Ефективни народни рецепти и съвети при запек и лениви черва

Re: Как да се отърва от запека завинаги?

Мнениеот tinkerbell » 17 Яну 2017, 13:18

Аз в момента пия боров прашец, ама го почнах за засилване на имунна система не за запек. Не ми е било чак проблем, но стомаха ми е по-редовен. При всички случай, против запек е също много важно да не се води много заседнал живот, да се приемат фибри и достатъчно течности.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Jully » 17 Яну 2017, 13:28

Много неща могат да се приемат, като помощ за стомаха, дори и боровия прашец, макар че с него не съм много запозната.
Но най-важното е, не да се търсят допълнителни стимулации, а да се промени храненето, след като организма не успява да се справи, значи нещо не е наред и трябва да се търси решение, което най-често се крие в достатъчно разнообразната и пълноценна храна.
Аватар
Jully

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Яну 2017, 13:59

Като човек страдащ почти постоянно от запек, мога да кажа, че единствено по време на поста нямах този проблем и явно, веген диетата върши чудеса! Което ме наведе на мисълта, че трябва да се придържам до голяма степен към такова хранене, въпрки че си хапвам и хляб и сирене и месо, но по-рядко от преди. Чувствах се страхотно и нямах проблеми с тоалетната.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот pitanka » 17 Яну 2017, 14:15

Значи продължаваш в същия дух :smile: и дано не ти се налага пак да се мъчиш заради тоалетната.
pitanka

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Яну 2017, 14:39

pitanka написа:Значи продължаваш в същия дух :smile: и дано не ти се налага пак да се мъчиш заради тоалетната.

Да, макар че ми писва от еднообразието на храненето ми, но малко по малко и това ще премине и ще се науча да разнообразявам повечко :) Но определено това е начин да се отървеш от запека, който хич не е полезен. Много хора в наши дни страдат и то главно, заради прекаляването с мръвките!
Аватар
rabotnata pchela

Сини сливи на сок или на плод са по-ефектни при запек?

Мнениеот miron » 21 Сеп 2017, 11:30

Казвайте кое е по-добре при запек, слините сливи на плод, или да се направи сок от тях. Майка ми има някакъв проблем, щом чак до мен стигна. Пиела преди някакви лекарства, ама личната й лекарка й казаала, че трябва да ги спре и сега си търси народни методи да се справя с проблема. :roll: Всички знаем, че сините сливи вършат чудеса в това отношение, но ми казаха, че и сока помагал доста. Кое обаче е по-ефикасно, плода или сока само да се пие?
miron

Re: Сини сливи на сок или на плод са по-ефектни при запек?

Мнениеот kalinka-kuku » 21 Сеп 2017, 13:35

Най-добре да са на плод, но това само няма да помогне, знаеш ли кое действа направо очистващо - семената. Ленено семе, чия, сусам, слънчоглед, но ленено семе задължително, даже не е нужно да е смляно, нека да дразни червата да се чистят. Но точно за сливите,нека да са цели, за да могат да се усвояват и фибрите от тях.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот qwerryyy » 21 Сеп 2017, 14:15

Аз пък мисля, че сливите на сок са по-добра алтернатива, при тях явно не действат фибрите, защото би следвало от броколи или зеле ефекта да е в пъти по-голям, а главно се препоръчват сливите. Сока директно ще влезе в тялото и ще действа много по-бързо. Но нека пробва и двата варианта и да прецени за себе си кой е по-ефикасен за нея самата.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Локумът » 04 Окт 2017, 15:06

И по двата начина действат, ама ако й ги пасираш направо с малко трици, може да си сигурен, че ще е с абонамент за тоалетната, поне за известно време.
Аватар
Локумът

Мнениеот Lollipop » 26 Окт 2017, 12:23

Бих ги изпила смелени цели плодове, отколкото на сок, така със сигурност ще действат много добре на стомаха. Но за редовно решаване на проблема със запека си трябват прпобиотици, поне.
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани болести на храносмилателната система