msms написа:Dr Rumen Tulev написа:msms написа:Здравейте Д-р Тулев. Искам да ви попитам нещо, че от нпколко дни съм малко притеснена...в едната си гърда, в горната част напипвам нещо по твърдо и различно от другата гърда, не е топче...но ме плаши. Незнам какво е, но се плаша от най-страшното, в момента съм в чужбина и за момента не мога да се прегледам. Само да кажа, че съм преди цикъл....но май съм го напипвала и когато не съм в цикъл.
Правила съм си ехография последно в началото на годината. Какво мислите че е и какво ще се посъветвате. Благодаря ви.
Здравейте!
Трудно мога да квалифицирам, какво разбирате под нещо твърдо? Наблюдавайте го известно време, променя ли се след цикъл-намалява ли по размери и плътност. Без преглед не мога да дам мнение. Ако не се променя и има склонност към нарастване в следните месеци, трябва да се прегледате при специалист!
Ами колко време е нормално да го наблюдавам?
Сега след цикъл няколко дни, мисля че пак си е тук, но не е голямо....а и не ме боли при натиск, просто го усещам с напипване, иначе нямам спомен откога го имам, от скоро съм се фокусирала така да се каже върху него.
Интересува ме по какво мога да разбера опасно ли е, в смисъл...болка, нещо друго, което да подсказва, че е сериозен проблема?
Защото съм чувала и за доброкачествени образования на гърдата!
Искам само да доуточня, че съм майка и когато кърмен преди около 2год. и половина повече кърмих от лявата гърда, отколко от дясната? Мислите ли, че това нещо има връзка с моето оплакване ???
Благодаря ви!
Здравейте!
Болката не е характерна за туморните заболявания на гърдата, Както писах наблюдавайте няколко месеца, значение има плътността и дали нараства уплътнението.