо страшно,но все пак е хубаво да се видя и на ехограф и резултата от ехографа е :КАУДАЛНО ОТ МАМИЛАТА В ДЯСНО СЕ ИЗОБРАЗЯВА МАЛКО ХИПОЕХОГЕННО ОГНИЩЕ С РАЗМЕР 7 ММ И ХАРАКТЕРИСТИКА НА БЕНИНГЕН ПРОЦЕС/ФИБРОАДЕНОМ/.ОСТАНАЛИЯТ ПАРЕНХИМ ДВУСТРАННО Е БЕЗ ОГНИЩНИ ПРОМЕНИ.лекарката ме увери че това е доброкачествено образувание и е необходимо за сега само да се следи през 6 месеца и ако започне да нараства и стане 2 см,чак тогава да се оперира.Да,ама изчетох хиляди коментари по форумите от жени със същата диагноза,които не са чакали и са се оперирали,а от хистологията се е оказало че не е фиброаденом а по-страшно.това много ме изплаши и искам да се посаветвам с вас какво да правя дали да се оперирам?дали да търся второ мнение?дали да изчакам 6 месеца до следващия преглед? предварително благодаря за отделеното внимание