Ефективни народни рецепти и съвети при запек и лениви черва

Диета и хранене при запек и болки в корема .

Мнениеот VanqMarkova » 17 Окт 2016, 19:18

Здравейте ! Нова съм тук във форума и Ви моля за помощ!Преди един месец имах силна алергична реакция от един препарат Медикс-обезмаслител.Вследствие на това ме лекуваха с кортикостероди инжекции и получих болки в корема и упорит запек .Ходих на преглед,лежах в болница и ми поставиха диагноза Паралитичен илеус! Моля да ме насочите къде да намеря информация с какво да се храня и какво не трябва да ям! Благодаря Ви !
VanqMarkova

Re: Диета и хранене при запек и болки в корема .

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Окт 2016, 10:43

Не съм запозната какво точно означава твоята диагноза, би ли обяснила повече? Разбрах, че е нещо като "парализа на червата".т.е че те не изпълняват функцията си един вид. Но това означава ли, че без някаква намеса не можеш да ходиш до тоалетна, или се характеризира като упорит запек и някакви храни си забелязала, че ти помагат?

Иначе тази статия може да ти е от полза: http://hranene.framar.bg/%D1%85%D1%80%D ... 0%B5%D0%BA
Аз също имам проблеми с ползването на 00-те, така че ще мога да ти споделя някои неща. В тази тема също ще намериш полезни съвети: topic-t13313.html
Аватар
rabotnata pchela

Re: Как да се отърва от запека завинаги?

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Окт 2016, 10:46

black написа:Овесените не запичат ли? Чувал съм, че вода, в която са били накиснати овесени ядки, се пие при разстройство. Или бъркам нещо :roll: ?

Те имат много фибри и напълно естествено те разхлабват. Овесените трици особено пък са супер подходящи, ако искаш бързо прочиствана на червата. Даже ги предписват по разни болници, преди операции за основна диета, точно с тази цел.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Ginger » 18 Окт 2016, 11:02

1 с.л. рициново масло на гладно и нещата ще потръгнат с изхождането.
Ginger

Мнениеот VanqMarkova » 18 Окт 2016, 13:22

Здравейте и благодаря за инфото, което ми предоставихте ! Да точно парализа на червата,нямам позиви за голяма нужда и без моя намеса /правя си чай от сена по 2 пакетчета запарвам/ не винаги се изхождам а напоследък започнаха и болки в корема ,постоянно е подут .В момента пия Еспумизан,Креон -10000U ,Натуралакс 3 с алое и Дуспаталин !Но дори и с тия медикаменти не се оправям ! Може би трябва отново да посетя лекар защото не се чувствам добре ! А исках информация за храненето ако мога с това да облекча донякъде болките ! Благодаря Ви !
VanqMarkova

Мнениеот Snejna » 18 Окт 2016, 14:08

Здравей! Аз имам доста проблеми със стомаха и мога да ти кажа на мен какво ми помага. Разбира се, държа да уточня, че нямам подобна диагноза, но както се казва, не се знае от къде може да изкочи зайчето. :mrgreen: Правя си много спанак и то главно суров - на салати, блендирам в смути, хапвам зеле много, различни видове зеленолистни - марули, салати и какво ли не. Фибрите, които се поемат от ядки, и такива зърнени култури също не са за подценяване. Препоръчвам ти да си хапваш чия всеки ден, сусам, ленено семе. Намали възможно най-много месото и млечните продукти!
Аватар
Snejna

Мнениеот Mon_ton » 18 Окт 2016, 14:51

След като родих и аз се сблъсках със запека! Само използването на различни такива храни ми помогна, но зелето наистина е фурия за червата :oops:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот ramimni » 09 Ное 2016, 12:40

Рициново масло и промяна в начина на хранене и нещата ще вървят по мед и масло :smile: .
ramimni

Мнениеот Fancy » 30 Дек 2016, 13:00

Храната е най-основното, което трябва да регулира изхождането, всичко друго е прикриване и замазване на проблема.
Fancy

Мнениеот Kaya » 30 Дек 2016, 15:15

Когато постих предеи години, точно по това време нямах никакви проблеми, после пак почнах ли месата имлечните и прпоблемът е на лице. Затова вече и аз внимателно подбирам, особено след второто раждане, прзе цялата бременност бях със запек. Сега ям месо 2 пъти седмично, другите дни са ми постни и нямам проблеми!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани болести на храносмилателната система