Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Др. Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 15 Окт 2012, 20:09

msms написа:
Dr Rumen Tulev написа:
msms написа:Здравейте Д-р Тулев. Искам да ви попитам нещо, че от нпколко дни съм малко притеснена...в едната си гърда, в горната част напипвам нещо по твърдо и различно от другата гърда, не е топче...но ме плаши. Незнам какво е, но се плаша от най-страшното, в момента съм в чужбина и за момента не мога да се прегледам. Само да кажа, че съм преди цикъл....но май съм го напипвала и когато не съм в цикъл.
Правила съм си ехография последно в началото на годината. Какво мислите че е и какво ще се посъветвате. Благодаря ви.

Здравейте!
Трудно мога да квалифицирам, какво разбирате под нещо твърдо? Наблюдавайте го известно време, променя ли се след цикъл-намалява ли по размери и плътност. Без преглед не мога да дам мнение. Ако не се променя и има склонност към нарастване в следните месеци, трябва да се прегледате при специалист!

Ами колко време е нормално да го наблюдавам?
Сега след цикъл няколко дни, мисля че пак си е тук, но не е голямо....а и не ме боли при натиск, просто го усещам с напипване, иначе нямам спомен откога го имам, от скоро съм се фокусирала така да се каже върху него.
Интересува ме по какво мога да разбера опасно ли е, в смисъл...болка, нещо друго, което да подсказва, че е сериозен проблема?
Защото съм чувала и за доброкачествени образования на гърдата!
Искам само да доуточня, че съм майка и когато кърмен преди около 2год. и половина повече кърмих от лявата гърда, отколко от дясната? Мислите ли, че това нещо има връзка с моето оплакване ???
Благодаря ви!

Здравейте!
Болката не е характерна за туморните заболявания на гърдата, Както писах наблюдавайте няколко месеца, значение има плътността и дали нараства уплътнението.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот msms » 16 Окт 2012, 11:21

Ами колко време е нормално да го наблюдавам?
Сега след цикъл няколко дни, мисля че пак си е тук, но не е голямо....а и не ме боли при натиск, просто го усещам с напипване, иначе нямам спомен откога го имам, от скоро съм се фокусирала така да се каже върху него.
Интересува ме по какво мога да разбера опасно ли е, в смисъл...болка, нещо друго, което да подсказва, че е сериозен проблема?
Искам само да доуточня, че съм майка и когато кърмен преди около 2год. и половина повече кърмих от лявата гърда, отколко от дясната? Мислите ли, че това нещо има връзка с моето оплакване ???
Благодаря ви![/quote]
Здравейте!
Болката не е характерна за туморните заболявания на гърдата, Както писах наблюдавайте няколко месеца, значение има плътността и дали нараства уплътнението.[/quote]

Да това исках да попитам с дни или месеци се наблюдава, защото се притеснявам...ако е нещо сериозно, да не се окаже късно!
Иначе като плътност не мога да преценя....освен че имам дни в които сякаш не го напипвам, ама си е тук....
Бихме ли ми обяснили какво имате предвид за плътността? За възрастта ми е 30г. кой преглед е подходящ, като се има предвид моя случай, в който имам притеснения и съмнения какво е това?
msms

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 16 Окт 2012, 20:00

msms написа:Ами колко време е нормално да го наблюдавам?
Благодаря ви!

Здравейте!
Болката не е характерна за туморните заболявания на гърдата, Както писах наблюдавайте няколко месеца, значение има плътността и дали нараства уплътнението.[/quote]

Да това исках да попитам с дни или месеци се наблюдава, защото се притеснявам...ако е нещо сериозно, да не се окаже късно!
Иначе като плътност не мога да преценя....освен че имам дни в които сякаш не го напипвам, ама си е тук....
Бихме ли ми обяснили какво имате предвид за плътността? За възрастта ми е 30г. кой преглед е подходящ, като се има предвид моя случай, в който имам притеснения и съмнения какво е това?[/quote]
Здравейте!
Най-подходящ е ехографския преглед съчетан с палпация, за вашия случай от специалист в тази област!
Dr Rumen Tulev

Мнениеот msms » 28 Окт 2012, 16:29

Dr Rumen Tulev написа:Здравейте!
Болката не е характерна за туморните заболявания на гърдата, Както писах наблюдавайте няколко месеца, значение има плътността и дали нараства уплътнението.

Здравейте отново Д-р Тулев. Не можах да се стърпя и да чакам да наблюдавам това нещо няколко месеца и ходих на преглед - направиха ми мамография и ехография и казаха, че не виждат никакъв проблем да имам, но въпреки това ме пратиха на скенер, който е утре....та малко се притесних и искам да ви попитам ...след като там уж нищо нередно не виждат, защо ме пращат на скенер...дали не се съмняват в нещо сериозно?
Може ли да ми кажете мнението си, както и това доколко е опасен скенера ?
Благодаря.
msms

Мнениеот geri797 » 29 Ное 2012, 19:27

Zdraveite doktor Tulev ,
da se predstavia kazvam se Geri na 33 god. tazi godina mi otkrixa rak na matochnata shiika ..Operiraxa me na 28 avgust napravixa mi conizacion amplia ..znachi na 29 septemvri xodix za rezultatite ..kazaxa mi che se e potvardilo i e zlokachestven .....,,Dnes na 29 xodix da mi napraviat citonamazka i biopcia ...zashtoto misliat che sa izchistili vsichko no...nikoga ne e sigurno ,kazaxa mi che lechenie ne mogat da mi predpishat ..no doktorkata me posavetva da sloja vakcinata Cervarix..do kolkoto znam tazi vakcina e za momicheta koito ne sa zapochnali da vodiat polov jivot ...prosto ne rabiram zashto mi kazvat tova..kogato az veche go imam niama da ima nikakvo deistvie ...Ako moje da mi dadete niakakva informacia ..shte sam vi mnogo blagodarna ...
geri797

Мнениеот desitto » 30 Ное 2012, 20:20

Здравейте, на 47 години съм. С направление от ЗК ми направиха мамография. Това, което пише на изследването е следното: Палпация - плътна формация в ГЛК на дясна гърда. Регионални лимфни възли - не се палпират увеличени лимфни възли в аксилите. МАМОГРАФИЯ: двустранно на фона на инволутивни промени, остатъчният паренхим се представя с фибризно-кистична трансформация с преобладаване на фиброзната компонента. В горно-латерален квадрант на дясна гърда се вижда овална, плътна формация, сравнително добре ограничена с размери 16/11 мм, в която се виждат микрокалцификати. Единични вкалцени микрокисти и пръснати микрокалцификати в двете гърди.
Аксили - лимфни възли в лява аксила с бенигнен вид.
Заключение: Остатъчна фиброкистозна мастопатия. Субспектни рентгенови данни за стара киста в дясна гърда. ДД: Кистаденокарцином BIRADS 4.
Тези микрокалцификати означават, че има наличие на рак на гардата или как да го разбирам? Посъветваха ме да се обърна към специалист хирург-онколог. Вие какво ще ме посъветвате?
desitto

Мнениеот GERGANA GO4EVA » 29 Дек 2012, 22:22

Здравейте! На 28 години съм от Бургас! Преди 3 месеца се появиха лимфните възли на врата ми, колкото слива са според лекаря, уплатнени са и не болезнени.Температура, втрисания, потене нощем, нямам .Болят ме само мускулите на краката и ръцете това е единственото, което ме плаши. Четох ,че това са симптоми на левкимия. Страх ме е.От днес имам и под мишницата възелче колкото лещено зърно !По-принцип съм с мастопатия да уточня само. Унг лекар посетих, според него проблема е от разваленият зъб който имам .
Личната лекарка също каза ,че лошите лимфните възли били гроздовидни и на друго място, моите не били такива.Каза да взема Оспексин и да пия. Е резултат никакъв .Страх ме е!
Моля Ви!
GERGANA GO4EVA

Мнениеот GERGANA GO4EVA » 29 Дек 2012, 22:27

Забравих да спомена, че ПКК диференциално броене, левкограма са отлични .
Храня се добре и се чувствам добре1
GERGANA GO4EVA

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 02 Яну 2013, 22:30

GERGANA GO4EVA написа:Забравих да спомена, че ПКК диференциално броене, левкограма са отлични .
Храня се добре и се чувствам добре1

Здравейте!
Ако има съмнение за злокачествено променен лимфен възел, е необходима биопсия на същия. Промени в кръвните изследвания не са задължителни при злокачествено променени лимфни възли. Само при левкози може да има такива промени. След преглед от онколог или хематолог, при суспекция препоръчвам биопсия.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот GERGANA GO4EVA » 02 Яну 2013, 22:53

Значи трябва да посетя първо онколог, така ли? Бях се доверила на лекарите, които посетих... но ще потърся онколог, незабавно.
Това, че нямам температура и втрисания е добре, нали д-р Тулев?
Ужас, много ми е притеснено !
Благодаря Ви за отговора !
GERGANA GO4EVA

ПредишнаСледваща

Назад към Архив