blanshe написа:До скоро хапвах пчелния прашец поръсен върху лъжица мед. Оказа се обаче, че това не е най-правилният начин. Обясни ми го човек, който от много години се занимава с производство на мед и всички пчелни продукти. Най-добре е, ако прашецът се разтвори в меда, защото така става най-лесно усвоим от организма. Ако се приема така както аз го приемах, голяма част от продукта остава неусвоен и се отделя от тялото без особена роля. Може също така в малко топла вода (ако нямаме мед), например една чаена лъжичка в 50 грама топла вода (сутрин на гладно) е напълно достатъчна доза, която да стимулира имунната ни система. Ако ще се разтваря в мед - 100 грама прашец е достатъчно количество за един голям буркан мед. Общо взето, както и да е разтворен, е най-ефективен, единствено ако се приема сутрин на гладно, а не като десерт след храна.
Аз го разтварях в кисело мляко и мед, защото има малко неприятен вкус, но се свиква. И задължително сутрин на гладно.