dimitrova_ написа:Здравейте,
бременна съм в 31-ва седмица.От около 10дни съм с обриви по корема и гърдите.Започнаха с малко пъпки, които лека-полека се разпространиха и продължават да се разпространяват.Видя ме и дерматолог и алерголог.Предполагат, че обривът е в резултат от олиото, с което се мажа.Спряла съм го веднага.Предписаха ми фенистил гел и Aerius по една таблетка вечер.От 5 дни мажа с фенистил от 3 дни пия лекарството, но не усещам абсолютно никакво подобрение.Обривите сърбят ужасно и продължават да се разпространяват.Какво можете да ме посъветвате? С бебчо всичко е наред, бяхме на консултация вчера, но все пак се притеснявам.
Здравейте, г-жа Димитрова!
Най-вероятно сте развила състоянието Сърбящи уртикариални папули и плаки на бременността (Pruritic urticarial papules and plaques of pregnancy). Не Ви съветвам да мажете фенистил, защото няма да помогне. Това състояние не засяга бебето, но е доста неприятно за майката и се поява точно в края на бременността. Локалното лечение е по-добре да е друго, но без преглед и проследяване не е уместно да Ви съветвам, защото не е просто безобиден козметичен продукт.
С уважение,