Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: ВЪЛШЕБНИЯТ ПЛОД

01 Май 2014, 11:00

Бананът е любимият ми плод. Има само една слабост при него -не се отслабва.

07 Май 2014, 20:20

Апостолов, стига писа едни и същи глупости из всичките форуми на света. Ставаш много досаден. :)

13 Май 2014, 17:04

Вълшебният плод е червено грозде! Французите не страдат от болно сърце, защото всеки ден пият по чаша вино. Ако пък не обичаш вино, Апостолов, можеш да пиеш хранителната добавката Хармония, тя го съдържа.

Домашни рецепти за преборване на запека?

26 Авг 2014, 14:13

Гледах някаква статистика скоро, че най-много хапчета се купували за язва и запек.
Аз отказвам да пия хапчета за запек, още повече, че в началото и кърмех.

Всъщност всичко започна след раждането, за тогава беше нещо съвсем нормално, а и не винаги съм имала най-редовния стомах, но впоследствие нещата не се подобриха, не се и влошиха останах на едно никакво положение, от което обаче страдам :(
constipation.jpg
constipation.jpg (11.9 KiB) Прегледано 930 пъти
Иска ми се да ми дадете добри домашни съвети за преборване на запек, които сте изпитали сами, за да не си остана като човека от снимката :D
Най-много ме притеснява това да не се превърне в хроничен проблем, понеже в момента се старая да ям основно пресни плодове и зеленчуци и нищо друго, но няма никакъв ефект :(

Re: Домашни рецепти за преборване на запека?

26 Авг 2014, 14:18

Пробвала съм със сок от тиквички на гладно и при мен наистина имаше успех, пробвай, сега не коства много :?

Знаете ли колко бързо се усвояват различните храни? А съобразявате ли с това храненето си?

19 Ное 2014, 17:46

Естествено, трябваше нещо да ме подтикне, за да се замисля, колко бързо всъщност се усвояват и преработват различните храни в стомаха. :!: За съжаление не разбрах по най-приятния начин, но важното е, че сега всичко е в ритъм!

Според мен трябва да се знае това колко бързо се усвояват различните храни, за да може всеки да си изготви собствен хранителен режим и да не се доверява на понякога лъжливия си стомах, :idea: в противен случай се получава точно това,
stomaha.jpg
stomaha.jpg (15.36 KiB) Прегледано 2572 пъти
което съвсем не си е за предпочитане!

До колко сте запознати с разграждането и усвояването на различните храни от стомаха и с това ли съобразявате храненето си, :roll: с последното нещо, което сте яли? :roll:

Re: Знаете ли колко бързо се усвояват различните храни? А съобразявате ли с това храненето си?

19 Ное 2014, 17:51

Да си призная, че никога не съм се замисляла, малко ме е срам, ама е точно така :oops: надявам се, че открия повече информация, която да ми е от полза, а да, и дано не се налага крайно да променям начина си на хранене, понеже такива моменти ми действат напълняващо в повечето случаи :(

Re: Знаете ли колко бързо се усвояват различните храни? А съобразявате ли с това храненето си?

20 Ное 2014, 13:54

Понякога се съобразявам и това е мой плюс, защото в някои случаи е по-добре да ядем храна,която се усвоява по-бавно и така сме по-сити, затова толкова ги хвалят пълнозърнестите култури. Докато един бял ориз или картофи правят една въглехидратна бомба, която ни прави сити за бързо и след 2 часа отново изпитваме глад. :)
Но толкова по "научна" тематика, рядко го спазвам, главно го правя,когато съм на диета. :lol:

20 Ное 2014, 14:34

Ами май тука ставаше дума по-скоро за онова състояние, в което ти се яде, а не си гладен. :roll:

Re: Домашни рецепти за преборване на запека?

01 Дек 2014, 11:26

Овесените ядки вършат супер работа, регулират стомаха, така че може да ти свърши работа, а и от друга страна,а друг лек е и прясното мляко, можеш да си слагаш дори в кафето по малко :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13