А. Димитрова написа:Здравейте, с премахната щитовидна жлеза съм от 2018г и вече почти 2г взимам страшно висока доза Еутирокс - 200. Сърцето ми тупти много при всяко движение, не мога да легна и спя седнала, заради него. Исках да намалям дозата и го направих сама като взимах известно време 150 после за седмица намалих и на 100.... Но преди 2 седмици изследванията показаха, че TSH е 35, а FT4е 9.И сега пак увеличавам дозата до 200. Въпросът ми е мога ли да взимам това ново лекарство Тирохелп?
Детски.Дрехи написа:Здравейте, д-р Йорданова! Диагностицирана съм с Хашимото от 2014 г. От около 2-3 седмици забелязвам, че както си стоя и започва да ми тече кръв от венците. Дали е свързано със щитовидната жлеза? Как мислите? От седмица си взех като превантивна мярка Парадонтакс, мислех си, че вече няма кървене, но тази вечер пак усетих вкус на кръв в устата си. :( Последно бях на изследвания преди 4 месеца, като ми регулираха дозата на Л-тироксина. Благодаря за отговора!
Sunshine45 написа:Здравейте,
Имам следния проблем: голямо закъснение на месечния цикъл, което ми се случва за първи път. Имам Хашимото и пия Еутирокс. На всеки шест месеца си следя щитовидните хормони. И преди съм имала закъснения на цикъла, но този път последно имах цикъл на 29 април и оттогава не съм имала, макар че го очаквах на 16 май. Нямам и никакви признаци за предстоящ цикъл към момента. От година и половина цикълът ми е напълно редовен, без отклонения. От април досега имаше сериозни колебания и промени в метереологичното време, имам и сериозна промяна в ритъма на живот: от много динамичен към твърде стационарен. Минах на "домашен офис" заради епидемията промених доста и дневния си ритъм на живот. Моля, да ме посъветвате дали е възможно проблемите да се дължат основно на това и наложително ли е веднага да си пускам изследвания и да посещавам гинеколог и ендокринолог? Благодаря!
Sunshine45 написа:Д-р Йорданова, Благодаря за отговора. Имах предвид 19 април. Имах цикъл на 28 дни. Редовен беше. Но аз наистина съм чела, че промените в метерологичното време и в ритъма на живот се отразяват на цикъла. При мен дори и всяко пътуване се отразява. Наистина ли не може да се отдаде на това и сигурна индикация ли е за друг проблем? Само с гинеколог ли трябва да се консултирам или и с ендокринолог? И веднага ли трябва да ходя на лекар при настоящата ситуация или може да се изчака? Благодаря!
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта