мимилина написа:Здравейте Д-р Тулев , моля ви да ми отговорите на вероятно за вас глупав въпрос , но важен за мен отговор .
На 38 г.
Имам от почти 10 месеца образувание в гърдата ( около 1 см ПРИНЦИПНО СПОРЕД МЕН НЕ РАСТЕ НА ПАПЛАЦЕЯ подвижно е ., но всеки лекар го мери различно - 0.95 ;0.86 ;1,5; 12.0 и т.н ) всеки различно го И определя - фиброденом , киста ,липом , стара киста .Една от лекарките каза , че за нея това не е нито киста нито ФА тъй като образуванието било пихтиесто ( така се изказа ) което ме притесни - ЛОШО ЛИ Е КОГАТО ОБРАЗУВАНИЕТО Е ПИХТИЕСТО И СЕ НАБЛЮДАВА С ДОПЛЕР ПЕРИФЕРЕН КРЪВОПОТОК и еденици в образуванието ???
мамографията от м.ноември показва фиброаденом ИЛИ стара киста - съветват ме да се следя , но на мен ми е притеснено да не би това да е рак на гърдата и да не закъснея с интервенцията
моля за вашето мнение .
това че е пихтиесто значи ли че е лошо ??? Благодаря !
Здравейте! Нямам представа как без биопсия може да се каже дали е "пихтиесто" едно образувание. Може да се определи дали има течна или солидна компонента. По принцип карцинома е плътен, но и плътността може да варира. За да не ви предлагат биопсия или операция, значи колегите не се съмняват за малигненост. Ако искате и моето конкретно мнение, трябва да видя мамографиите и бих предпочел, аз да огледам на ехограф формацията, за да мога да я коментирам.