Има ли ефект от метода на интервалното хранене или fasting? Пълен лечебен глад?

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Re: Дали е опасно да се подложим сами на здравословен глад и възможно ли е да си навлечем повече проблеми?

Мнениеот Lisica » 22 Мар 2016, 17:14

mamina написа:Зависи как подходиш към целия процес. Ако се хвърлиш веднага да гладуваш още отначалото по няколко дни, със сигурност ще си навлечеш неприятности. 1-2 месеца гладуваш само 24 часа, после постепенно увеличаваш на 2-3 дена, 7 дена, ако искаш и над седем дена, но да става плавно. А някои без подготовка, без нищо започват и се превиват като не ядат по цели дни. Ами тоя организъм не ще се шашне, ами не знам какво!

Мисля, че повечето, които го правят точно поетапно започват гладуването :)
Аватар
Lisica

Re: Дали е опасно да се подложим сами на здравословен глад и възможно ли е да си навлечем повече проблеми?

Мнениеот zagrijena » 23 Мар 2016, 15:25

Lisica написа:
mamina написа:Зависи как подходиш към целия процес. Ако се хвърлиш веднага да гладуваш още отначалото по няколко дни, със сигурност ще си навлечеш неприятности. 1-2 месеца гладуваш само 24 часа, после постепенно увеличаваш на 2-3 дена, 7 дена, ако искаш и над седем дена, но да става плавно. А някои без подготовка, без нищо започват и се превиват като не ядат по цели дни. Ами тоя организъм не ще се шашне, ами не знам какво!

Мисля, че повечето, които го правят точно поетапно започват гладуването :)

Спомням си по този повод една приятелка, която реши да отслабва чрез гладуване и рязко спря да яде и седмици наред караше на "Зрънчо". Та така по въпроса :grin: .
zagrijena

Мнениеот kauda » 23 Мар 2016, 15:32

Е това че кара на зрънчо за мен лично е абсолютна простотия. :shock: Здравословния глад няма нищо общо с това, в него се включва консумацията на плодове, вода и чай!
Аватар
kauda

Мнениеот pavleta » 24 Мар 2016, 10:42

Е, Зрънчо е супер храна :lol: . Отслабваш и си разбиваш стомаха - супер комбинация. Това ако не е опасно, здраве му кажи!
pavleta

Мнениеот silver933 » 24 Мар 2016, 10:50

kauda написа:Е това че кара на зрънчо за мен лично е абсолютна простотия. :shock: Здравословния глад няма нищо общо с това, в него се включва консумацията на плодове, вода и чай!

Да бе, предстаяш ли си. Търсиш нещо здравословно и отслабване най-вероятно и минаваш на зрънчо. Ама има много мъже и жени, които смятат, че глада върши работа, то е така, само че трябва и малко мозък в цялата история, не да се тровиш с боклуци и да слабееш, само заради калорийния минус.
Аватар
silver933

Мнениеот iwoni » 31 Мар 2016, 08:55

silver933 написа:
kauda написа:Е това че кара на зрънчо за мен лично е абсолютна простотия. :shock: Здравословния глад няма нищо общо с това, в него се включва консумацията на плодове, вода и чай!

Да бе, предстаяш ли си. Търсиш нещо здравословно и отслабване най-вероятно и минаваш на зрънчо. Ама има много мъже и жени, които смятат, че глада върши работа, то е така, само че трябва и малко мозък в цялата история, не да се тровиш с боклуци и да слабееш, само заради калорийния минус.

Като споменаваш мъже, не се сещам от познатите ми мъже изобщо някога да е гладувал. Дали има такива, които се подлагат на здравословен глад? Те не могат да издържат според мен на никакъв :grin: , само жените си го причиняваме.
iwoni

Какво мислите за диетите, които имат дни без храни?

Мнениеот Kaya » 12 Апр 2018, 09:29

Сега са много популярни диетите, базирани на някакъв вид гладуване - дали да не се яде нищо в продължение на 18-24 часа, или пък да се ядат ограничени калории (до 500) в определени дни на седмицата. Но през останалото време може да се храним нормално, както досега
Този начин, уж помагал на отслабването, но ще има ли ефект? Няой от вас пробвал ли е да прави такива диети, с ограничена консумация в определени дни или без да се яде нищо в някои от дните?
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Какво мислите за диетите, които имат дни без храни?

Мнениеот Ваня Стойчева » 12 Апр 2018, 13:40

Според мен са много ефикасни за фигурата, а и за тялото, понякога се нуждаем от почивка от постоянното ядене. Аз си правя очистващи дни два пъти седмично - в петък и в понеделник, като тогава ям само плодове.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот kalinka-kuku » 01 Юни 2018, 14:27

Сигурна съм, че влияят доста на метаболизма и определено не мисля, че са полезни за тялото.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Тъжна Луна » 01 Юни 2018, 16:51

аз мисля че диетите са каквото ти душа сака. често тялото самО ни подсказва от какво има нужда. според мен на сила да го мъчиш не си е работа
Аватар
Тъжна Луна

ПредишнаСледваща

Назад към Диети