ninka18 написа:Здравейте! При профилактичен преглед /с ехограф/ установиха киста/2,5см/ и аденом-1,5 см. в лявата гърда.Трябва ли да се премахнат оперативно или може да се следи имали промяна в размерите. 48 години съм.Предварително благодаря!
ninka18 написа:Благодаря за бързия отговор.На мамограф може ли да се установи аденом ли е или на друг апарат,(за да се избегне операция) и може ли това да стане на преглед при Вас.Има ли разлика между аденом и фиброаденом
ninka18 написа:Здравейте!Ако си запиша час при Вас за профилактичен преглед в частния Ви кабинет-включва ли прегледа и ехографско изследване.Ако не то в клиниката с направление за хирург или онколог трябва да дойда.
Благодаря предварително!
nona133 написа:Здравейте!Бях на преглед при хирург-мамолог който откри в лявата ми гърда две кисти-11мм и 13мм./на ехограф/, а в дясната няколко кисти с много малки размери.Каза че няма нищо притеснително и трябва само през 6м. да си. правя прегледи.Това което ме притеснява е че преди две седмици друг лекар каза че едното е киста-2см. и а другото аденом/1,5см./, който трябва да се отстрани в най-кратък срок.Задължително ли е отстраняването на "аденома" ако е това, ако ли не и е кисти-те опасни ли са.Благодаря Ви!Желая Ви здраве и късмет!
tanya74 написа:Здравейте, докторе! След мамографски преглед в диагностиката е записано : В дясна млечна жлеза - преобладаващи фиброзно- кистозна промяна ретромамарно. Има ли повод за притеснение и нужно ли е да посетя друг специалист?
Още от Framar.bg
Назад към Онкология и туморни образувания - въпроси и отговори
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта