sisi2704 написа:Имам следното питане-поради рязко покачване на килограми,започнах изследване на хормони от миналата година и в началото имах проблем с пролактина, но сега се е регулира, в момента тсх е 6,38,преди 10 дни е било 6,05,което значи, че се покачва. Ендокриноложката ми каза зимните месеци да отида отново на преглед, а генеколожката ми препоръча да пия тирохелп.Какво е вашето мнение и какво мислите за тирохелп, и мислите ли, че все още не е нужно друг вид лечение, защото аз лично съм много против лекарства, хормони и тн.
Littleone написа:Здравейте! По време на бременност приемах по 50/75мкг. Лтироксин. Родих преди 9 месеца И от тогава пия по 50 мкг. Стойностите на ТСХ и ФТ4 са ми следните: Необходимо ли е да продължавам приема на Л-Лтироксин?
iva.bliznakova написа:Здравейте, д-р Йорданова,
Приемам ежедневно L Thyroxin таблетки 1/2 от 0.050 мг. Пия селен, Б комплекс, фолиева киселина като добавки, тъй като планирам бременност. Направих преди дни изследвания със следните показатели:
- TSH - 1.9950 (0.5500-4.7800)
- TAT - 186.8 <115.00
- MAT - 17.18 < 34.00
Трябва ли да ме притеснява тази повишена стойност на ТАТ, най-вече с оглед забременяване, и какво да предприема като допълнителен прием според Вас? Благодаря Ви предварително!
Dr Stella Yordanova написа:iva.bliznakova написа:Здравейте, д-р Йорданова,
Приемам ежедневно L Thyroxin таблетки 1/2 от 0.050 мг. Пия селен, Б комплекс, фолиева киселина като добавки, тъй като планирам бременност. Направих преди дни изследвания със следните показатели:
- TSH - 1.9950 (0.5500-4.7800)
- TAT - 186.8 <115.00
- MAT - 17.18 < 34.00
Трябва ли да ме притеснява тази повишена стойност на ТАТ, най-вече с оглед забременяване, и какво да предприема като допълнителен прием според Вас? Благодаря Ви предварително!
Уважаема iva.bliznakova,
стойността на ТАТ се смята, че няма съществено отношение към забременяването. Не мисля, че Ви се налага да приемате нещо допълнително. Това което, трябва да се има предвид от всяка жена приемаща Л-тироксин е, че по време на бременност нуждите от медикамента рязко се увеличават. Това е причината да е необходимо ежемесечно изследване на ТСХ.
М.88 написа:Здравейте, на 31 години съм, с диагноза Хашимото от преди година и половина. Пуснах си хормони контролно, като резултатът е ТСХ 1.31 при граници 0.34-5.6 и фт4 - 6,71 при граници 7.90-14.40. Този път не съм си пускала антитела, но педи година бяха 15 пъти над нормата, с тсх 2.4, при граница до 4. Въпросът ми е притеснителна ли е моментнтата комбинация на тсх и фт4? Необходимо ли ще бъде да пия някакво лекарство за постигане на нормални стойности на фт4? Благодаря.
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта