Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Др. Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

03 Яну 2013, 19:40

GERGANA GO4EVA написа:Значи трябва да посетя първо онколог, така ли? Бях се доверила на лекарите, които посетих... но ще потърся онколог, незабавно.
Това, че нямам температура и втрисания е добре, нали д-р Тулев?
Ужас, много ми е притеснено !
Благодаря Ви за отговора !

Здравейте!
Мисля, че се притеснявате излишно. При положение, че кръвните изследвания са добри и нямате температура и прочие, доказва че нямате остра левкоза. За другите промени в големината на лимфните възли и структурата им, се доверете на хирург-онколог или хематолог.

03 Яну 2013, 23:57

Непременно ще посетя специалист! Благодаря Ви за отговора, Бъдете здрав!

06 Яну 2013, 22:31

здр,д-р Тулев
на 30 г съм и преди 6 години ми откриха ,че имам каскаден стомах ,като през тези години се опитвам да се справям с този проблем с диети ,опитвам се да водя здравословен начин на живот,да спя на дясната страна и др,но е доста трудно .Значително ми спадна качеството на живот.От около месец отново доста се раздразни стомаха и почти не минава сутрин без да не ми се повръща от кисилините .Интересува ме вашето мнение за операция на каскаден стомах ,какви са рисковете,колко време трае възтоновяването и ако може малко почече имформация .Благодаря предварително.

07 Яну 2013, 15:33

Здравейте отново и за много години !
Направих операция на гърдата и в хистологията пише ( цитирам )
Хистологичен резултат :
D24 - "Хронична мастопатия с огнища на дуктална хиперплазия на места с атипичен характер , дуктален папилом .".

МОЛЯ ВИ разяснете ми като на невежа какво значи
- дуктална хиперплазия и
- на места атипичен характер
зная , че не е хубаво , но кажете ми ,много ли е опасно - притеснена съм ?
Четейки в нет пространството пише много страшни работи за атипизма :cry:
Мисля си да не би да имам нещо лошо което патолога да не е видял примерно и за в будеше да имам последващ проблем ... защото хирурга каза :"Има гранични клетки добре , че го махнахме ",НО нямам никаква назначена последваща терапия , А ТРЯБВА ЛИ :?: Каза само да ходя два пъти в годината на преглед
Вярвам на лекаря си ,но все пак се нуждая от вашия отговор и компетентност като неангажиращ със здравословното ми състояние специалист .
Има ли разлика м/у дукталния и интрадукталния папилом ?
Благодаря предварително за отговора .Желая ви всичко хубаво .Много здраве и успех!

12 Яну 2013, 23:04

жорооо написа:здр,д-р Тулев
на 30 г съм и преди 6 години ми откриха ,че имам каскаден стомах ,като през тези години се опитвам да се справям с този проблем с диети ,опитвам се да водя здравословен начин на живот,да спя на дясната страна и др,но е доста трудно .Значително ми спадна качеството на живот.От около месец отново доста се раздразни стомаха и почти не минава сутрин без да не ми се повръща от кисилините .Интересува ме вашето мнение за операция на каскаден стомах ,какви са рисковете,колко време трае възтоновяването и ако може малко почече имформация .Благодаря предварително.

Здравейте!
Съжалявам, че не мога да Ви бъда полезен по този въпрос. Заболяването се лекува приоритетно от гастроентеролози. Оперативно лечение се налага след внимателна преценка на състоянието и консервативната лечебна тактика.

12 Яну 2013, 23:18

мимилина написа:Здравейте отново и за много години !
Направих операция на гърдата и в хистологията пише ( цитирам )
Хистологичен резултат :
D24 - "Хронична мастопатия с огнища на дуктална хиперплазия на места с атипичен характер , дуктален папилом .".

МОЛЯ ВИ разяснете ми като на невежа какво значи
- дуктална хиперплазия и
- на места атипичен характер
зная , че не е хубаво , но кажете ми ,много ли е опасно - притеснена съм ?
Четейки в нет пространството пише много страшни работи за атипизма :cry:
Мисля си да не би да имам нещо лошо което патолога да не е видял примерно и за в будеше да имам последващ проблем ... защото хирурга каза :"Има гранични клетки добре , че го махнахме ",НО нямам никаква назначена последваща терапия , А ТРЯБВА ЛИ :?: Каза само да ходя два пъти в годината на преглед
Вярвам на лекаря си ,но все пак се нуждая от вашия отговор и компетентност като неангажиращ със здравословното ми състояние специалист .
Има ли разлика м/у дукталния и интрадукталния папилом ?
Благодаря предварително за отговора .Желая ви всичко хубаво .Много здраве и успех!

Здравейте!
Няма от какво да се притеснявате. Това, което трябва да знаете е, че нямате данни за злокачествено заболяване на гърдата. Всичко останало е теминология, която трудно мога да ви разясня. Не се налага допълнително лечение. Необходими са контролни профилактични прегледи, както при всяка жена.

13 Яну 2013, 17:23

Здравейте д-р Тулев,
Въпросът ми е относно липосарком на меките тъкани. Майка ми на 82 г., когато се оперира на бедрото за първи път на 79 г., има неколкократни рецидиви около областта. Общо операции 5 - в окръжен център, в добро общо състояние и жизнена. През 2011 възникнаха образования и в ингвинален лимфен възел на крака. Оперираха, но 2 месеца по-късно отново израстнаха в тази област. Няма данни за разсейки по вътрешните органи.
Според лекарите мястото е сложно за интервенция и засега изчакват.
Мисля, че само добра операция би могла да удължи живота й, имайки предвид развитието на болестта през тези години.
Моля за информация, предвид че този тип тумори са редки, кой би могъл да помогне...

15 Яну 2013, 22:00

Fifa написа:Здравейте д-р Тулев,
Въпросът ми е относно липосарком на меките тъкани. Майка ми на 82 г., когато се оперира на бедрото за първи път на 79 г., има неколкократни рецидиви около областта. Общо операции 5 - в окръжен център, в добро общо състояние и жизнена. През 2011 възникнаха образования и в ингвинален лимфен възел на крака. Оперираха, но 2 месеца по-късно отново израстнаха в тази област. Няма данни за разсейки по вътрешните органи.
Според лекарите мястото е сложно за интервенция и засега изчакват.
Мисля, че само добра операция би могла да удължи живота й, имайки предвид развитието на болестта през тези години.
Моля за информация, предвид че този тип тумори са редки, кой би могъл да помогне...

Здравейте!
Наличието на няколко рецидива значително намалява шанса за пълно излекуване на майка ви, Преди да се предприеме нова операция е необходимо да се направи КАТ на малък таз, поне рентген на белия дроб и ехография или КАТ на черен дроб. При липса на метастази може да се оперира. Липосаркомите са и лъчечувствителни, трябва да се консултира жената и с лъчетерапевт.

Re: Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

17 Яну 2013, 14:05

Здравейте д-р Тулев ! Пиша относно баща ми , който е на 51 години, води изключително здравословен начин на живот, но преди 2 месеца започна болка в дясното подребрие, след множество консултации с лекари, го изпратиха на магнитно - резонансна томография. След изследването ни заявиха, че има рак на черния дроб, но не могат да преценят дали е първичен или идва от друг орган, туморните маркери са в норма, освен AFP, които е леко завишен. Молбата ми е - ще е възможно ли да погледнете няколко снимки направени по време на КТ на абдомен и да изкажете мнението си. Благодаря.

Re: Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

17 Яну 2013, 20:58

kristina_15 написа:Здравейте д-р Тулев ! Пиша относно баща ми , който е на 51 години, води изключително здравословен начин на живот, но преди 2 месеца започна болка в дясното подребрие, след множество консултации с лекари, го изпратиха на магнитно - резонансна томография. След изследването ни заявиха, че има рак на черния дроб, но не могат да преценят дали е първичен или идва от друг орган, туморните маркери са в норма, освен AFP, които е леко завишен. Молбата ми е - ще е възможно ли да погледнете няколко снимки направени по време на КТ на абдомен и да изкажете мнението си. Благодаря.

Здравейте!
Бих погледнал снимките. По какъв начин, ще ми ги покажете?
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23