Целулит - как да се преборим с целулита - домашни рецепти и съвети

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Домашни процедури и природолечение на целулит

Мнениеот ninars » 04 Мар 2013, 16:34

Морската сол също премахва целулита. Обтривка с морска сол има антицелулитен ефект. Как да си направим солна обтривка – необходими са ни 2 ч.ч. морска сол и половин чаша вода. Морската сол се залива с водата до получаването на каша. Сместа се поставя върху проблемните зони и се покрива с мокра кърпа. Оставя се да действа 20 минути
ninars

Мнениеот BRI » 27 Мар 2013, 12:49

Правилното хранене е много важно! Храните, които задържат течности в организма правят целулита по-видим повдигайки го. Тези храни са кофеина, солените и мазни храни.
BRI

Мнениеот ninars » 27 Мар 2013, 13:03

Освен морската сол, която споменах, добра работа вършат и масажите с вендузи. Аз пробвах 3, 4 пъти и имаше ефект, но като спрях всичко се върна по старому. В момента не ми остава много време за масажи и с наближаване на пролетта ще се опитам да спортувам повечко!
ninars

Re: Целулитът или вечната борба с портокаловата кожа

Мнениеот kir40 » 25 Юни 2013, 13:11

southern_sun написа:
SatanicMalfunctions написа:
southernsun написа:Ох хайде помагайте, че лятото дойде и не знам как ще се съблека по бански :lol:

А без бански?

Е без бански не може :lol: :lol: :lol: :lol:

Е защо за не може ,много хора го предпочитат много по добре е мога да го кажа от личен опит

http://sports.mymall.bg/categories/%D0% ... %BA%D0%B8/
kir40

Смятате ли целулита за непобедим?

Мнениеот YoLindi » 14 Окт 2013, 14:29

Темата ме за целулита ме заинтригува, особено много, след като и аз се сблъсках с този проблем, въпреки че съм слаба. :(

Оказа се, че дори липосукцията не може да се пребори с този козметичен дефект, тъй като четох, че има изнесени литературни данни, в които се посочва, че дори може да го влоши. А що се отнася до кремовете – врели – некипели, никога не съм им вярвала и никога няма и да им повярвам!

:idea: Намери се и информация, че целулита всъщност си е напълно победим, стига да намериш достатъчна воля за преборването му! И започнах да опитвам. Естествено, все още съм в самото начало, но вярвам, че имам силата да се справя с него. :idea:

Първите стъпки в безмислостната борба са физическите упражнения – аеробика, каране на колело, обилни разходки, бягане и особено плуването. :) Друга подпомагаща процедура са масажите, независимо дали са професионални или в домашни условия, защото по този начин се стимулира кръвообръщението и се стяга кожата, като се намалява обема. И балансираното хранене не остава на последно място – подобрява обмяната на веществата.

Пожелайте ми успех, няма да бъде лесна битката с целулита, напротив, ще бъде безмилостна, но се впускам! ;)
YoLindi

Re: Смятате ли целулита за непобедим?

Мнениеот Harmony » 14 Окт 2013, 14:45

Това си е почти невъзможна задачка, но ме вдъхновяват хора като теб. Почти ще ме навиеш и аз да започна тази мисия! :)
Аватар
Harmony

Мнениеот PasDeDeux » 17 Окт 2013, 11:57

Преди години бях напълняла рязко и ми се беше появил целулит и на мен, сега обаче го няма. Възможно ли е според вас това? Има ли начин да не е било целулит, просто? :D
PasDeDeux

Мнениеот beautymaniac » 28 Ное 2013, 12:43

Ами и аз се боря с това чудо - преди време си купих крем на Lierac от ягодата против целулит, правя и специални упражнения, пия повече течности, движа се повече и като че ли има ефект :)
beautymaniac

Мнениеот MollyDolly » 05 Дек 2013, 13:17

beautymaniac написа:Ами и аз се боря с това чудо - преди време си купих крем на Lierac от ягодата против целулит, правя и специални упражнения, пия повече течности, движа се повече и като че ли има ефект :)

От колко време се бориш с това "чудо" по този начин. Гледах, че има и някакви антицелулитни клинчета, мисля, че биха били добра добавка към това, което си започнала като режим. Казвам го, защото мисля да те последвам!
MollyDolly

Кафе и мумио против стрии - пробвали ли сте?

Мнениеот sofi_black » 07 Апр 2014, 12:50

Сестра ми каза, че е чела някаква рецепта против стрии, която е по време и след душ с едро смляно кафе и мумио! Тя е започнала от преди седмица да прави тези процедури и казва, че кожата й е доста мека и гладка, а и малките стрии почти са се заличили! :shock:

Много се впечатлих и реших да споделя това, ако някой е пробвал да изкаже мнение или пък някой ентусиаст с повече време да опита! :?

Всъщност е много просто, тъй като докато миеш тялото си с душ гел, единственото, което се изисква е да сложиш малко едро смляно кафе на местата със стрии и да масажираш няколко минути, след това да изчакаш десетина минути и да отмиеш!

Що се отнася до мумио, от него се вземат капсули, които се отварят и съдържанието им се изсипва в количеството крем, който ще използваш след баня, (като слагаш да се разтваря преди да вземеш душ) :idea: за да намажеш проблемните места.
Е, ще чакам отзиви, момичета, до колко имат ефект кафето и мумио, за да отделя и аз малко време за себе си! :!:
sofi_black

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим