Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Др. Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 04 Юли 2012, 07:33

мимилина написа:Здравейте Д-р Тулев , моля ви да ми отговорите на вероятно за вас глупав въпрос , но важен за мен отговор .
На 38 г.
Имам от почти 10 месеца образувание в гърдата ( около 1 см ПРИНЦИПНО СПОРЕД МЕН НЕ РАСТЕ НА ПАПЛАЦЕЯ подвижно е ., но всеки лекар го мери различно - 0.95 ;0.86 ;1,5; 12.0 и т.н ) всеки различно го И определя - фиброденом , киста ,липом , стара киста .Една от лекарките каза , че за нея това не е нито киста нито ФА тъй като образуванието било пихтиесто ( така се изказа ) което ме притесни - ЛОШО ЛИ Е КОГАТО ОБРАЗУВАНИЕТО Е ПИХТИЕСТО И СЕ НАБЛЮДАВА С ДОПЛЕР ПЕРИФЕРЕН КРЪВОПОТОК и еденици в образуванието ???
мамографията от м.ноември показва фиброаденом ИЛИ стара киста - съветват ме да се следя , но на мен ми е притеснено да не би това да е рак на гърдата и да не закъснея с интервенцията
моля за вашето мнение .
това че е пихтиесто значи ли че е лошо ??? Благодаря !

Здравейте! Нямам представа как без биопсия може да се каже дали е "пихтиесто" едно образувание. Може да се определи дали има течна или солидна компонента. По принцип карцинома е плътен, но и плътността може да варира. За да не ви предлагат биопсия или операция, значи колегите не се съмняват за малигненост. Ако искате и моето конкретно мнение, трябва да видя мамографиите и бих предпочел, аз да огледам на ехограф формацията, за да мога да я коментирам.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот nikninikni » 04 Юли 2012, 08:37

Dr Rumen Tulev написа:Здравейте! Извинявам се за късния отговор, но съм извън България и рядко влизам в форума! На вашият въпрос , мога да отговоря така - потърсете и друго мнение от добър специалист в тази област. Ако се притеснявате направете контрола на 3ти и 6ти месец. Ако сте от Пловдив, заповядайте в моя кабинет.

Благодаря Ви, д-р Тулев! Ще се възползвам от съвета Ви!
nikninikni

Мнениеот Коди Мартин » 11 Сеп 2012, 23:53

Здравейте, д-р Тулев!
Искам да Ви попитам- от вече два месеца майка ми много силно я боли главата. Явно е някаква остра болка, която се повтаря горе-долу по едно и също време.
Болките са наистина много силни, затова исках да ви питам има ли някаква вероятност да е рак? Наистина сме притеснени, пък няма други оплаквания, само понякога казва, че чак я боли до едното око.
Възможно ли е и да е на нервна почва?

Благодаря Ви предварително!
Аватар
Коди Мартин

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 12 Сеп 2012, 18:52

Коди Мартин написа:Здравейте, д-р Тулев!
Искам да Ви попитам- от вече два месеца майка ми много силно я боли главата. Явно е някаква остра болка, която се повтаря горе-долу по едно и също време.
Болките са наистина много силни, затова исках да ви питам има ли някаква вероятност да е рак? Наистина сме притеснени, пък няма други оплаквания, само понякога казва, че чак я боли до едното око.

Здравейте!
Най вероятно се касае за мигрена. Обърнете се към невролог, необходимо е и КАТ или по добре ЯМР на главата.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Коди Мартин » 12 Сеп 2012, 19:30

Dr Rumen Tulev написа:
Коди Мартин написа:Здравейте, д-р Тулев!

Здравейте!
Най вероятно се касае за мигрена. Обърнете се към невролог, необходимо е и КАТ или по добре ЯМР на главата.

Благодаря Ви докторе! ;)
Аватар
Коди Мартин

Мнениеот msms » 05 Окт 2012, 12:03

Здравейте Д-р Тулев. Искам да ви попитам нещо, че от нпколко дни съм малко притеснена...в едната си гърда, в горната част напипвам нещо по твърдо и различно от другата гърда, не е топче...но ме плаши. Незнам какво е, но се плаша от най-страшното, в момента съм в чужбина и за момента не мога да се прегледам. Само да кажа, че съм преди цикъл....но май съм го напипвала и когато не съм в цикъл.
Правила съм си ехография последно в началото на годината. Какво мислите че е и какво ще се посъветвате. Благодаря ви.
msms

Мнениеот irena milanova » 10 Окт 2012, 18:55

Здравейте!
Имам въпрос свързан с фиброаденомите. Моята сестра е на 21 и преди две години и откриха ФА на гърдата който беше премахнат оперативно. Но сега и откриха такъв в другата гърда искам да попитам наложителна ли е операция или има и алтернативно лечение. А и искам да знам дали има въобще някаква профилактика за предотвратяване на бъдеща поява на фиброаденом. Благодаря предварително!!!
irena milanova

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 13 Окт 2012, 15:32

msms написа:Здравейте Д-р Тулев. Искам да ви попитам нещо, че от нпколко дни съм малко притеснена...в едната си гърда, в горната част напипвам нещо по твърдо и различно от другата гърда, не е топче...но ме плаши. Незнам какво е, но се плаша от най-страшното, в момента съм в чужбина и за момента не мога да се прегледам. Само да кажа, че съм преди цикъл....но май съм го напипвала и когато не съм в цикъл.
Правила съм си ехография последно в началото на годината. Какво мислите че е и какво ще се посъветвате. Благодаря ви.

Здравейте!
Трудно мога да квалифицирам, какво разбирате под нещо твърдо? Наблюдавайте го известно време, променя ли се след цикъл-намалява ли по размери и плътност. Без преглед не мога да дам мнение. Ако не се променя и има склонност към нарастване в следните месеци, трябва да се прегледате при специалист!
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 13 Окт 2012, 15:47

[quote="irena milanova"]Здравейте!
Имам въпрос свързан с фиброаденомите. Моята сестра е на 21 и преди две години и откриха ФА на гърдата който беше премахнат оперативно. Но сега и откриха такъв в другата гърда искам да попитам наложителна ли е операция или има и алтернативно лечение. А и искам да знам дали има въобще някаква профилактика за предотвратяване на бъдеща поява на фиброаденом. Благодаря предварително!!![/

Здравейте!
Фиброаденомите са доброкачествени новообразувания, които могат да нарастват, някой път значително, често са множествени и са характерни за младата възраст. Приема се, че причините за образуването им са хормонални. Няма лекарствен метод за лечението им. Оперативният метод няма алтернатива, защото отстранявайки тумора се провежда и хистологично изследване на същия. За повече информация прочетете в сайта ми адрес: http://www.onkolink.site88.net/benign.htm
Dr Rumen Tulev

Мнениеот msms » 15 Окт 2012, 02:15

Dr Rumen Tulev написа:
msms написа:Здравейте Д-р Тулев. Искам да ви попитам нещо, че от нпколко дни съм малко притеснена...в едната си гърда, в горната част напипвам нещо по твърдо и различно от другата гърда, не е топче...но ме плаши. Незнам какво е, но се плаша от най-страшното, в момента съм в чужбина и за момента не мога да се прегледам. Само да кажа, че съм преди цикъл....но май съм го напипвала и когато не съм в цикъл.

Здравейте!
Трудно мога да квалифицирам, какво разбирате под нещо твърдо? Наблюдавайте го известно време, променя ли се след цикъл-намалява ли по размери и плътност. Без преглед не мога да дам мнение. Ако не се променя и има склонност към нарастване в следните месеци, трябва да се прегледате при специалист!

Ами колко време е нормално да го наблюдавам?
Сега след цикъл няколко дни, мисля че пак си е тук, но не е голямо....а и не ме боли при натиск, просто го усещам с напипване, иначе нямам спомен откога го имам, от скоро съм се фокусирала така да се каже върху него.
Интересува ме по какво мога да разбера опасно ли е, в смисъл...болка, нещо друго, което да подсказва, че е сериозен проблема?
Защото съм чувала и за доброкачествени образования на гърдата!
Искам само да доуточня, че съм майка и когато кърмен преди около 2год. и половина повече кърмих от лявата гърда, отколко от дясната? Мислите ли, че това нещо има връзка с моето оплакване ???
Благодаря ви!
msms

ПредишнаСледваща

Назад към Архив