Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Др. Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Мнениеот blackk » 26 Мар 2012, 07:04

Здравейте д-р Тулев, благодаря Ви за отговора!
blackk

Мнениеот SoulSpli7ter » 01 Апр 2012, 13:14

Здравейте, преди от около месец си порязах безимения пръст на дясната ръка и се оказа, че съм прекъснал дигиталния нерв от едната страна. Раната е точно посредата на пръста. Ходих при ортопед няколко пъти през този период. Обаче сега усещам сякаш някакво умаляване в пръста и нагоре от него. Незнам към невролог ли трябва да се обърна или към ортопед ? Извинявам се ако съм объркал раздела, обаче не видях да има ортопедия.
SoulSpli7ter

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 01 Апр 2012, 15:42

Здравейте!
Обърнете се към ортопед! Не мога да коментирам на тази тема! Не е в моята компетентност.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 08 Апр 2012, 21:29

Здравейте!
Това е популярен сайт, а не сайт за тясно специализирани консултации по комплицирани случаи, които изискват комплексен подход. Лечението се обсъжда от комитет от няколко специалиста: химиотерапевт, радиолог, хирург, специалист по образна диагностика. Затова се обърнете към най-близкия онкологичен център или към СБАЛО в София, за да се обсъди стратегията и тактиката за терапия на този комлициран случай!
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Maya » 17 Апр 2012, 18:35

Здравейте д-р Тулев,

Имам един такъв въпрос. От коя фаза/стадий на раково заболяване ........настъпват изменения в кръвните изследвания СУЕ, С-реактивен протеин, туморни маркери и каквото друго има не съм запозната. Ако има някакви други кръвни изследевания бихте ли ги посочил......
Maya

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 17 Апр 2012, 22:26

Здравейте!
Раковите заболявания са голяма група заболявания, които протичат различно, с различна клинична картина, различни промени в кръвните показатели, а някои имат и спесифични маркери. Така че не може да се дадат обобщени показатели за всички локализации. Анемията, ускорена утайка, увеличени стойности на LDH и др. са показателни най-често за авансирал процес.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Maya » 18 Апр 2012, 11:24

Dr Rumen Tulev написа:Здравейте!
. Анемията, ускорена утайка, увеличени стойности на LDH и др. са показателни най-често за авансирал процес.

Може ли само да ми изясните това. Е ясно е какво означава аванс, но точно в това изречение израза "авансирал процес" имате предвид началните стадии на раков процес ли, когато още няма симптоми ......?
Maya

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 19 Апр 2012, 21:25

Здравейте!
Авансирал, значи напреднал, т.е. не в начален стадий!
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Maya » 19 Апр 2012, 22:18

Dr Rumen Tulev написа:Здравейте!
Авансирал, значи напреднал, т.е. не в начален стадий!

Благодаря Ви за отговора!!!
Maya

Мнениеот foxytyyy » 15 Май 2012, 21:24

здравейте,на 21 години съм и днес ми поставиха диагноза фиброаденом .преди месец си напипах малко топче колкото грахово зърно в дясната гърда изчаках да ми мине менструацията та и няколко дни след това и чак тогава отидох при личния си лекар,който ми даде направление директно за мамограф(попитах го не съм ли млада за мамограф,но тои ме увери че е наи-добре така).отидох на мамограф преди 4 дни,но тъй като той не показа нищо защото цитирам:ПОРАДИ НАЛИЧИЕТО НА ЗАПАЗЕН ЖЛЕЗИСТ ПАРЕНХИМ ИНФОРМАТИВНОСТТА НА ГРАФИИТЕ Е МАЛКА;ме посаветваха да отида при хирург.днес бях при хирург който ме прегледа и каза че няма нищо страшно,но все пак е хубаво да се видя и на ехограф и резултата от ехографа е :КАУДАЛНО ОТ МАМИЛАТА В ДЯСНО СЕ ИЗОБРАЗЯВА МАЛКО ХИПОЕХОГЕННО ОГНИЩЕ С РАЗМЕР 7 ММ И ХАРАКТЕРИСТИКА НА БЕНИНГЕН ПРОЦЕС/ФИБРОАДЕНОМ/.ОСТАНАЛИЯТ ПАРЕНХИМ ДВУСТРАННО Е БЕЗ ОГНИЩНИ ПРОМЕНИ.лекарката ме увери че това е доброкачествено образувание и е необходимо за сега само да се следи през 6 месеца и ако започне да нараства и стане 2 см,чак тогава да се оперира.Да,ама изчетох хиляди коментари по форумите от жени със същата диагноза,които не са чакали и са се оперирали,а от хистологията се е оказало че не е фиброаденом а по-страшно.това много ме изплаши и искам да се посаветвам с вас какво да правя дали да се оперирам?дали да търся второ мнение?дали да изчакам 6 месеца до следващия преглед? предварително благодаря за отделеното внимание :?
foxytyyy

ПредишнаСледваща

Назад към Архив