Ефективни народни рецепти и съвети при запек и лениви черва

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Сини сливи на сок или на плод са по-ефектни при запек?

Мнениеот miron » 21 Сеп 2017, 11:30

Казвайте кое е по-добре при запек, слините сливи на плод, или да се направи сок от тях. Майка ми има някакъв проблем, щом чак до мен стигна. Пиела преди някакви лекарства, ама личната й лекарка й казаала, че трябва да ги спре и сега си търси народни методи да се справя с проблема. :roll: Всички знаем, че сините сливи вършат чудеса в това отношение, но ми казаха, че и сока помагал доста. Кое обаче е по-ефикасно, плода или сока само да се пие?
miron

Re: Сини сливи на сок или на плод са по-ефектни при запек?

Мнениеот kalinka-kuku » 21 Сеп 2017, 13:35

Най-добре да са на плод, но това само няма да помогне, знаеш ли кое действа направо очистващо - семената. Ленено семе, чия, сусам, слънчоглед, но ленено семе задължително, даже не е нужно да е смляно, нека да дразни червата да се чистят. Но точно за сливите,нека да са цели, за да могат да се усвояват и фибрите от тях.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот qwerryyy » 21 Сеп 2017, 14:15

Аз пък мисля, че сливите на сок са по-добра алтернатива, при тях явно не действат фибрите, защото би следвало от броколи или зеле ефекта да е в пъти по-голям, а главно се препоръчват сливите. Сока директно ще влезе в тялото и ще действа много по-бързо. Но нека пробва и двата варианта и да прецени за себе си кой е по-ефикасен за нея самата.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Локумът » 04 Окт 2017, 15:06

И по двата начина действат, ама ако й ги пасираш направо с малко трици, може да си сигурен, че ще е с абонамент за тоалетната, поне за известно време.
Аватар
Локумът

Мнениеот Lollipop » 26 Окт 2017, 12:23

Бих ги изпила смелени цели плодове, отколкото на сок, така със сигурност ще действат много добре на стомаха. Но за редовно решаване на проблема със запека си трябват прпобиотици, поне.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Monika_Spasova » 09 Яну 2018, 10:58

Най-ефикасно е да се храним ежедневно с полезни неща и да се следва един и същи ритъм, а не да се прекалява с едно или друго. МНого често се пренебрегват фибрите, или пък се яде обикновен хляб. Ако трявба да сме честни , пълнозърнестия хляб прочиства червата, или пък ленено семе с кисело мляко. Сините сливи имат ефект, но трябва да се пие доста от тях.
Аватар
Monika_Spasova

Re: Знаете ли колко бързо се усвояват различните храни? А съобразявате ли с това храненето си?

Мнениеот Rali_hr » 22 Май 2018, 10:03

Пробиотиците са много полезни и са необходими, особено във времето, в което ядем толкова вредна храна. АКо имам здрав стомах, естествено ще имаме и много по-здраво тяло, като цяло.
Аз пия пробиотик 2 пъти годишно по една опаковка - на есен и на пролет.
Аватар
Rali_hr

Re: Знаете ли колко бързо се усвояват различните храни? А съобразявате ли с това храненето си?

Мнениеот kalinka-kuku » 22 Май 2018, 10:21

Не мога да кажа, че се съобразявам с това, дали сега да вечерям краставица, или пък да изям някоя мазна пържола. Никога не ям преди да си легна, така че спокойно се храня тогава, когато преценя с това, което ми се яде в момента.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Frac » 22 Май 2018, 17:52

До колкото знам плодове и зеленчуци се разграждат най-бързо, след това месо и нишесте. Затова е прието първо да се консумират леките храни и да има възможност стомаха да отдели време и за тежката артилерия. Аз много не се съобразявам с това, признавам :oops: може би и затова трудно ходя до тоалетна. Но, когато съм пред цикъл ставам звяр и нощо не подбирам, смисъл - салата, вафли, кисели краставички, маслини, шоколад, хляб, банан, .. (последно беше в този ред, просто всичко ми е вкусно Осъзнавам какво причинявам на стомаха си, но не мога да се спра :mrgreen:
Аватар
Frac

Мнениеот Pipilota » 23 Май 2018, 09:58

Аз лично си комбинирам храните - зеленчук с основното и така се чувствам най-добре. :) И аз преди имах проблем с тоалетната, но от както започнах да се храня достатъчно и да наблягам на печени зеленчуци пред салати, нещата се подобриха значително.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар