Ефективни народни рецепти и съвети при запек и лениви черва

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Как да се отърва от запека завинаги?

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Окт 2016, 10:46

black написа:Овесените не запичат ли? Чувал съм, че вода, в която са били накиснати овесени ядки, се пие при разстройство. Или бъркам нещо :roll: ?

Те имат много фибри и напълно естествено те разхлабват. Овесените трици особено пък са супер подходящи, ако искаш бързо прочиствана на червата. Даже ги предписват по разни болници, преди операции за основна диета, точно с тази цел.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Ginger » 18 Окт 2016, 11:02

1 с.л. рициново масло на гладно и нещата ще потръгнат с изхождането.
Ginger

Мнениеот ramimni » 09 Ное 2016, 12:40

Рициново масло и промяна в начина на хранене и нещата ще вървят по мед и масло :smile: .
ramimni

Мнениеот Fancy » 30 Дек 2016, 13:00

Храната е най-основното, което трябва да регулира изхождането, всичко друго е прикриване и замазване на проблема.
Fancy

Мнениеот Kaya » 30 Дек 2016, 15:15

Когато постих предеи години, точно по това време нямах никакви проблеми, после пак почнах ли месата имлечните и прпоблемът е на лице. Затова вече и аз внимателно подбирам, особено след второто раждане, прзе цялата бременност бях със запек. Сега ям месо 2 пъти седмично, другите дни са ми постни и нямам проблеми!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот qwerryyy » 04 Яну 2017, 13:12

Фибрите са това, което стимулират корема, с други думи, трябва да се ядат фибри и то по много. Всеки ден, ако се ядат плодове, зеленчуци, ядат се пълнозърнести храни, то запека естествено ще си стои далеч. Но с месо и млечни продукти ежедневно и тестени храни ... той просто стомаха се затлачва.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот asdddwww » 04 Яну 2017, 15:35

С вегетарианска диета, така се отървава от запека човек. Месото и сиренето и белия хляб причиняват запек, честите комбинации на месо с млечни също унищожава направо корема, а и в тея храни няма никакви фибри, които да стимулират корема. Ако имаш често разстройства, после запек, значи не ти е наред нещо в храненето.
Само и единствено засилен вегетариански режим може да помогне при такива проблеми.
Аватар
asdddwww

Мнениеот svetlozara » 04 Яну 2017, 15:53

А с добавки няма ли да стане, вместо да се променя коренно начина ан хранене, не всеки обича плодове, аз например не мога да ям нито плодове, нито зеленчуци обичам, даже и месо почти не ям. Картофки, ориз, пиле, пиперки, на това карам.
svetlozara

Мнениеот Lollipop » 04 Яну 2017, 17:12

svetlozara написа:А с добавки няма ли да стане, вместо да се променя коренно начина ан хранене, не всеки обича плодове, аз например не мога да ям нито плодове, нито зеленчуци обичам, даже и месо почти не ям. Картофки, ориз, пиле, пиперки, на това карам.

Временно решение е това, той проблемът си остава, иначе най-0лесно да е изпиеш един чай или едно хапче и на другия ден да си в тоалетната, но си трябва много сероизна промяна в начина на живот, за цялостна промяна.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Yunona » 04 Яну 2017, 19:17

svetlozara написа:А с добавки няма ли да стане, вместо да се променя коренно начина ан хранене, не всеки обича плодове, аз например не мога да ям нито плодове, нито зеленчуци обичам, даже и месо почти не ям. Картофки, ориз, пиле, пиперки, на това карам.

Не, няма да стани с добавки. Ако искаш трайно и здравословно решение на проблема - той е в цялостната промяна на начина, по който се храниш. Като прочетох в другата тема каква цел си си поставила за 2017-та - тя също не е възможна без тази важна стъпка!
Yunona

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар